Beste administrert webhotell for WordPress

av naldy

Styr unna de klassiske tabbene når du skal velge webhotell for WordPress. Webhotellet er en av nøkkelkomponentene til et pålitelig, raskt og vellykket nettsted.

Svært mange henvendelser fra dere lesere er om valg av webhotell for WordPress. Problemer med webhotell kan være utrolig frustrerende og i verste fall blir du stående fast når du skal lage din egen nettside, blogg eller nettbutikk.

For å gjøre det litt lettere for deg har vi laget en oversikt over hva du må tenke på, og hvilke leverandører vi anbefaler.

Vi anbefaler bare leverandører vi:

 • Stoler på: Leverandøren har vært til stede og pålitelig i en lang periode.
 • Bruker selv: Når vi er fornøyde, føler vi oss trygg på at du også blir det.
 • Har testet nøye: Avslører feil og mangler som ikke er synlig ved første øyekast.

De viktigste faktorene som legges til grunn er hastighetbrukerstøtte og pålitelighet. Disse mener vi er helt obligatoriske for at du og brukerne dine skal bli fornøyde.

Tekniske krav til WordPress

Når du skal bruke WordPress til nettsider, blogg eller nettbutikk må du ta hensyn til noen viktige tekniske krav. WordPress vil fungere på de fleste webhotell som støtter PHP og MySQL, men det er ikke anbefalt å velge leverandører med eldre servermiljø ettersom disse kan medføre økt sikkerhetsrisiko.

WordPress anbefaler at webhotellet støtter:

 • PHP versjon 7.4+
 • MySQL versjon 5.7+ eller MariaDB 10.2+
 • NGINX, Apache eller LiteSpeed med mod_rewrite modul
 • HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure)

Kilde: wordpress.org

Webhotell i Norge eller utlandet

Når du velger et webhotell i Norge, støtter du det norske næringslivet, men utover dette har det liten praktisk betydning hvor den fysiske plasseringen av webhotellet er. Du bør derfor velge den leverandøren som tilbyr de beste tjenestene til en konkurransedyktig pris.

Det som kan nevnes i forhold til lokasjon, er at du til fordel bør velge et webhotell som ikke er for langt unna målgruppen din. En god regel er å holde deg innenfor samme verdensdel.

Når målgruppen din er fra Norge, velger du en leverandør i Europa. Er målgruppen din i Singapore, velger du en leverandør i Asia osv. Følger du denne regelen, vil det ikke spille noen rolle i hvilket land webhotellet er plassert.

LES OGSÅ: Valg av hosting og ulike typer webhotell

Hva er administrert webhotell for WordPress?

Et administrert webhotell for WordPress (WordPress hosting) er ikke som alle andre typer webhotell. Dette er et premium webhotell hvor alle de tekniske aspekter ved å kjøre WordPress administreres av leverandøren.

Leverandøren har skreddersydde servere hvor operativsystem, sikkerhet, ytelse, filsystem, backup-rutiner osv. er konfigurert for å levere den optimale WordPress-plattformen.

+ Fordeler

 • Raskt – Serverne er utelukkende optimalisert for WordPress. Dette gir økt hastighet og øker antall besøkende et nettsted kan håndtere betraktelig.
 • Sikkerhet – Svakheter relatert til WordPress er noe leverandøren overvåker kontinuerlig. Om noe oppstår vil de kunne fjerne, deaktivere eller reparere utvidelser som inneholder skadelig kode (før uhellet inntreffer).
 • Kundeservice – Supportavdelingen har en overlegen kompetanse i WordPress sammenlignet med andre leverandører. I tillegg til eventuelle feil på tjenesten, kan de hjelpe deg med utfordringer du har i WordPress.
 • Backup – Leverandøren har en langt bedre rutine for sikkerhetskopier og tar backup på alvor. Du kan alltid være sikker på at du ikke kommer til å miste dataene dine.
 • Skalerbarhet – Selv om nettstedet ditt vokser fra den opprinnelige planen, vil det aldri vokse fra skalerbarheten hos leverandøren. Det er bare noen tasteklikk å velge hvor mye prosessorkraft, minne og lagringsplass du trenger.
 • Ingen nedetid – Uansett hvor mye trafikk nettstedet får vil du sannsynligvis aldri oppleve at nettstedet går offline eller opplever nedetid.
 • Utviklerverktøy – Har alle de utviklervennlige verktøyene du trenger, inkludert SSH, WP-CLI og Git. Du kan også enkelt opprette test- eller utviklermiljøer (staging) for å teste oppdateringer eller gjøre endringer før du sender dem «live».

– Ulemper

 • Pris – Koster litt mer.
 • Mindre kontroll – Leverandøren styrer alt det tekniske.
 • Begrensninger – Webhotellet er utelukkende for WordPress.

Beste administrert webhotell for WordPress

Grunnen til å velge WordPress hosting fremfor et tradisjonelt webhotell er mange, men i hovedsak er det fordi leverandøren (vanligvis) er raskere, sikrere, kan håndtere flere besøkende og har en spesielt god kundeservice.

LES OGSÅ: Grunner til å velge administrert WordPress hosting

Kinsta

Kinsta regnes helt siden de etablerte seg i 2013 som den ledende tilbyderen av administrert webhotell for WordPress. Selskapet er utelukkende for kunder som ønsker brukervennlighet og kvalitet.

Administrert webhotell fra Kinsta
HASTIGHET
0%
BRUKERSTØTTE
0%
STABILITET
0%

Kinsta er bygget på Google Cloud Platform og har mer enn 18 globale datasentre rundtom i verden som alle er optimalisert for stabilitet, ytelse og sikkerhet. Dette er en svært rask, skalerbar og robust plattform.

Selskapet tilbyr et brukervennlig kontrollpanel som lar deg starte et nytt WordPress-nettsted bare med et par museklikk. Du får samtidig tilgang til alle de verktøyene du trenger for å jobbe med WordPress på et høyere nivå.

Noe av det unike med Kinsta, er at hvert WordPress-nettsted kjører i en isolert Linux-konteiner med dedikerte ressurser hvor alle nødvendige komponenter for at nettstedet skal fungere holder til.

Les omtalen fra da vi testet webhotell fra Kinsta.

Prisene starter fra 250,- kr pr. mnd.

+ Fordeler

 • Svært raske servere med høy sikkerhet
 • Markedets enkleste WordPress-oppsett
 • Brukerstøtte for WordPress tilgjengelig hele døgnet
 • Intuitivt og brukervennlig kontrollpanel
 • Brukervennlige verktøy for staging, kloning og migrering
 • HTTP/3, CDN, SSL, SSH, WP-CLI, DevKinsta
 • 30 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Pris

Hjemmeside: kinsta.com

WP Engine

WP Engine er det første selskapet som spesialiserte seg for webhotell øremerket WordPress, og har siden 2010 vært med på å sette standarden for konkurrentene i segmentet.

Webhotell for WordPress fra WP Engine
HASTIGHET
0%
BRUKERSTØTTE
0%
STABILITET
0%

Hos WP Engine vil alle de tekniske aspekter ved et WordPress-nettsted håndteres av leverandøren. Du vil kunne benytte deg av automatiske sikkerhetsoppdateringer, proaktiv blokkering av sikkerhetstrusler, hurtigbufring på servernivå og mange nyttige verktøy for utviklere.

Selskapet har et høyt fokus på sikkerhet. WP Engine tester alle kjerneoppdateringer til WordPress før de publiseres og samarbeider med sikkerhetsfirmaer for regelmessige kodevurderinger.

Prisene starter fra 250,- kr pr. mnd.

+ Fordeler

 • Svært raske servere med høy sikkerhet
 • Eksperthjelp for WordPress døgnet rundt
 • Brukervennlige verktøy for staging, kloning og migrering
 • Gratis Gutenberg-klare temaer fra StudioPress
 • Proaktiv blokkering av sikkerhetstrusler
 • HTTP/3, CDN, SSL, SSH, WP-CLI, Local
 • 60 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Pris

Hjemmeside: wpengine.com

Flywheel

Flywheel tilbyr en rekke funksjoner som gjør livet enklere for bloggere, designere og utviklere. Det hele er pakket inn i et stilig, intuitivt og brukervennlig grensesnitt.

Webhotell for WordPress fra Flywheel
HASTIGHET
0%
BRUKERSTØTTE
0%
STABILITET
0%

Selskapet tar seg av alle de administrative oppgavene rundt WordPress, slik du i stedet kan fokusere på nettstedet ditt og ikke tenke på ytelse- og sikkerhetsutfordringer.

Under det litt morsomme ytre er Flywheel basert på Google Cloud Platform som har mer enn 18 globale datasentre rundtom i verden som alle er optimalisert for stabilitet, ytelse og sikkerhet. Dette er en svært rask, skalerbar og robust plattform.

Den siste tiden har Flywheel spesialisert seg inn mot frilansere, designere, byrået og forhandlere. De tilbyr derfor en rekke funksjoner og verktøy for å jobbe smartere, alene eller sammen.

Flywheel er også utviklerne bak prosjektet Local, et program som gjør det veldig enkelt å installere WordPress på egen datamaskin. Som kunde hos Flywheel vil du enkelt kunne synkronisere de lokale nettstedene dine til webhotellet.

Prisene starter fra 120,- kr pr. mnd.

+ Fordeler

 • Raske og pålitelige servere fra Google
 • Eksperthjelp for WordPress døgnet rundt
 • Brukervennlige verktøy for staging, kloning og migrering
 • Unike verktøy for frilansere, designere, lag og organisasjoner
 • HTTP/3, CDN, SSL, SSH, WP-CLI, Local
 • 30 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Pris

Hjemmeside: getflywheel.com

Ofte stilte spørsmål

I listen nedenfor finner du svar på noen av de spørsmålene vi ofte får fra leserne våre.

Har du andre spørsmål om webhotell, eller trenger hjelp med nettsiden, bloggen eller nettbutikken din? Da hører vi gjerne fra deg. Du kan bruke kommentarfeltet nedenfor, eller sende e-post via kontaktskjemaet. Vi svarer på alle henvendelser.

Hva er et webhotell?

Et webhotell referer til den tjenesten du leier for å kunne publisere en nettside, blogg eller nettbutikk på Internett. Alle nettsider trenger et webhotell.

I grove trekk skilles det mellom et standard, administrert og selvadministrert webhotell.

Hos et standard webhotell administrerer du tjenestene du vil bruke fra et kontrollpanel, men hos et administrert webhotell tar leverandøren seg av nærmest alt det tekniske.

Selvadministrert webhotell er forbeholdt de som ønsker å starte med en helt tom server, hvor kunden må installere programvare, drifte og administrere alle nødvendige komponenter til webhotellet selv.

Når du velger et webhotell i Norge støtter du det norske næringslivet, men utover dette, har det liten praktisk betydning hvor den fysiske plasseringen av webhotellet er.

En god praksis er å velge et webhotell som er i samme verdensdel som målgruppen din. Dersom målgruppen din primært er fra Norge, velger du en leverandør i Europa. Er målgruppen din i Singapore, velger du en leverandør i Asia osv.

Du kan flytte til en annen webhotell-leverandør akkurat når det passer deg. Er det ønskelig, vil de fleste leverandører hjelpe deg å flytte ditt eksisterende nettsted over til dem (kostnadsfritt). Alternativet er at du flytter nettstedet selv fra en backup eller med Duplicator.

Hvor mye lagringsplass du har avgjør hvor mange filer, bilder, videoer osv. du kan lagre på lokalt på nettstedet. Hvis nettstedet ditt primært består av tekst og bilder, kommer du ganske langt med 1GB.

Hvis du går tom for lagringsplass, kan du enkelt oppgradere (uten at det koster så mye).

Fornøydgaranti er noe mange leverandører tilbyr, men vær oppmerksom på at den ofte bare gjelder i en begrenset periode.

Hvis leverandøren din ikke svarer til forventningene, kan du benytte deg av fornøydgarantien ved å kontakte dem og be om pengene tilbake. Du trenger ikke forklare hvorfor du er misfornøyd (uten at du selv ønsker det).

Hvis du velger å kjøpe langsiktig får du ofte mer for pengene, men før du eventuelt kjøper langsiktig bør du teste tjenesten, og være sikker på at leverandøren dekker behovene du har for hele leieperioden.

En nettbutikk har i utgangspunktet de samme kravene som en blogg eller nettside har. Vær derimot oppmerksom på at når du skal selge noe, vil stabile og raskere nettsider øke brukervennligheten og antall salg.

På helt generelt grunnlag kan det være lurt (for nettbutikker og nettsted med mange besøkende) å styre unna de rimeligste alternativene.

Noen leverandører er vanskeligere enn andre, men alle de webhotellene vi anbefaler har en enkel metode for å installere WordPress.

Husk at hos de fleste leverandørene kan du kontakte kundeservice for assistanse om du står fast eller opplever problemer med tjenesten.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.