Velg den beste sidebyggeren for WordPress

av naldy

Sidebyggere er en perfekt løsning for enkeltpersoner og små bedrifter for å starte sitt eget nettsted uten å ansette en utvikler. Å finne den beste sidebyggeren kan imidlertid være vanskelig for nybegynnere.

I dag finnes mange sidebyggere på markedet, men hvordan vet du hvilken som er den rette løsningen for deg? I dette innlegget går vi gjennom fordeler og ulemper ved de mest populære alternativene.

Et spørsmål vi ofte får fra leserne våre er om det fremdeles er nødvendig med en sidebygger, ettersom Gutenberg nå er standard i WordPress.

Svaret på det er at selv om Gutenberg har mange av de samme funksjonene som en sidebygger, når den ikke opp til de beste sidebyggerne på markedet.. ennå.

Hvilke behov har du?

Før du sammenligner de beste sidebyggerne, anbefaler vi at du tenker over hva du vil gjøre med nettstedet ditt. Hva er dine mål og hvilke funksjoner har du bruk for på nettsiden?

Tenker du å lage en typisk nettside, blogg eller nettbutikk? Ønsker du å sette inn et fotogalleri, bookingsystem, kontaktskjema, bildefremviser eller helt andre ting?

Det er mange faktorer å vurdere, inkludert funksjonalitet, brukervennlighet, maler og priser.

Felles for sidebyggerne i dette innlegget er at de er brukervennlig, har et brukergrensesnitt som er lett å forstå, er fleksible og funksjoner som dekker alle de grunnleggende behov.

Er du usikker bør du vurdere å teste en gratisutgave, eller benytte deg av gratis prøveperiode før du bestemmer deg.

Hvorfor bruke en sidebygger?

Når du skal starte et nettsted, blogg eller nettbutikk, er det mange nybegynnere som synes det er vanskelig å tilpasse nettsidens layout eller design.

For selv om mange WordPress-temaer har ulike sideoppsett, er de fortsatt vanskelig å tilpasse for brukere som ikke kan å kode HTML og CSS.

Et alternativ er selvsagt å leie inn en utvikler som kan bygge et tema for deg. Desverre blir det ofte kostbart, og etterpå er du avhengig av utviklerens hjelp når noe skal endres senere.

Det er her sidebyggerene for WordPress kommer inn. En sidebygger gjør det mulig for alle å endre, flytte og sette inn elementer på nettsiden med dra- og slipp. Den lar deg bruke egne farger, stile og layouts uten at du må kunne noen form for koding.

Kreative ideer til virkelighet med en sidebygger

Mange editorer som til eks. Gutenberg er det man kaller «back-end». I disse må du stadig veksle mellom editor og forhåndsvisning for å se hvordan siden ser ut.

De beste sidebyggerne for WordPress er derimot «front-end». Det betyr at du kan se hvordan en side eller et innlegg blir uten å måtte veksle til forhåndsvisning.

De beste sidebyggerne for WordPress

Våre kriterier når vi sammenligner de beste sidebyggerne i WordPress er brukervennlighet, fleksibilitet og funksjonalitet.

Beaver Builder

Kreative ideer til virkelighet med Beaver Builder

Beaver Builder er en førsteklasses sidebygger og etter vår mening en av de beste på markedet. Den er rask, elegant og har et intuitivt grensesnitt som gjør det mulig å bygge sider og innlegg effektivt.

Enten du er nybegynner eller mer erfaren, vil du like Beaver Builder. Den har til hensikt å gjøre hverdagen din i WordPress litt lettere og fungerer på nesten alle WordPress-temaer.

Når du bruker Beaver Builder for første gang vil utvidelsen gi deg en guidet tur som lar deg raskt bli kjent med grensesnittet.

Sidebyggeren er «front-end» og lar deg se hvordan sider og innlegg blir uten å veksle til forhåndsvisning.

Beaver Builder leveres med en helt blank, i tillegg til flere ferdige design kan brukes som utgangspunkt når du skal lage din egen nettside. De ferdige malene er laget for å passe mange behov, enten det er et privat nettsted, for en organisasjon eller til en bedrift.

Utvidelsen har mange moduler som lar deg sette inn nesten alt du måtte ønske deg, inkludert bildefremviser, karusell, pristabeller, kontaktskjema, fotogalleri, kundeomtaler, sosial medier, knapper osv.

Les omtalen hvor vi testet Beaver Builder eller se utviklerens nettsider for mer informasjon.

Elementor

Sidebyggeren Elementor

Elementor er en annen kraftig sidebygger og er i følge wordpress.org trolig en av de mest populære på markedet. Den er rask, enkel å bruke og passer like godt for nybegynnere som mer erfarne WordPress-brukere.

Sidebyggeren er «front-end» og lar deg se hvordan sider og innlegg blir uten å veksle til forhåndsvisning. Grensesnittet har knapper for «angre» og «gjør om» som er et stort pluss.

Elementor leveres med en innebygd vedlikeholds-modus som gjør at du enkelt kan vise en «kommer snart» til de som besøker siden mens du bygger eller jobber med vedlikehold.

Utvidelsen har alt fra grunnleggende bilde- og tekstwidgeter, til avanserte trekkspill, bildefremvisere, ikoner, sosiale medier, faner osv. Hver widget har sin egne innstillinger.

Hvis du ikke ønsker å lage din egen layout fra grunnen av, kan du i stedet velge mellom en rekke brukervennlige maler og tilpasse de ytterligere.

Se utviklerens nettsider for mer informasjon.

Divi

Sidebyggeren Divi

Divi er annet populært alternativ som lar deg bygge nettsider med dra- og slipp metoden. Sidebyggeren er «front-end» og lar deg forhåndsvise designet mens du bygger.

Selv om sidebyggeren Divi er grunnlaget for Divi-temaet fra Elegant Themes, kan du imidlertid bruke Divi med alle typer WordPress-temaer.

Ettersom Divi tilhører produktserien fra Elegant Themes, vil du med Divi få tilgang til alle premiumtemaer fra utvikleren for en og samme pris.

Divi er en sidebygger med et stort antall innholdsmoduler og har nesten ubegrensede designmuligheter. Den er enkel å bruke og har mange oppsett og maler for forskjellige typer nettsted.

Sidebyggeren leveres med en rekke innholdselementer som du kan dra og slippe hvor som helst på siden. Hver element kan tilpasses ytterligere fra innstillinger i byggeren.

Se utviklerens nettsider for mer informasjon.

Brizy

Sidebyggeren Brizy

Brizy er en nyere sidebygger som har blitt populær hos mange. Den er ikke riktig så fleksibel som de andre, men får bonuspoeng for brukervennlighet.

Sidebyggeren er «front-end» og lar deg se hvordan sider og innlegg blir uten å veksle til forhåndsvisning.

Brizy er en blokkbasert sidebygger hvor du kan velge en tom blokk, eller fra en av mange forhåndsbygde blokker.

I motsetning til andre sidebyggere hvor du styrer det meste fra en meny i sidefeltet, får du i Brizy grunnleggende alternativer i hver blokk.

Utvidelsen kommer med en rekke ferdige design eller du kan bygge det fra grunnen av med en blank mal.

Se utviklerens nettsider for mer informasjon.

Thrive Architect

Thrive Architect

Thrive Architect er en annen populær sidebygger som fungerer godt enten du er nybegynner eller en mer erfaren WordPress-bruker.

Sidebyggeren er «front-end» og lar deg i stor grad se hele siden eller innlegget mens du bygger.

Thrive Architect kommer med ca. 70 ulike maler som er klare til bruk. Kvaliteten på disse er bra og gir deg gode muligheter til å lage profesjonelle sider uten tekniske ferdigheter.

Utvidelsen har alt fra grunnleggende bilde- og tekstwidgeter, til avanserte trekkspill, bildefremvisere, ikoner, sosiale medier, faner osv. Hver widget har sin egne innstillinger.

Se utviklerens nettsider for mer informasjon.

Oppsummering

Sidebyggere for WordPress er en god løsning for enkeltpersoner eller bedrifter for å starte sitt eget nettsted. Siden det finnes så mange av de er det ikke lett å vite hvilken som passer for deg.

Etter at vi sammenlignet de mest populære alternativene ble Beaver Builder og Divi førstevalget hos oss. Elementor ble et nært tredje alternativ.

Er du usikker på hvilken som er riktig for deg, bør du vurdere å teste gratisutgaven eller benytte deg av en gratis prøveperiode.

Har du spørsmål kan du benytte kommentarfeltet under, eller bruke kontaktskjemaet vårt. Vi svarer på alle henvendelser.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.