8 grunner til å velge administrert WordPress hosting

av naldy

Webhotellet er en av de viktigste komponentene for et raskt, pålitelig og vellykket nettsted. Det er selve maskineriet som driver nettsiden, bloggen eller nettbutikken din, og den komponenten du minst ønsker det skal oppstå problemer med.

Svært mange henvendelser fra våre lesere handler akkurat om valg av webhotell, og hvordan løse mange av de utfordringene som oppstår ved å velge en dårlig leverandør.

I dette innlegget skal vi se ta for oss noen grunner til å velge administrert webhotell for WordPress, og hvorfor det kan være en av de viktigste beslutningene du tar for nettstedet ditt.

Hva er administrert webhotell for WordPress?

WordPress hosting eller administrert webhotell for WordPress er et webhotell som inkluderer spesielt god support, og en rekke funksjoner for å hjelpe WordPress-nettsted å kjøre effektivt, raskt og sikkert.

Alle de tekniske utfordringene er overlatt til WordPress-eksperter, slik du kan konsentrere deg om å drive nettsiden, bloggen eller nettbutikken din.

For å forklare dette bedre, la oss se på hvilke webhotell som typisk brukes for WordPress.

1. Delt WordPress hosting

Webhotellet de fleste velger er det som kalles for «standard webhotell med e-post», eller «delt WordPress hosting». Disse leverandørene er spesielt populære hos nybegynnere som bare ønsker et rimelig webhotell.

Et standard webhotell med e-post koster fra 15-100 kr pr. mnd. og leveres av leverandører som Pro ISP AS, HOST1, One.com, GoDaddy og Bluehost.

Det er ingenting galt med noen av disse leverandørene, men du bør være oppmerksom på et par ting.

Ekstra kostnader

Nesten uansett hvordan regnestykket er satt opp, vil ikke 15 kr pr. mnd skape en inntekt for leverandøren. Det skal ikke mer enn én henvendelse til supportavdelingen før selskapet vil tape penger på et slikt kundeforhold.

Leverandøren tjener penger ved å markedsføre oppsalg av til eksempel domener, ekstra databaser, raskere serverteknologi eller ved at de plasserer så mange kunder på en server at kunder ønsker seg bort og over til en (dyrere) plan.

Skjult struping

Noen leverandører er ærlige og forteller deg at det finnes en del begrensninger, mens andre feilaktig markedsfører tjenesten som «ubegrenset». Dette er bare en markedsføringsstrategi, og har ingenting med virkeligheten å gjøre.

Ingenting er begrenset, og dersom nettstedet ditt bruker mange ressurser vil webhotellet automatisk strupe hvor mange ressurser du har til enhver tid.

Ressursfattig

Delt WordPress hosting er ofte så billig at leverandøren tvinges til å overbefolke serverne sine. Alt handler om volum, og det er mye sannsynlig at nettstedet ditt er på samme server som 500-1000 andre nettsted.

Hvis en av de andre nettstedene (fra kunder på samme server) bruker mange ressurser, påvirker det også hvor nettstedet ditt.

2. Selvadministrert hosting (VPS)

Selvadministrert WordPress hosting eller en VPS (virtuell privat server) er et populært valg for mer erfarne WordPress-brukere. Dette er WordPress hosting som gir nettstedet flere ressurser, hvor både hastighet og ytelse generelt er høyere enn det en får av å velge delt WordPress hosting.

Selvadministrert WordPress hosting koster fra 50-300 kroner pr. mnd, og leveres av leverandører som Hetzner, DigitalOcean, Vultr og Linode.

En VPS kan være et utmerket valg for mange, men det kan også bli en fallgruve om du ikke er forsiktig. Selvadministrert WordPress hosting krever at du vet hvordan installere, administrere og vedlikeholde alt det som kreves av et webhotell.

3. Administrert WordPress hosting

Administrert webhotell for WordPress (eller WordPress hosting) er et stadig mer populært alternativ for private, organisasjoner, små- og mellomstore bedrifter. Dette er en type webhotell hvor alle de tekniske aspekter ved å kjøre WordPress administreres av leverandøren.

Dette er et webhotell som utelukkende er for WordPress, hvor alt fra operativsystem, filsystem, sikkerhetsrutiner til verktøy og webhotellets kontrollpanel er spesialtilpasset WordPress.

Administrert WordPress hosting koster vanligvis fra 250 kr pr. mnd, og leveres av leverandører som Kinsta, WP Engine og Flywheel.

LES OGSÅ: Beste administrert webhotell for WordPress

Grunner til å velge administrert webhotell for WordPress

Selv om det finnes mange gode grunner til å velge administrert webhotell for WordPress, er det ikke nødvendigvis det riktige valget for deg. Tenk derfor over hvor viktige argumentene nedenfor er for deg og ditt nettsted.

  1. Enkel installasjon og testmiljø
  2. Optimalisert for høy ytelse
  3. Strategisk geografiske lokasjoner
  4. Sikkerhet tas på alvor
  5. Overlegen brukerstøtte
  6. Automatiske sikkerhetskopier
  7. Bygget for å kunne skaleres
  8. Utviklerverktøy (SSH, WP-CLI, Git)

1. Enkel installasjon og testmiljø (staging)

Et administrert webhotell har markedets enkleste WordPress-installasjon. Glem tekniske utfordringer, opplasting av filer eller avanserte veivisere: Når du trykker på «Nytt nettsted» gjøres alt det nødvendige for deg automatisk.

I tillegg til selve oppsettet av WordPress, er det også enkelt å opprette såkalte test- eller utviklermiljøer (staging). Med et enkelt trykk på en knapp vil det opprettes en privat kopi av nettstedet, hvor du kan teste oppdateringer eller gjøre endringer før du sender dem «live».

2. Optimalisert for høy ytelse

I motsetning til andre webhotell, hvor webhotellet må fungere for mange ulike webapplikasjoner, er et administrert webhotell optimalisert bare for WordPress. Ytelsen er derfor langt bedre enn den du får hos andre leverandører.

Hos en WordPress host trenger du ikke tenke på hvilken utvidelse du skal bruke for hurtigbuffer eller andre optimaliseringer, dette tas hånd om (på servernivå) av leverandøren. I de fleste scenarioer gir hurtigbuffer på servernivå langt raskere nettsider enn noen utvidelse kan gi deg.

Et administrert webhotell for WordPress bruker vanligvis den nyeste og beste arkitekturen og teknologien. Dette inkluderer oppdaterte utgaver av NGINX, MariaDB og HTTP/3, som har vist seg å være en av de raskeste kombinasjonene for WordPress.

3. Strategiske geografiske lokasjoner

Foruten høy ytelse på servernivå, lar administrert webhotell for WordPress deg velge mellom mange geografiske lokasjoner designet for bedre global rekkevidde. De fleste leverandørene bruker Google Cloud Platform hvor du kan velge mellom mer enn 28 strategiske geografiske lokasjoner for nettstedet ditt.

Google Cloud Platform er bygget på topp moderne infrastruktur som er plassert flere steder rundtom i Europa, USA og Asia. Når nettstedet ditt er nær de som besøker deg, vil også nettsidene laste inn raskere.

4. Sikkerhet tas på alvor

Det er lett å overse viktigheten av nettstedets sikkerhet, eller at så og si alle nettsted utsettes for ulike sikkerhetstrusler. Hvis nettstedet blir utsatt for hackere eller skadelig programvare, vil det nesten alltid være en stor (og dyr) oppgave å rydde opp i.

Hos et delt- eller selvadministrert webhotell, er det du selv som er ansvarlig for egen sikkerhet. Hos de aller fleste leverandørene finnes det ingen kompetanse på dette feltet, og du vil måtte løse problemet selv (eller mest trolig leie noen til å gjøre det for deg).

Et administrert webhotell for WordPress har høyere fokus på sikkerhet enn du vil finne hos andre leverandører. Alt fra operativsystem, filsystem til brannmur og sikkerhetsrutiner er skreddersydd. Om det usannsynlige likevel skulle skje, tar noen leverandører på seg ansvaret for å rydde opp for deg.

5. Overlegen brukerstøtte

Den viktigste grunnen til at du bør velge WordPress hosting er nok den overlegne brukerstøtten. Supportavdelingen består ofte av WordPress-utviklere og Linux-ingeniører som bruker WordPress daglig.

Resultatet er at i motsetning til andre leverandører, som bare tilbyr support for problemer med selve webhotelltjenesten, vil et administrert webhotell for WordPress kunne hjelpe deg med utfordringer i selve WordPress.

6. Automatiske sikkerhetskopier

Hva ville du gjort om du plutselig mistet alt? Risikoen for at du mister alt er heldigvis ikke så stor, men risikoen er stor for at du en gang vil ha behov for å gjenopprette deler av nettstedet ditt når uhellet inntreffer.

Vi anbefaler alltid vår lesere å utføre regelmessige sikkerhetskopier av sine nettsted. Enten du har et lite nettsted for familie og venner, eller en større nettbutikk med WooCommerce, er det utrolig trist om du skulle miste alt.

Det eneste unntaket for denne regelen er om du er hos en anerkjent leverandør av WordPress hosting. Dette er leverandører som tar backup på alvor, og du kan alltid være sikker på at du ikke kommer til å miste dataene dine.

Til vanlig tas det minimum en automatisk sikkerhetskopi daglig, og hos de beste leverandørene kan du velge hyppighet inntil en gang i timen. Alle leverandører lar deg i tillegg utføre en manuell backup ved behov, uten at du trenger å rote med utvidelser, cPanel, FTP eller phpMyAdmin.

7. Bygget for å kunne skaleres

Når nettstedet ditt vokser fra den opprinnelige planen du valgte hos leverandøren din, blir du nødt å oppgradere til en større plan. Hos mange leverandører vil du raskt nå et punkt der leverandøren ikke har noe andre alternativer å tilby deg, enn at du må flytte nettstedet til en egen server.

For de som velger en VPS vil det være mer rom for å skalere tjenesten, men når du skalerer opp serveren din, krever det at du har de tekniske ferdighetene til å kunne utvide disker og optimalisere programvaren for flere ressurser.

Har du derimot valgt et administrert webhotell, har du langt flere muligheter, uten at du trenger å bekymre deg for noe av det tekniske. Ved hjelp av noen tastetrykk kan du øke hvor mye prosessorkraft, minne og lagringsplass du trenger til nettstedet ditt.

8. Utviklerverktøy (SSH, WP-CLI, Git)

En annen fordel med administrert WordPress hosting er at du får tilgang til flere utviklervennlige funksjoner som ikke er vanlig hos en annen type leverandør. Da tenker vi særlig på de populære tjenestene som SSH, WP-CLI og Git.

WP-CLI er et ofte brukt kommandolinjeverktøy hvor du enkelt kan administrere mange aspekter av en WordPress-installasjon. Du kan sette inn eksempeldata, søke og erstatte noe i databasen, legge til eller fjerne brukere, innlegg, kategorier og mye mer.

Oppsummering

Som du kan se er det mange fordeler ved å velge administrert WordPress hosting eller administrert webhotell for WordPress. Det koster noe mer, men du må se på det som en investering som gjør at nettstedet lagres på et tryggere og raskere sted.

På sikt vil du også spare mye tid som du kan bruke til andre ting.

Har du spørsmål om WordPress hosting eller trenger hjelp med nettsiden, bloggen eller nettbutikken din? Da hører vi gjerne fra deg. Du kan bruke kommentarfeltet nedenfor, eller sende oss en melding via kontaktskjemaet. Vi svarer på alle henvendelser.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.