Yoast eller All in One – Hvilken SEO utvidelse er best

av naldy
Hvilken SEO utvidelse er best

Hvilken SEO utvidelse for WordPress er best? Du har sannsynligvis kortet ned alternativene til Yoast SEO og All in One SEO Pack. Vi ser nærmere på hva som skiller de.

 

Introduksjon

All in One SEO Pack ble utviklet først av Michael Torbert og Steve Mortiboy i 2007. Siden den gang har de fått en mengde tilhengere, og er pr. dags dato en av de mest nedlastede utvidelsene til WordPress.

Yoast SEO, tidligere kalt WordPress SEO by Yoast, ble først utviklet i 2010 av Joost de Walk. Løpende oppdateringer og forbedringer har gjort denne utvidelsen til den største konkurrenten på markedet.

Begge er gode SEO utvidelser for WordPress, og ikke uten grunn vil de fleste (seriøse) WordPress brukere velge en av de to.

 

Hvilken SEO utvidelse er enklest å installere og konfigurere

Søkeoptimalisering er et komplekst tema, og krever mye trening for å praktisere vellykket på hvilket som helst nettsted. Allikevel mener vi en SEO utvidelse for WordPress bør være enkel å installer og konfigurere.

 

Yoast SEO

Utvidelsen installeres helt ukomplisert fra WordPress kontrollpanel (Utvidelse > Legg til ny). Les hvordan installere en utvidelse for mer informasjon.

Når Yoast SEO aktiveres, kommer en SEO verktøylinje og meny til syne. Konfigurasjon og varsler blir dermed lett tilgjengelig.

Yoast SEO har en veiviser for generell konfigurasjon. Veiviseren er enkel, og for nybegynnere kan utvidelsen konfigureres helt enkelt uten forkunnskaper.

Yoast SEO Veiviser

 

Mer detaljert konfigurasjon gjøres fra SEO menyen, som for øvrig er enkel og oversiktlig.

Pr. dags dato er Yoast SEO bare delvis oversatt til norsk. Vi merker oss at en etterspørsel for oversettere er tilstede, og en ferdig oversatt norsk utgave er like rundt hjørnet.

 

All in One SEO Pack

Utvidelsen installeres helt ukomplisert fra WordPress kontrollpanel (Utvidelse > Legg til ny). Les hvordan installere en utvidelse for mer informasjon.

Når All in One SEO Pack aktiveres, kommer en SEO verktøylinje og meny til syne. Konfigurasjon og varsler blir dermed lett tilgjengelig.

All in One SEO Pack har ingen veiviser for konfigurasjon. Her blir man møtt med (nesten) alle innstillingene på en side, og kan fort bli noe overveldende for en nybegynner.

All in One SEO konfigurasjon

Konfigurasjonen er delt inn i seksjoner for å gjøre jobben lettere, men det blir fremdeles litt for uoversiktlig.

Pr. dags dato er All in One SEO Pack ferdig oversatt til norsk. Allikevel synes vi ordvalgene de har brukt (fra engelsk til norsk) ikke er helt optimale.

 

Hvilken SEO utvidelse er best i bruk

Et særdeles viktig element er hvor lett SEO utvidelsen er i daglig bruk. Når nytt innhold skrives må søkeoptimalisering planlegges. Valg av nøkkelord, tittel og beskrivelse for innlegg og sider bør være en lett oppgave.

 

Yoast SEO

Under tekstbehandleren i WordPress kommer en SEO -boks til syne. Her kan tittel, metabeskrivelse og fokusnøkkelord endres. I tillegg kan egen tittel, fremhevet bilde med mer redigeres for sosiale medier.

Avansert konfigurasjon er tilgjengelig under egen fane. Her kan bla. innlegg ekskluderes fra søkeresultater, noe som selvsagt bør brukes med forsiktighet.

Yoast SEO gjør en løpende analyse mens du skriver, og forteller deg hva som bør endres for optimale resultater.

 

All in One SEO Pack

Utvidelsen All in One SEO Pack kommer også med en SEO -boks plassert under tekstbehandleren. Derimot er denne noe simplere enn hos konkurrenten.

SEO -boksen lar deg tilpasse de viktigste elementene som tittel og beskrivelse, samt noen ekstra valg for ekskludering. SEO kan til eksempel deaktiveres fullstendig for gjeldende innlegg.

Akkurat som i Yoast SEO kan tittel og beskrivelse tilpasses sosiale medier (krever at sosial meta er aktivert fra menyen Alt-i-ett SEO > Funksjonsinnstillinger).

All in One SEO Pack har ingen analyse eller veiledning for innhold.

 

Hvilken SEO utvidelse har flest tilleggsfunksjoner

Begge utvidelsene har flere tilleggsverktøy som er essensielle for søkeoptimalisering. I hovedsak er disse inkludert for at vi som brukere, ikke skal ha behov for flere SEO utvidelser.

 

Yoast SEO

Utvidelsen leveres med tilleggsfunksjoner som dekker de fleste behov innen SEO. Ulikheter er merket med fet skrift.

  • Nettstedskart
  • Open Graph Meta Tags
  • Importer og eksporter
  • robots.txt editor
  • .htaccess editor
  • Google Search Console
  • Brødsmuler (breadcrumbs)

 

All in One SEO Pack

  • Nettstedskart
  • Open Graph Meta Tags
  • Importer og eksporter
  • robots.txt editor
  • Filbehandler
  • Ytelsesrapport

 

Kort om premium versjon

Både Yoast SEO og All in One SEO Pack har sin egen premium versjon. Premium versjonen må kjøpes, og felles for begge er at de er en versjon høyere enn gratisutgaven. I praksis kan dette bety at nettstedet ditt benytter bedre søkemotor-algoritmer før konkurrenter på gratisutgaven.

 

Yoast SEO Premium

  • 1 år med oppdateringer og prioritert brukerstøtte
  • Automatiske forslag til interne lenker
  • Utvidet innholdsanalyse
  • Utvidet fokusnøkkelord-strategi
  • Viderekobling (enkelt omdirigerer adresser fra gamle innlegg m.m).
  • Forbedret oversikt for fokusnøkkelord og eksport til CSV.

 

All in One SEO Pack Pro

  • 1 år med oppdateringer og prioritert brukerstøtte
  • Avansert WooCommerce -støtte
  • SEO for kategorier, stikkord m.m.
  • Video SEO

 

Konklusjon

Yoast SEO og All in One SEO Pack er begge bra. De har hver sin måte å implementere kraftige SEO verktøy i WordPress. Uansett hvilken av de du velger, kommer du langt med SEO optimalisering for WordPress.

Som vi har nevnt tidligere er fokus på godt innhold, og en god brukeropplevelse det viktigste for søkeoptimalisering.

Vårt valg faller på Yoast SEO. Grunnen til det er at vi føler det er enklere å konfigurere, menyvalgene er mer gjennomtenkte, og ikke minst er innholdsanalysen som gir oss veiledning underveis utrolig god.

Vår oppfatning er at All in One SEO Pack er noe sterkere for nettsted som driver med netthandel og WooCommerce, men Yoast SEO er bedre på skrevet innhold.

Er du i tvil hvilken du skal velge, anbefaler vi å teste begge to før du bestemmer deg.

Kanskje du liker

1 kommentar

Kristian 25/09/2018 - 20:19

Vi brukte All in one, men etter å ha prøvd Yoast likte vi den bedre. Enklere og mer oversiktlig.

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.