Hjem Meninger Beste administrert webhotell for WordPress

Beste administrert webhotell for WordPress

av naldy

Styr unna de klassiske tabbene når du skal velge administrert webhotell for WordPress. Webhotellet er en av nøkkelkomponentene til et pålitelig, raskt og vellykket nettsted.

Mange av de henvendelsene vi får fra dere lesere er om valg av webhotell for WordPress. Derfor har vi nå laget en oversikt slik du slipper å kaste bort tiden din på feil leverandør.

Vi anbefaler bare leverandører som:

 • Vi stoler på – Leverandøren har vært pålitelig i en lenger periode
 • Bruker selv – Når vi er fornøyd føler vi oss sikker på at du også blir det
 • Har testet nøye – Avslører feil og mangler som ikke er synlig ved første øyekast

Det viktigste for oss når vi anbefaler webhotell til andre er hastighetpålitelighet og stabilitet. Dette er helt obligatoriske faktorer for at du og dine brukere skal bli fornøyd.

Husk at hvis du har valgt en leverandør du ikke er fornøyd med, kan du ofte benytte deg av «fornøydgaranti» for å få pengene tilbake.

Hva er administrert webhotell for WordPress?

Administrert webhotell for WordPress er et webhotell hvor alle de tekniske aspekter ved å kjøre WordPress administreres av leverandøren.

Leverandøren har skreddersydd servere, operativsystem, sikkerhet, ytelse, filsystem, sikkerhetskopier, kontrollpanel osv. for å kunne levere den optimale plattformen for WordPress.

Administrert webhotell for WordPress appellerer ofte til de som ønsker et webhotell som er raskt, kan håndtere mange besøkende, har gode verktøy for administrative oppgaver og kundeservice som hjelper deg raskt når du står fast.

+ Fordeler

 • Raskt – Serverne er optimalisert for WordPress, noe som øker sidehastighet og antall besøkende et nettsted kan håndtere betraktelig
 • Sikkerhet – Svakheter relatert til WordPress er noe leverandøren overvåker kontinuerlig, og vil etter behov fjerne eller deaktivere utvidelser og skadelig kode før uhellet inntreffer
 • Kundeservice – I motsetning til et standard webhotell er kundeservice eksperter på WordPress. Dermed kan de gi råd om hvilke utvidelser du bør bruke, løse problemer relatert til WordPress osv.
 • Backup – Sikkerhetskopier utføres automatisk en eller flere ganger daglig og kan gjenopprettes med noen få museklikk
 • Oppdateringer – Oppdateringer kan gjøres automatisk for WordPress -kjernen, temaer- og utvidelser
 • Ingen nedetid – Uansett hvor mye trafikk nettstedet får vil du sannsynligvis aldri oppleve nedetid
 • Utviklerverktøy – Staging, kloning og migrering er bare noen av verktøyene som er standard. Disse bidrar til at du kan gjøre ferdig et nettsted, teste endringer, nye oppdateringer, utvidelser, temaer osv. før du sender de «live»

– Ulemper

 • Pris – Noe dyrere sammenlignet med standard webhotell
 • Begrensninger – Webhotellet er utelukkende for WordPress
 • Mindre kontroll – Leverandøren styrer alle de tekniske aspektene

Fordelen er at denne type webhotell vanligvis er raskere, sikrere, mer pålitelig og bedre optimalisert enn tradisjonelle webhotell. Ulempen er en noe høyere prislapp og ingen e-postfunksjon.

Du kan fint sende e-post ut fra WordPress, men utover det må du benytte en egen leverandør for å motta e-post som til eksempel Google Suite eller Office 365.

For mer informasjon les valg av hosting og ulike typer webhotell.

Webhotell i Norge eller utlandet?

Velger du et webhotell i Norge støtter du det norske næringslivet, men utover det har det liten praktisk betydning hvor den fysiske plasseringen av webhotellet er.

Det som kan nevnes i forhold til lokasjon er at du bør velge et webhotell som ikke er for «langt unna» leserne dine. En god huskeregel er å velge en leverandør som holder til i samme verdensdel som målgruppen din.

Hvis målgruppen din er fra Norge, bør du velge en leverandør i Europa. Er målgruppen din fra Singapore, er det en fordel å velge en leverandør i Asia.

Hvis du følger denne regelen vil hverken du eller leserne dine merke noen forskjell om webhotellet er lokalisert i Norge, Finland, England, Frankrike eller Nederland, bare for å nevne noen.

Beste administrert webhotell for WordPress

Webhotell -bransjen er svært konkurranseutsatt, noe som gjør at det kan være store variasjoner mellom ulike leverandører.

Kinsta

Kinsta ble startet i 2013 og er i dag den ledende tilbyderen av administrert webhotell for WordPress. Selskapet er utelukkende for kunder som prioriterer kvalitet.

Administrert webhotell fra Kinsta

Hastighet

95%

Brukerstøtte

95%

Pålitelighet

99%

Kinsta er bygget på Google Cloud Platform med mer enn 18 globale datasentre optimalisert for stabilitet, ytelse og sikkerhet. Dette er en svært rask, skalerbar og robust plattform.

Selskapet har utviklet et brukervennlig kontrollpanel hvor du kan starte et WordPress -nettsted med bare noen få museklikk. Hvis du er en utvikler, får du alle de nyttige verktøyene du trenger for å jobbe med WordPress på et høyere nivå.

Noe av det unike med Kinsta er at hvert WordPress -nettsted kjører i en isolert Linux-konteiner som inneholder alle komponenter det trengs for at nettstedet skal fungere som det skal.

Les vår omtale som vi skrev da vi nylig testet tjenestene til Kinsta.

Prisen starter fra ca. 250,- kr pr. mnd.

+ Fordeler

 • Svært raske servere med høy sikkerhet
 • Automatisk WordPress -oppsett
 • Eksperthjelp for WordPress døgnet rundt
 • Staging miljøer og utviklerverktøy
 • Brukervennlig kontrollpanel
 • CDN fra KeyCDN, SSL, SSH, WP-CLI
 • 30 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Pris

Hjemmeside: kinsta.com

WP Engine

WP Engine er et av de første selskapene som spesialiserte seg innen WordPress hosting, og har siden 2010 satt standarden for konkurrentene i segmentet.

Administrert webhotell for WordPress fra WP Engine

Hastighet

95%

Brukerstøtte

90%

Pålitelighet

99%

WP Engine tilbyr blant annet automatiske sikkerhetsoppdateringer, daglige sikkerhetskopier, rask gjenoppretting, automatisk hurtigbufring, sikkerhet på toppnivå og stor verktøykasse for WordPress.

Selskapet kjøpte nylig selskapet som stod bak WordPress -temaene StudioPress og det berømte rammeverket Genesis. Som kunde hos WP Engine får du tilgang til alle temaene gratis.

I tillegg til å tilby raske servere som er optimalisert for WordPress, har de et høyt fokus på sikkerhet. WP Engine tester alle kjerneoppdateringer grundig og samarbeider med sikkerhetsfirmaer for regelmessige kodevurderinger.

Prisen starter fra ca. 250,- kr pr. mnd.

+ Fordeler

 • Svært raske servere med høy sikkerhet
 • Eksperthjelp for WordPress døgnet rundt
 • Staging miljøer og utviklerverktøy
 • Genesis rammerverk og temaer fra StudioPress
 • Global fra StackPath, SSL, SSH, WP-CLI, Local
 • 60 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Pris

Hjemmeside: wpengine.com

Flywheel

Flywheel tilbyr en rekke funksjoner som gjør livet enklere for bloggere, designere og utviklere – pakket inn i et stilig, brukervennlig grensesnitt.

Administrert webhotell for WordPress fra Flywheel

Hastighet

90%

Brukerstøtte

90%

Pålitelighet

99%

Flywheel er en morsom plattform som eliminerer det meste av administrative oppgaver rundt WordPress, slik at du kan fokusere på nettstedet ditt i stedet for å tenke på ytselses- og sikkerhetsproblemer.

Under det litt morsomme ytre er Flywheel basert på Google Cloud Platform, en svært rask, robust og sikker plattform. Du kan velge mellom mer enn 18 globale datasentre optimalisert for stabilitet, ytelse og sikkerhet.

Selskapet har spesialisert seg inn mot frilansere, designere, byråer og forhandlere. De tilbyr en rekke funksjoner og verktøy for å jobbe smartere, alene eller sammen.

Flywheel er blant annet utviklerne bak prosjektet Local, et program som gjorde det mye enklere å installere WordPress på egen datamaskin.

Prisen starter fra ca. 120,- kr pr. mnd.

+ Fordeler

 • Svært raske servere med høy sikkerhet
 • Eksperthjelp for WordPress døgnet rundt
 • Staging miljøer og utviklerverktøy
 • Tilrettelagt for frilansere, designere, lag og organisasjoner
 • CDN fra Fastly, SSL, SSH, WP-CLI, Local
 • 30 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Pris

Hjemmeside: getflywheel.com

Ofte stilte spørsmål om webhotell

Svært mange av henvendelsene vi får fra dere lesere er om webhotell. Her er svar på de mest vanlige spørsmålene.

Hva er et webhotell?

Et webhotell referer til den tjenesten man leier for å kunne publisere en nettside, blogg eller nettbutikk på Internett. Alle nettsider trenger et webhotell.

Hvilke ulike typer webhotell finnes det?

Vanligvis skilles det mellom standard webhotell med e-post, administrert webhotell for WordPress, virtuell privat server, cloud- eller skybasert server og dedikert server.

Er det en fordel å velge webhotell i Norge?

Velger du webhotell i Norge får du brukerstøtte på norsk, og du støtter det norske næringslivet. Utover det har den fysiske plasseringen liten betydning.

Hvor mye koster et webhotell?

Det finnes mange ulike typer webhotell og kostnadene for de varierer basert på hvilke behov du har. Prisen for et webhotell starter gjerne på ca. 20,- kr pr. mnd. Det er ikke alltid det lønner seg å gå for de rimeligste alternativene.

Jeg har allerede kjøpt et domene. Kan jeg bruke det på det nye webhotellet?

Når du registrerer et domenenavn kan du vanligvis bruke det med alle typer webhotell.

Hvis du har domenenavn hos en annen leverandør enn du har webhotell, trenger du bare å endre domene-innstillinger for navneservere, eller peke det manuelt til IP-adressen for webhotellet.

Er det noen skjulte kostnader ved kjøp av standard webhotell?

Det er vanligvis ingen skjulte kostnader. Hvis leverandøren tilbyr deg tilleggstjenester kan du trygt takke nei. Dette er noe du kan kjøpe senere når du har behov for de, uten at vi helt kan se for oss hva disse skulle være.

Tar webhotellet sikkerhetskopier av e-postkontoer og nettstedet mitt?

De fleste tar regelmessige sikkerhetskopier av hele brukerkontoen din, inkludert e-postkontoer og nettsted. Det kan variere hvor gode rutiner som er tilstede for dette hos ulike leverandører, derfor bør du alltid utføre dine egne sikkerhetskopier.

Kan jeg endre webhotell senere?

Klart du kan. Hvis du ikke er fornøyd eller vil prøve en annen leverandør, kan du flytte akkurat når det passer deg. De fleste leverandører tilbyr å flytte det for deg gratis, eller du kan flytte nettstedet selv med til eksempel Duplicator.

Hva er lagringsplass og hvor mye trenger jeg?

Lagringsplass referer til hvor mange filer, bilder, videoer m.m. du kan lagre på kontoen din. Hvis nettsiden din hovedsakelig består av tekst og bilder, kommer du langt med 1GB. Når du er tom for lagringsplass kan du enkelt oppgradere uten at det koster deg så mye.

Jeg er misfornøyd, hvordan benytte seg av fornøydgaranti?

Hvis leverandøren din ikke svarer til forventningene, kan du vanligvis kontakte de for å få pengene tilbake. Vær oppmerksom på at fornøydgaranti ofte bare gjelder i en begrenset periode.

Er det lurt å leie webhotell månedlig eller mer langsiktig?

Dersom du kjøper langsiktig får du vanligvis mer for pengene. Før du kjøper langsiktig bør du til fordel være sikker på at du leverandøren dekker de behovene du har for hele leieperioden.

Kan et standard webhotell brukes til en nettbutikk?

En nettbutikk har i utgangspunktet ikke noen andre krav enn hva til eksempel WordPress har. Vær oppmerksom på at det ikke alltid lønner seg å gå for de rimeligste alternativene.

Hvordan installerer jeg WordPress på webhotellet?

Alle webhotell vi anbefaler har en enkel metode for å installere WordPress. Hvis du trenger veiledning les hvordan installere WordPress, eller kontakt oss så hjelper vi i gang.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.