Kreative idéer til virkelighet med Beaver Builder

av naldy
Kreative ideer med Beaver Builder

Beaver Builder er en av de bedre sidebyggerne på markedet. Den leveres med ferdige maler og har et elegant grensesnitt som lar dine kreative idéer bli til virkelighet.

Den dagen du bestemmer deg for å lage et nettsted med WordPress, er en ting sikkert: Du trenger ikke være teknisk dyktig for å lage et profesjonelt nettsted for deg eller bedriften din.

WordPress er laget for å være brukervennlig, men det å tilpasse sider, temaer og sidelayouter kan til en viss grad føles å være forbeholdt mer erfarne brukere. Det finnes imidlertid et enkelt alternativ som gjør det mye enklere, det man kaller for en sidebygger.

Med en sidebygger kan du lage sider og innlegg fra grunnen av, eller benytte en ferdig mal som utgangspunkt. Inne i sidebyggeren kan du redigere tekst, bilder og andre elementer med dra- og slipp metoden.

Beaver Builder er en av de mest brukte sidebyggerne. Den har et brukervennlig grensesnitt som er lett å forstå, og lar både nybegynnere og mer erfarne opprette et profesjonelt nettsted uten krav til å kunne kode.

Hvorfor bruke en sidebygger?

Når du skal lage et nytt nettsted kan du velge et tema som ligner på det du har tenkt at nettstedet skal se ut. Eller du kan leie inn en utvikler som kan bygge et nytt tema for deg. Det kan bli kostbart, og du gjør deg avhengig av utviklerens hjelp når noe skal endres senere.

Et bedre alternativ er å bruke en sidebygger i WordPress. En sidebygger lar deg forme nettstedet slik du selv vil. Velg dine egne farger, stiler, layout, bilder og tekst.

Alt dette er rimelig ukomplisert med en sidebygger.

Den lar deg velge elementer (tekst, bilder, lyd, knapper, video, kart, symbol, lysbilder, pristabeller osv.) fra en hovedmeny. Trykk på et element for å redigere innholdet, eller dra- og slipp det dit du vil plassere det siden.

Beaver Builder - Dra og slipp

De beste sidebyggerne er det som heter «front-end». Det betyr at det du ser på skjermen er slik siden vil se ut på nettstedet, uten å veksle til forhåndsvisning.

Slipp løs kreativiteten med Beaver Builder

Beaver Builder er en «byggmester» med et elegant og intuitivt grensesnitt. I den er det mulig å effektivt bygge og omstrukturere sider og innlegg i WordPress.

Kreative ideer til virkelighet med Beaver Builder

Enten du er nybegynner eller mer erfaren WordPress-bruker, vil du raskt lære deg hvordan ting fungerer. Beaver Builder er laget av utviklere som ønsker å gjøre hverdagen for deg og meg i WordPress, litt enklere.

Sidebyggeren fungerer på (nesten) alle WordPress-temaer. Så fremt du bruker et tema som er responsivt, vil også alle sider du lager i sidebyggeren være responsive. Det betyr at de ser bra ut på alle skjermstørrelser: Datamskin, nettbrett og mobil.

Start fra «scratch» eller velg en ferdig mal

I Beaver Builder velger du selv om du vil begynne med en helt blank mal, eller om du vil ta utgangspunkt i en ferdig mal fra arkivet.

Du finner et stort mangfold av ferdige maler i arkivet. Disse er laget for å passe til alle typer nettsted, enten det er til deg selv, en bedrift eller organisasjon.

Beaver Builder - Kreative maler
Beaver Builder - Kreative maler

Når du setter inn en ferdig sidemal fra arkivet, kan du redigere og tilpasse den ved å trykke på de ulike elementene med muspekeren. Skriv deretter inn din egen tekst, sett inn bilder, endre farger osv.

Beaver Builder leveres med mer enn 30 ferdige sidemaler, i tillegg til flere mindre maler for ulike typer innhold som kontaktsider, portfolio, nyhetsbrev, ofte stilte spørsmål, tabeller osv.

Når du er fornøyd med hvordan den nye siden din ser ut, enten du har brukt maler eller bygget den helt selv, kan du lagre siden og bruke den som en mal til noe annet senere.

Nesten alle elementer du lager i sidebyggeren kan lagres for gjenbruk. Særlig nyttig er dette om du ønsker å legge til de samme elementene på flere steder, sider eller et annet nettsted.

Beaver Builder - Lagre for gjenbruk senere

Front-end editor som er enkel å bruke

Den «nye» editoren i WordPress heter Gutenberg og er det man kaller for en «back-end editor». Det som kjennetegner en back-end editor er at du stadig må veksle til forhåndsvisning for å se hvordan det ferdige resultatet blir.

Beaver Builder er derimot en «front-end editor». Det betyr at du kan se hvordan resultatet blir uten å veksle til forhåndsvisning. Det du ser på skjermen er til enhver tid, hvordan nettstedet vil se ut «live» for leserne dine.

Å lage en ny side i Beaver Builder er svært enkelt. Velg Sider > Legg til ny fra kontrollpanelet i WordPress. Klikk deretter på knappen «Start Beaver Builder» for å redigere siden i sidebyggeren.

For å lage et nytt innlegg i Beaver Builder, velg Innlegg > Legg til nytt fra kontrollpanelet. Klikk på «Start Beaver Builder» for å redigere innlegget i sidebyggeren.

Hvis du foretrekker å opprette sider eller innlegg med standardeditoren i WordPress, velger du «Bruk standard tekstbehandler» i stedet.

Velg Beaver Builder eller standard tekstbehandler

Beaver Builder fungerer sammen med alle kortkoder og widgeter fra andre utvidelser du har installert.

Hvis du angrer på en endring du har gjort i sidebyggeren, kan du vise og gjenopprette revisjoner (eldre kopier) fra verktøylinjen. Du kan til enhver tid «spole tilbake» og bruke en eldre variant av siden du har redigert.

beaver builder verktoy revisjoner

Beaver Builder også som tema

Hvis du kjøper premiumutgaven av Beaver Builder, får du et eget tema med på kjøpet. Temaet er et «rammeverk» som er lett å tilpasse og har mange innebygde funksjoner.

Sidebyggeren bestemmer hvordan innholdet på en side eller et innlegg skal se ut, men elementer som topptekst, bunntekst, sidekolonne, widgeter osv. styres av temaet.

Beaver Builder Theme er stilrent og kan tilpasses «live» ved å velge Utseende > Tilpass fra WordPress kontrollpanel.

beaver builder theme tilpass

Sidebyggerens eget tema lar deg endre alle synlige elementer fra enkle og brukervennlige menyer.

Det er selvsagt ikke noe krav til å bruke Beaver Builder Theme hvis du allerede har valgt et tema du er fornøyd med, men temaet som leveres sammen med sidebyggeren er et godt utgangspunkt for deg som vil lage et nettsted fra grunnen av.

Mange inkluderte moduler

Moduler i Beaver Builder fungerer som blokker du kan legge til på sider og innlegg. Sidebyggeren leveres med alle de nødvendige modulene for å lage et profesjonelt nettsted:

 • Foto
 • Tekst
 • Video
 • Separator
 • Trekkspill
 • Overskrift
 • Knapp
 • Call to action
 • Utrop
 • Kontaktskjema
 • Innholds-slider
 • Galleri
 • Tabeller
 • Nummerteller
 • HTML
 • Sidefelt
 • Ikon
 • Ikongruppe
 • Kart
 • Innlegg
 • Karusell
 • Bildefremviser
 • Pristabeller
 • Knapper for sosiale medier
 • Kundeomtaler
 • WooCommerce
 • Meny
 • Abbonner på nyhetsbrev

Har du behov for flere moduler kan du installere flere. Noen av disse er:

Gratis eller premium med brukerstøtte

Tidligere kunne du bare bruke Beaver Builder dersom du kjøpte den, men nå finnes Beaver Builder Lite for deg som ønsker et gratis alternativ. Gratisversjonen er ikke like omfattende som premiumutgaven.

Beaver Builder Lite leveres uten Beaver Builder Theme, færre moduler og ingen ferdige side- og innholdsmaler.

Gratisutgaven dekker nok de fleste behov, men det er først i premiumutgaven du får «byggmesteren» vi har omtalt i dette innlegget.

Premiumutgaven leveres i 3 utgaver og inkluderer 1 år gratis brukerstøtte. Kjøper du en av de 3 utgavene, eier du den «livet ut» og kan bruke den på så mange nettsted du bare vil.

beaver builder priser

Det skal nevnes at brukerstøtten hos Beaver Builder er utrolig bra. Vi har vært i kontakt med support ved flere anledninger, og de strekker seg langt for å hjelpe med eventuelle problem som oppstår.

Oppsummering

Bestemmer du deg for å lage et nettsted med WordPress er en ting sikkert: Du trenger ikke være teknisk dyktig for å lage et profesjonelt nettsted for deg eller bedriften din.

Uten en sidebygger, selv om WordPress i utgangspunktet er laget for å være brukervennlig, er det å tilpasse sider, temaer og sidelayout til en viss grad forbeholdt med erfarne brukere.

Beaver Builder er en av de beste og rimeligste sidebyggerne på markedet. Den leveres med en rekke ferdige maler og har et elegant grensesnitt som lar deg bygge et profesjonelt nettsted med dra- og slipp metoden.

Enten du er nybegynner eller mer erfaren, har Beaver Builder som mål å gjøre WordPress-hverdagen din mye enklere.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.