Hvordan lage en profesjonell e-postadresse

av naldy

Når du ønsker å presentere virksomheten din som et stabilt, pålitelig selskap, er det å ha en profesjonell e-postadresse viktig. E-postadressen er tross alt den vanligste måten mulige kunder kommuniserer med virksomheten din.

Mange bruker fremdeles personlige e-postadresser, men en e-postadresse som bruker nettstedet eller bedriftens navn ser mye mer profesjonell ut.

Kurs i WordPress for nybegynnere

Hva er en profesjonell e-postadresse?

I motsetning til generelle e-postadresser fra GMail eller Yahoo, lar en profesjonell e-postadresse deg bruke navnet på virksomheten din i selve adressen. Et eksempel på en slik e-postadresse er kristian@wpologi.no eller post@firma.no.

Det at mange velger å bruke sin egen private e-postadresse til virksomheten sin, gir et dårlig førsteinntrykk og ser ikke særlig profesjonelt ut.

En e-postadresse som har tilhørighet i en virksomhet er lettere å huske, fremstår mer gjennomtenkt og kundene tar deg på alvor.

Hva trenger du for å lage en profesjonell e-postadresse?

For å lage en profesjonell e-postadresse trenger du et domenenavn hos en leverandør som tilbyr e-postadresser.

Den rimeligste løsningen for nybegynnere, små og mellomstore bedrifter, er å kjøpe domenenavn og webhotell med e-post hos en anerkjent leverandør.

Webhotell med e-post fra PRO ISP AS

Hvis du til eksempel kjøper domenenavn og webhotell hos norske Pro ISP AS, får du alt du trenger for å lage en profesjonell e-postadresse for virksomheten din.

Selv om du i utgangspunktet ikke planlegger å starte et nettsted til bedriften nå, med et webhotell, har du i tillegg til e-post, alt du trenger for å lage en hjemmeside, blogg eller nettbutikk for bedriften senere.

For virksomheter med mange ansatte, med større budsjett hvor alle har behov for sin egen e-postadresse, kan derimot G Suite som er Google sin egen e-posttjeneste for bedrifter være et bedre alternativ.

For flere alternativer, les beste webhotell med e-post for mer informasjon.

Opprett en profesjonell e-postadresse (cPanel)

I dette avsnittet ser vi nærmere på hvordan du går frem rent praktisk for å opprette en profesjonell e-postadresse. Dette eksempelet tar utgangspunkt i at du nå har eget domenenavn og webhotell med e-post.

Guiden viser fremgangsmåten i kontrollpanelet cPanel, et konrollpanel Pro ISP AS og mange andre leverandører tilbyr sine kunder. Veiledning for andre leverandører finner du lenger nede på siden.

Logg inn i kontrollpanel

Det første du må gjøre er å logge inn i kontrollpanelet hos leverandøren din. Se e-postmeldingen du fikk fra leverandøren, eller du kan forsøke å skrive inn adressen https://domene.com/cpanel i nettleseren (bytt ut domene.com med ditt eget).

cPanel inneholder mange valg i form av ikoner, og kan være litt overveldende i starten. Se bort ifra mesteparten av ikonene for nå, de fleste kommer du aldri til å bruke.

Se under fanen «E-POST» og klikk på valget «E-postkontoer».

Opprett en ny e-postadresse i cPanel

Legg til e-postkonto

Skriv inn ønsket adresse og passord. Husk at du alltid bør bruke et sterkt passord for å hindre at uvedkommende får tilgang til e-postkontoen din.

cPanel E-postkontoer

Klikk på «Opprett konto» for å opprette den nye e-postkontoen.

Gratulerer, du har nå laget en profesjonell e-postadresse du kan bruke til deg selv eller virksomheten din. De fleste leverandører lar deg opprette mange e-postkontoer uten at det koster noe ekstra.

Opprett en profesjonell e-postadresse (andre)

Hvis leverandøren din bruker et annet kontrollpanel enn cPanel, bør du lese veiledning hos leverandøren din i stedet. Fremgangsmåten er enkel for de aller fleste leverandører.

For ordens skyld har vi linket til veiledning hos noen av de mest brukte leverandørene under:

Hvis du har en leverandør som ikke er på listen, eller har problemer å opprette ny e-postkonto, anbefaler vi du tar kontakt med brukerstøtte hos leverandøren din.

Hvordan lese, sende og behandle e-post

Når du har laget en profesjonell e-post for nettsiden eller virksomheten din, kan du begynne å bruke kontoen med det samme.

Alle profesjonelle e-postkontoer kan leses direkte fra nettleseren eller du kan bruke en egen e-postklient.

For leverandører som benytter cPanel kan du skrive inn adressen https://domene.com:2096 for direkte tilgang (bytt ut domene.com med ditt eget).

Les e-post fra nettleseren din med cPanel Webmail

For de som ikke ønsker å sende, lese eller behandle e-post direkte fra nettleseren, kan benytte en e-postbehandler for Windows, Mac, Linux, iPhone eller Android i stedet.

En av markedets mest kjente e-postbehandlere er Microsoft Outlook. E-postklienten er et av programmene du får fra programpakken Microsoft Office 365.

Microsoft Outlook

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger, hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet under eller bruk kontaktskjemaet vårt. Vi svarer på alle henvendelser.

Kanskje du liker

2 kommentarer

Adrian 07/05/2021 - 04:52

Er Pro ISP den beste leverandøren for å lage e-postadresser til firmaet?

Svar
Lund 22/07/2020 - 13:06

Takk for info! Jeg leier nå et rimelig webhotell hos Pro ISP som tar seg av alle e-postadressene mine. Det fungerer veldig greit.

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.