Hvorfor du bør velge WordPress

av naldy
Hvorfor bruke WordPress

Et av spørsmålene vi ofte får er: Hvorfor velge WordPress? Er ikke mitt gamle nettsted, eller den bloggplattformen jeg allerede har bra nok?

Hvis du stiller disse spørsmålene, skal vi i dette innlegget fortelle deg hvorfor du bør velge WordPress til ditt nettsted. Ikke nok med det, vi gir deg en oversikt over forskjellige typer nettsted du kan opprette med WordPress.

Når vi snakker om «WordPress» mener vi wordpress.org. Vennligst ikke forveksle dette med wordpress.com, som er en helt annen bloggplattform og hostingtjeneste.

Les innlegget hva er forskjellen på wordpress.org og wordpress.com for mer informasjon.

Hvorfor velge WordPress

En av de vanligste misforståelsene om WordPress er at det «bare» er en bloggplattform. Det er det ikke.

Det er riktig at WordPress startet som et bloggverktøy, men har gjennom årene utviklet seg til å være en nettsidebygger og et robust system for innholdshåndtering.

wordpress.org kontrollpanel

WordPress er lett å bruke, og fleksibel nok til å kunne lage forskjellige typer nettsted. Det er nok den primære grunnen til at WordPress har vokst så mye i popularitet.

Mange anerkjente merkevarer bruker WordPress til å drive sine nettsted, inkludert Time Magazine, Sony, Disney, New York Times og mange flere.

WordPress er gratis

WordPress er gratis: Det betyr at du kan laste ned, installere, endre og bruke programvaren til å dekke ditt behov.

En av grunnene til hvorfor du bør velge WordPress er at mulighetene er så mange: Du kan lage en blogg, personlig hjemmeside, nettsted til bedriften eller en organisasjon, nettbutikk, nettsamfunn, forum, wikipedia, portfolio m.m.

WordPress er gratis, men for å installere WordPress-programvaren må du ha et domenenavn og webhotell.

Et domenenavn er adressen til et nettsted på Internett, til eksempel wpologi.no. Webhotell er plass på en server hvor programvare, bilder og innhold lagres.

Prisen for domenenavn og webhotell starter fra kr 29,- pr. mnd, men kan variere noe utifra hvilket behov du har og hvilken leverandør du velger.

Les innlegget beste webhotell for WordPress for mer informasjon om valg av leverandør.

Tilpass med temaer og utvidelser

De fleste som velger WordPress er hverken webdesignere eller har noe forkunnskap om å lage nettsider.

For ikke-tekniske brukere er WordPress den perfekte løsningen fordi det er tusenvis av gratis nettsidemaler (temaer) som du kan velge mellom.

Det finnes et WordPress-tema for omtrent alle typer nettsider, enten du skal lage en blogg, personlig hjemmeside, nettside til bedriften, nettbutikk m.m.

Hvorfor bruke WordPress - Tilpass med temaer og utvidelser

WordPress-temaer er gjerne enkle å tilpasse, og mange av de kommer med et eget kontrollpanel hvor du kan endre farger, bakgrunn, fonter, logo, legge til knapper osv. uten å skrive noen kode i det hele tatt.

Ved hjelp av utvidelser kan du legge til tilpasset funksjonalitet.

WordPress-utvidelser er applikasjoner som du kan bruke for å legge til avanserte funksjoner om statistikk, kontaktskjema, medlemssider og mye mer.

WordPress er SEO-vennlig

WordPress er det man kaller SEO-vennlig og blir dermed indeksert av søkemotorer. Det betyr at Google, som er den største søkemotoren i Norge, vil vise innhold fra nettsidene dine.

Søkemotoroptimalisering er kodet inn i programvaren fra grunnen av, og derfor er det ikke uvanlig å se at nettsted som velger WordPress rangerer høyere enn andre.

I tillegg kan du bruke utvidelser for SEO for å optimalisere nettstedet ytterligere. Les guiden WordPress SEO for mer informasjon.

WordPress er enkelt å administrere

Mange velger WordPress fordi det er enkelt å administrere. Det meste styres fra et brukervennlig kontrollpanel.

For å beskytte dataene dine mot uhell eller hacking, kan du til eksempel installere en utvidelse for sikkerhetskopiering.

Når oppdateringer er tilgjengelig blir du varslet i kontrollpanelet, og utføres med noen få museklikk.

WordPress er trygt og sikkert

Alle nettsted på Internett er fra tid til annen utsatt for angrep fra hackere eller ondsinnede brukere.

Når du velger WordPress får du en plattform som er utviklet med fokus på sikkerhet, og regnes derfor som en sikker plattform å bygge et nettsted på.

Du kommer svært langt ved å ha en god passord-praksis, og installere en utvidelse for to-faktor autentisering.

For ytterligere sikkerhet anbefaler vi å bruke Sucuri, som beskytter deg mot vanlige trusler som brute force angrep og malware.

Bruk bilder, video, lyd m.m.

Når du velger WordPress vil du ikke være begrenset til å bare skrive tekst, i stedet får du en plattform som kan håndtere flere medietyper for bilder, lyd og video.

WordPress støtter oEmbed-aktiverte nettsted, noe som betyr at du kan integrere YouTube-videoer, Instagram-bilder, Tweets, Soundcloud osv.

Nesten samme hva du vil sette inn på en side eller et innlegg, kan det enkelt gjøres ved å lime inn nettadressen eller bruke dra- og slipp for å sette inn bilder fra datamaskinen.

Konklusjon

WordPress er svært brukervennlig og kan brukes på mange forskjellige måter.

Enten du vil lage en blogg, personlig hjemmeside, nettsted til bedriften eller en organisasjon, nettbutikk, portfolio m.m. er WordPress det riktige valget.

Det eneste du trenger for å komme i gang med WordPress er et domenenavn og et webhotell.

Hvis du vil lage et nettsted med WordPress men ikke helt vet hvordan du går frem, bør du lese vår veiledning som tar deg gjennom prosessen steg for steg.

Skulle du stå fast underveis, kan du bruke kontaktskjemaet vårt. Vi hjelper deg gjerne i gang med WordPress.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.