Hjem > Meninger > Beste utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress

Beste utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress

av naldy
Beste utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress

Velg riktig utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress, så slipper du å bekymre deg om uhellet er ute. Stol ikke på at webhotellet gjør det for deg.

Det er ingen hemmelighet at mange slurver på dette området, men det kan koste deg dyrt. Om du skulle bli utsatt for hackere, skadelig programvare eller en uventet feil oppstår, vil en sikkerhetskopi kunne redde nettsiden din.

I de tilfellene (uansett årsak) du ikke får logget inn i WordPress kontrollpanel, anbefaler vi å ta en manuell sikkerhetskopi før du går i gang med feilretting.

 

Velg en utvidelse for sikkerhetskopiering

Uansett hvordan nettsted du har, lite eller stort, er det verdt å investere i en utvidelse for sikkerhetskopiering. Den dyreste sikkerhetskopien er nemlig den du aldri tok.

 

Det finnes en haug av utvidelser for å sikkerhetskopiere WordPress. Det viktigste er å velge en som passer ditt behov, og budsjett.

Når vi har vurdert hvilken utvidelse vi mener er best, har vi vurdert ut fra hvilke funksjoner og egenskaper som er mest nyttig for folk flest.

Vi mener en god utvidelse for sikkerhetskopiering bør kunne:

  • Ta en fullstendig sikkerhetskopi, dvs. databasen og alle filer
  • Utføre egendefinert sikkerhetskopi, til eksempel bare databasen
  • Utføre automatiske eller planlagte sikkerhetskopier
  • Gjenopprette filer og database ved behov

 

Plassering

En svakhet i mange utvidelser er hvor de lagrer sikkerhetskopier. Dersom sikkerhetskopiene dine bare lagres på webhotellet, kan du miste tilgang til de om det er webhotellet som feiler.

Vi mener det er obligatorisk at en god utvidelse for sikkerhetskopiering kan lagre sikkerhetskopier til eksterne tjenester som Dropbox, Google Drive, Amazon S3, Onedrive og FTP.

Før du velger utvidelse for sikkerhetskopiering, bør du sjekke at den støtter skytjenesten du foretrekker eller har konto hos.

 

Beste utvidelse for sikkerhetskopiering

I beste fall har webhotellet en sikkerhetskopi som kan redde deg, men ofte er sikkerhetskopiene de tar begrenset. Ikke ta den sjansen, utfør dine egne sikkerhetskopier av WordPress regelmessig.

 

UpdraftPlus

UpdraftPlusUpdraftPlus er gratis, og trolig den beste utvidelsen for sikkerhetskopiering på markedet. Den lar deg utføre fullstendig eller egendefinerte sikkerhetskopier.

Utvidelsen lar deg kjøre automatisk planlagte- og manuell sikkerhetskopi. Kopier kan lagres på webhotellet, samt kopieres til en rekke eksterne tjenester som Dropbox, Google Drive, Amazon S3, Onedrive, FTP osv.

UpdraftPlus har også en premium utgave som inkluderer prioritert brukerstøtte, og mange ekstra funksjoner.

 

BackupBuddy

BackupBuddyBackupBuddy har vært på markedet siden 2010, og beskytter i dag mer en 500.000 WordPress nettsted.

BackupBuddy lar deg planlegge automatiske sikkerhetskopier, velg mellom daglig, ukentlig eller månedlig rutiner. Kopiene lagres på webhotellet, eller til en av mange tilgjengelige skytjenester som Dropbox, Google Drive, Amazon S3 og Onedrive.

Utvidelsen tilbyr også ekstern lagring på sin egen sky Slash. Ved bruk av Slash kan databasevariasjoner, som nye eller endrede innlegg, synkroniseres fortløpende.

Muligheten til å reparere og optimalisere databasen er en av flere unike funksjoner BackupBuddy tilbyr.

 

Duplicator

Duplicator ProDuplicator kommer i to utgaver, en gratisversjon og en premium. Hva som skiller de kan du se her.

Duplicator har høyt fokus på enkelhet, og lar deg utføre fullstendig eller egendefinerte sikkerhetskopier. Utvidelsen har viktige funksjoner som planlagte sikkerhetskopier, og kan sende kopier til kjente skytjenester

Det som gjør Duplicator så bra (i tillegg til sikkerhetskopiering), er evnen til å klone og flytte et nettsted.

Duplicator mangler litt på brukervennlighet, mest pga. ordvalgene de bruker. I stedet for å kalle en sikkerhetskopi for “backup” kalles de “packages”. Det tar noen få minutter så skjønner du gangen i det.

 

BackWPup

BackWPupBackWPup er gratis utvidelse som lagrer sikkerhetskopier på webhotellet, eller til kjente skytjenester som Dropbox, Google Drive, Amazon S3 og Onedrive.

BackWPup er laget med brukervennlighet i fokus, og lar deg planlegge automatiske sikkerhetskopier.

Utvidelsen kommer også i en premium utgave med mange ekstra funksjoner, som kryptering og evnen til å lagre sikkerhetskopier til flere destinasjoner.

 

Helt til slutt

Uavhengig av hvilken utvidelse du velger, er det viktig å holde webhotell og sikkerhetskopier adskilt.

Dersom sikkerhetskopiene lagres på webhotellet, kan du miste tilgang til de om det er webhotellet som feiler.

Derfor anbefaler vi å lagre sikkerhetskopier på skytjenester som Dropbox, Google Drive og Amazon S3. I tillegg bør du beholde en kopi på datamaskinen din.

Vi hører gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Hvilken utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress bruker du?

Kanskje du liker

2 kommentarer

Shoo 05/02/2019 - 07:04

UpDraft er kjempebra. Kan anbefales.

Svar
Stine 31/10/2018 - 01:58

Jeg har flere nettsted med WP og bruker Backupbuddy. Koster litt men den har redda meg flere ganger.

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Vis mer

LIKTE DU INNLEGGET?
MELD DEG PÅ NYHETSBREV
Send
Nyhetsbrev sendes ut ca. hver 3. måned.
Lukk