Hjem Utstilling Kurs i WordPress for nybegynnere (2021)

Kurs i WordPress for nybegynnere (2021)

av naldy

WordPress for Nybegynnere er et oppdatert kurs som lærer deg å sette opp din egen nettside eller blogg på kort tid. Kurset gir deg en innføring i WordPress, uten å bruke koder.

Kurset «WordPress for Nybegynnere» leveres av den norske kursportalen eStudium.no. All undervisning er på norsk, og tilrettelagt for nybegynnere med liten eller ingen tidligere erfaring fra WordPress.

Hva er eStudium?

eStudium ble etablert under COVID-pandemien i 2020, hvor hjemmekontor- og nettkurs ble effektive virkemidler for å redusere smittespredning. eStudium består av en liten gruppe mennesker som jobber med nettkurs på hel- og deltid.

Kursportalen ønsker å levere gode, oppdaterte kurs som gir praktiske ferdigheter til private, små- og mellomstore bedrifter eller organisasjoner.

Kurs i WordPress hos eStudium.no

Klasserom

Det som imponerer oss hos eStudium, er et nytt nivå av interaktivitet og følelsen av å være i et digitalt klasserom.

Slik det er i livet ellers, når du tar utdanning eller deltar på kurs, kan du rekke opp hånden for å stille spørsmål, kommunisere eller dele erfaringer.

Hos de fleste leverandører av nettkurs, kan du ikke dele hverken erfaringer eller kommunisere underveis – utenom det å sende en melding via et kontaktskjema eller e-post.

Hos eStudium har de endret på det.

Sosialt

Når du melder deg på kurs, blir du automatisk medlem av et digitalt klasserom, hvor du kan kommunisere med instruktører eller de andre deltakerne.

Vi liker at klasserommet eller gruppen man blir medlem av, er innen en bredere sjanger, og ikke begrenset til det kurset du selv deltar på.

Hvis du til eksempel deltar på et kurs i WordPress, blir du medlem av en gruppe som heter «Webdesign- og utvikling».

I gruppen eller klasserommet kan du poste statusoppdateringer, stille spørsmål, dele erfaringer eller diskutere emner i forumet.

Startfase

Nå i startfasen er antall kurs noe begrenset, men eStudium forsikrer at hvilke kurs de tilbyr vil vokse etter hvert. Målet er å kunne tilby kurs innen mange ulike emner.

Det er uansett moro at et av de første kursene gir nybegynnere en innføring i WordPress!

Kurs i WordPress

Kurset «WordPress for Nybegynnere» lærer deg det grunnleggende du trenger for å mestre WordPress, uten å bruke koder. Dette er et kurs i WordPress som er tilrettelagt for nybegynnere, med liten eller ingen tidligere erfaring fra WordPress.

Meld deg på kurs for en innføring i WordPress

Du vil få en innføring i WordPress som passer for deg som ønsker å lære og bruke verdens mest populære publiseringsverktøy. WordPress passer for alle som skal lage en nettside, blogg eller nettbutikk – uavhengig av størrelse.

Med tusenvis av maler og tilleggsfunksjoner kan du få til de utroligste ting.

Et slikt kurs i WordPress, har som mål at når du fullfører det, vil du ha den kunnskapen du trenger for å lage en nettside eller blogg på egen hånd.

Leksjoner

 • Introduksjon
 • Installer WordPress
 • Kontrollpanelet
 • Publisere innhold
 • Nettstednavigasjon
 • Velg et utseende
 • Legg til funksjoner
 • Konfigurasjon
 • Vedlikehold
 • Ulike typer nettsted
 • Avslutning

Hver leksjon er delt opp i flere emner. Når du har fullført en leksjon, må du svare på noen spørsmål (quiz) for å teste hvor mye du husker eller har lært.

Forkunnskaper

 • Det kreves ingen forkunnskaper eller tekniske ferdigheter.
 • Kurset tar som utgangspunkt at du ikke har brukt WordPress tidligere.

Det er derimot en fordel av du har kjennskap til hvordan du bruker en datamaskin.

Ekstra kostnader

Det er ingen ekstra kostnader så langt vi kan se. Du kan velge selv hvor du vil installere WordPress. Instruktøren viser deg hvordan du installerer WordPress på egen datamaskin, og det er gratis.

Eller, du kan velge å gjøre nettstedet tilgjengelig for andre brukere på Internett, og installere WordPress på webhotell med eget domenenavn.

Her hos WPologi kan du lese hvilke webhotell som er best for WordPress. Velger du en av de rimeligere leverandørene på listen, vil webhotell og domenenavn koste deg ca. 500,- kroner pr. år.

Hva lærer du

 • Installere WordPress på egen datamaskin, eller på et webhotell med eget domenenavn.
 • Hva du bør tenke på når du skal planlegge et nytt nettsted til deg eller bedriften din.
 • Hvordan logge inn i kontrollpanelet i WordPress, og hvordan brukergrensesnittet fungerer.
 • Hva du gjør for å publisere innlegg, oppdateringer, nyheter eller statiske nettsider.
 • Hvordan bruke den nye blokkeditoren Gutenberg, og mange av mulighetene den gir deg.
 • Riktig bruk av kategorier og stikkord, og hvorfor disse kan skape problemer dersom de brukes feil.
 • Velge et utseende ved hjelp av temaer og hvordan tilpasse layout, farger, tekst og bilder.
 • Legge til nye funksjoner eller egenskaper ved hjelp av utvidelser (plugins) i WordPress.
 • Lage en profesjonell nettside, hybrid eller blogg som viser dine nyeste innlegg.
 • Generelt vedlikehold av WordPress, hvordan kjøre oppdateringer og utføre backup.
 • Hvordan lage et kontaktskjema, og en egen side for personvernerklæring (GDPR).
 • Lage menyer, bruk av widgeter og hvordan blokkere spam i kommentarfeltene.
 • Generelt om søkemotoroptimalisering og hvordan du kan påvirke søkeresultater.
 • Hvordan du enkelt kan oversette temaer og utvidelser til norsk.
 • ..og mye mer!

Trenger du ny nettside eller blogg?

Det å lage en profesjonell nettside, koster en del om du skal leie noen til å gjøre alt for deg. Med WordPress derimot, kan du faktisk gjøre alt selv – uten at du må lære deg noe om kode eller programmering.

WordPress er ikke så vanskelig. I sin ordinære form, er WordPress både enkel og brukervennlig. Det er faktisk laget for at hvem som helst skal kunne bruke det.

Men, selv om WordPress er enkelt, vil det som med alt annet du forsøker å lære deg, inkludere en viss lærekurve. Derfor kan det være lurt med en innføring i WordPress hvor du lærer det grunnleggende først.

Da blir du trygg på hva de ulike begrepene er, og hva du faktisk gjør eller trenger for å bygge din egen nettside eller blogg. Det som er vanskelig i starten, kanskje helt uforståelig, blir til en lek.

Hvordan vi mennesker lærer oss nye ting er så forskjellig.

Noen liker å lese bøker, surfe på Internett eller se YouTube-videoer. Her på WPologi har vi mange guider hvor du kan lese deg til hvordan du kommer i gang, til eksempel for å starte en blogg med WordPress.

For andre derimot, kan det være enklere å lære noe nytt når noen forteller, forklarer eller viser deg – og så kan du prøve selv samtidig. Fordelen med et kurs i WordPress som dette, er at du kan stille spørsmål når noe er uklart – eller diskutere med andre deltakere.

Fordeler ved nettbaserte kurs

Et nettkurs gir en god balanse mellom arbeid og studier. Det er ikke nødvendig å sette til side ting (i en ellers hektisk hverdag) for å lære seg noe nytt.

Du lærer gjerne konkrete og praktiske ferdigheter, noe som gir nye muligheter for både deg og arbeidsgiver.

Fordeler ved online- og nettkurs

Digitale kanaler er stadig i endring, og de fleste av oss opplever nok at det ikke er så lett å henge med på alt. For å sikre at kunnskapen din er oppdatert og relevant, kan et kurs være verdifullt.

Og så er det dette med kostnader. Dersom du ønsker å være kostnadsbevisst, er nettkurs en smart løsning. Du betaler bare for det du ønsker å lære, og slipper kostnader for andre unødige ting, til eksempel reise og overnatting.

Dokumenter oppnådd kompetanse

Kunnskap betyr dessverre lite hvis utdanningen er utdatert eller irrelevant.

Innovasjon oppmuntres og verdsettes høyt på de fleste arbeidsplasser, spesielt i en tid hvor teknologiske fremskritt endrer verdens ansikt i stadig raskere tempo.

Dokumenter fullført kurs i WordPress

Når du har fullført et kurs, får du av de fleste kursportaler et kursbevis som kan dokumentere at du har utført opplæring.

Et bevis på oppnådd kunnskap er noe du kan være stolt av. Det lar deg dokumentere og vise at du har relevante og oppdaterte ferdigheter.

Rabattkode

Ønsker du å melde deg på kurs i WordPress?

WPologi gir deg 20% rabatt på kurset «WordPress for Nybegynnere» ved å bruke rabattkoden WPOLOGI.

For å bruke rabatten, klikker du på «Jeg har en rabattkode» når du går til kassen. Skriv inn koden og klikk på knappen for å bekrefte eller registrere.

Vær oppmerksom på at rabatten bare kan brukes i en begrenset periode.

Kanskje du liker

1 kommentar

Adrian 15/07/2021 - 14:11

Jeg har fullført WordPress-kurset hos eStudium og lærte mye. Veldig fint opplegg, hver leksjon er delt opp i mange emner slik det er lett å gå tilbake og repetere.

Instruktøren svarer raskt på spørsmål og ga assistanse der jeg trengte litt ekstra oppfølging. Kan virkelig anbefales!

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

LIKTE DU INNLEGGET?
MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
SEND
Nyhetsbrev sendes ut ca. hver 3. måned.
close-link