Kurs i WordPress for nybegynnere (2022)

av naldy

WordPress for Nybegynnere er et oppdatert kurs som lærer deg å sette opp din egen nettside eller blogg på kort tid. Kurset gir deg en innføring i WordPress, uten å bruke koder.

Kurset «WordPress for Nybegynnere» leveres av den norske kursportalen eStudium.no. All undervisning er på norsk, og tilrettelagt for nybegynnere med liten eller ingen tidligere erfaring fra WordPress.

Hva er eStudium?

eStudium ble etablert under COVID-pandemien i 2020, hvor hjemmekontor ble et effektivt virkemiddel for å redusere smittespredning. I dag består eStudium av en liten gruppe mennesker som jobber med nettkurs på hel- og deltid.

Kurs i WordPress hos eStudium.no

Kursportalen ønsker å levere gode, oppdaterte kurs som gir praktiske ferdigheter til private, små- og mellomstore bedrifter eller organisasjoner.

Digitalt klasserom

Hos eStudium vil du kunne oppleve et nytt nivå av interaktivitet og følelsen av å være i et digitalt klasserom.

Slik det er i livet ellers, når du tar utdanning eller deltar på kurs, kan du rekke opp hånden for å stille spørsmål, kommunisere eller dele erfaringer.

Det er selvsagt ikke mulig å kunne tilby for en digital kursportal, men hos eStudium vil du derimot kunne delta i et tilnærmet digitalt klasserom hvor du kan kommunisere med instruktør eller andre deltakere.

Vi har testet plattformen, og liker at klasserommet eller gruppen du blir medlem av, er innen en noe bredere sjanger og ikke begrenset til bare det kurset du deltar på.

Hvis du til eksempel tar et kurs i WordPress, blir du medlem av en gruppe som heter «Webdesign- og utvikling». Det betyr at du kan stille spørsmål, dele erfaringer eller diskutere emner som handler om et litt bredere tema.

Brukerstøtte

Noen trenger alltid mer veiledning enn andre. En typisk utfordring når du tar kurs online, er at leverandøren gjerne henviser deg til en Facebook-gruppe eller ber deg søke etter hjelp på egen hånd.

Slik er det heldigvis ikke hos eStudium. Har du spørsmål, kan du enkelt sende en melding til instruktørene, eller poste et innlegg i forumet. Vår erfaring er at de strekker seg langt for å hjelpe deg der de kan.

Kurs i WordPress

Kurset «WordPress for Nybegynnere» lærer deg det grunnleggende du trenger for å mestre WordPress, uten å bruke koder. Dette er et kurs i WordPress som er tilrettelagt for nybegynnere, med liten eller ingen tidligere erfaring fra WordPress.

Meld deg på kurs for en innføring i WordPress

Du vil få en innføring i WordPress som passer for deg som ønsker å lære og bruke verdens mest populære publiseringsverktøy. WordPress passer for alle som skal lage en nettside, blogg eller nettbutikk – uavhengig av størrelse.

Med tusenvis av maler og tilleggsfunksjoner kan du få til de utroligste ting.

Et slikt kurs i WordPress, har som mål at når du fullfører det, vil du ha den kunnskapen du trenger for å lage en nettside eller blogg på egen hånd.

Produktvideo

Leksjoner

 • Introduksjon
 • Installer WordPress
 • Kontrollpanelet
 • Publisere innhold
 • Nettstednavigasjon
 • Velg et utseende
 • Legg til funksjoner
 • Konfigurasjon
 • Vedlikehold
 • Ulike typer nettsted
 • Avslutning

Hver leksjon er delt opp i flere emner. Når du har fullført en leksjon, må du svare på noen spørsmål (quiz) for å teste hvor mye du husker eller har lært.

Forkunnskaper

 • Det kreves ingen forkunnskaper eller tekniske ferdigheter.
 • Kurset tar som utgangspunkt at du ikke har brukt WordPress tidligere.

Det er derimot en fordel av du har kjennskap til hvordan du bruker en datamaskin.

Ekstra kostnader

Det er ingen ekstra kostnader så langt vi kan se. Du kan velge selv hvor du vil installere WordPress. Instruktøren viser deg hvordan du installerer WordPress på egen datamaskin, og det er gratis.

Eller, du kan velge å gjøre nettstedet tilgjengelig for andre brukere på Internett, og installere WordPress på webhotell med eget domenenavn.

Hvis du velger et av webhotellene vi anbefaler, vil webhotell og domenenavn koste deg ca. 500,- kroner pr. år.

Hva lærer du

 • Installere WordPress på egen datamaskin, eller på et webhotell med eget domenenavn.
 • Hva du bør tenke på når du skal planlegge et nytt nettsted til deg eller bedriften din.
 • Hvordan logge inn i kontrollpanelet i WordPress, og hvordan brukergrensesnittet fungerer.
 • Hva du gjør for å publisere innlegg, oppdateringer, nyheter eller statiske nettsider.
 • Hvordan bruke den nye blokkeditoren Gutenberg, og mange av mulighetene den gir deg.
 • Riktig bruk av kategorier og stikkord, og hvorfor disse kan skape problemer dersom de brukes feil.
 • Velge et utseende ved hjelp av temaer og hvordan tilpasse layout, farger, tekst og bilder.
 • Legge til nye funksjoner eller egenskaper ved hjelp av utvidelser (plugins) i WordPress.
 • Lage en profesjonell nettside, hybrid eller blogg som viser dine nyeste innlegg.
 • Generelt vedlikehold av WordPress, hvordan kjøre oppdateringer og utføre backup.
 • Hvordan lage et kontaktskjema, og en egen side for personvernerklæring (GDPR).
 • Lage menyer, bruk av widgeter og hvordan blokkere spam i kommentarfeltene.
 • Generelt om søkemotoroptimalisering og hvordan du kan påvirke søkeresultater.
 • Hvordan du enkelt kan oversette temaer og utvidelser til norsk.
 • ..og mye mer!

Se oversikten hos eStudium for mer informasjon.

Ny nettside eller blogg?

Det å lage en profesjonell nettside, koster en del om du skal leie noen til å gjøre alt for deg. Med WordPress derimot, kan du faktisk gjøre alt selv – uten at du må lære deg noe om koder eller programmering.

WordPress er ikke så vanskelig. I sin ordinære form er WordPress enkel og brukervennlig, og laget for at hvem som helst skal kunne bruke det.

Som alltid når du skal lære noe nytt, vil det være en viss lærekurve i starten. Derfor kan det være lurt å velge et kurs som er tilrettelagt for at du skal kunne lære deg det grunnleggende.

Da blir du trygg på hva de ulike begrepene er, og hva du faktisk gjør eller trenger for å bygge din egen nettside eller blogg. Det som er vanskelig i starten, blir til en lek når noen forklarer og viser deg hvordan du gjør det.

Fordeler ved nettbasert kurs

Et nettkurs gir deg en god balanse mellom arbeid og studier. Du kan lære deg nye ferdigheter i en ellers hektisk hverdag, og du bestemmer selv hvor mye du vil studere hver uke.

Samtidig er det en fordel at digitale kurs lærer deg konkrete ferdigheter, noe som er positivt for både deg og mulige arbeidsgivere.

Fordeler ved online- og nettkurs

Digitale kanaler er stadig i endring, og de fleste av oss opplever nok at det ikke er så lett å «henge med». Dette gjør nettkurs verdifulle, og ser til at kunnskapen din er oppdatert og relevant til utfordringene du møter i dag.

Er du i tillegg litt kostnadsbevisst, er nettkurs en smart løsning. Du betaler bare for det du ønsker å lære, og slipper kostnader for ting du ikke trenger. For oss i WPologi er det gledelig å se at eStudium (i motsetning til andre leverandører) har valgt moderate priser for kursene de tilbyr.

Kursbevis

Kunnskap betyr dessverre lite på arbeidsplassen hvis utdanningen er utdatert eller irrelevant. Innovasjon oppmuntres og verdsettes høyt hos de fleste, spesielt i en tid hvor teknologiske fremskritt endrer ansikt i stadig raskere tempo.

Dokumenter fullført kurs i WordPress

Når du fullfører et kurs hos eStudium, får du et kursbevis som kan dokumentere at du har utført opplæring. Et bevis på oppnådd kunnskap er noe du kan være stolt av!

Kanskje du liker

2 kommentarer

Ingunn 04/09/2021 - 04:39

Veldig ryddig opplegg. Instruktøren viser konkrete fremgangsmåter og samtidig forklarer tanken bak de ulike valgene.

Svar
Adrian 15/07/2021 - 14:11

Jeg har fullført WordPress-kurset hos eStudium og lærte mye. Veldig fint opplegg, hver leksjon er delt opp i mange emner slik det er lett å gå tilbake og repetere.

Instruktøren svarer raskt på spørsmål og ga assistanse der jeg trengte litt ekstra oppfølging. Kan virkelig anbefales!

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.