Beste utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress

av naldy

En god utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress er viktig for din egen trygghet om noe skulle gå galt underveis. Scenarioene for en kritisk feil eller et uhell oppstår er mange.

Det er ingen hemmelighet at mange slurver på dette området. Dessverre kan det koste deg dyrt om du skulle bli utsatt for hackere, skadelig programvare eller en uventet feil. Det eneste som kan redde deg da er en sikkerhetskopi.

Den mest verdifulle sikkerhetskopien er den du aldri utførte.

Hva du trenger for å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt

En grunnleggende sikkerhetskopi av WordPress er en kopi av nettstedets filer og MySQL databasen på et egnet sted for å gjenopprette senere.

Det betyr at hvis nettstedet krasjer, blir angrepet, endret eller skadet på noen måte, kan du finne tilbake til en liste av sikkerhetskopier og gjenopprette nettstedet til sin opprinnelige tilstand.

Utvidelser for sikkerhetskopiering av WordPress har begynt å bli mer brukervennlige, mens de samtidig tilbyr avanserte verktøy for å utføre oppgaven.

Hvis du begynner å søke etter hvilke utvidelser som anbefales, blir du trolig blir overveldet av alle alternativene som finnes.

Nødvendige funksjoner for sikkerhetskopiering av WordPress:

 • Automatiske sikkerhetskopier – Som nettredaktør skal du ikke måtte bekymre deg, eller bruke tid på å opprette manuelle sikkerhetskopier regelmessig. Da havner det ofte i glemmeboken.
 • Lagring flere steder – Sikkerhetskopier bør til fordel lagres på flere steder som ikke er tilgjengelig for uvedkommende. Du bør minimum ha en kopi lagret på dine egne enheter og en kopi på annen server eller i skyen.
 • Trinnvise sikkerhetskopier – En inkrementell eller trinnvis sikkerhetskopi av nettstedet er når bare de endringer som er gjort siden forrige sikkerhetskopi lagres. Fordelen med det er at du ikke får mange unødvendig store sikkerhetskopier hvis ingenting har endret seg.
 • Manuell sikkerhetskopiering – Selv om automatiske sikkerhetskopier er helt essensielle, bør du allikevel kunne utføre en manuell sikkerhetskopi etter behov. På den måten kan du lagre en oppdatert sikkerhetskopi akkurat når du trenger det.
 • Alternativer for planlagte sikkerhetskopier – Noen utvidelser tillater bare ukentlig eller månedlig sikkerhetskopi av WordPress. Det er en god start, men du bør kunne planlegge hyppigere sikkerhetskopier etter behov.
 • Nedlastbare sikkerhetskopier – Som nevnt er det lurt å lagre sikkerhetskopier flere steder. For å lagre en kopi på en av dine egne enheter må du kunne laste de ned.
 • Brukervennlig administrasjon – Det har lite for seg å utføre en sikkerhetskopi av nettstedet ditt hvis alternativer for gjenoppretting er så kompliserte at det ikke lar seg gjøre med noen få museklikk.

Kan du stole på webhotellet om uhellet inntreffer?

Noen spør oss om det virkelig er nødvendig med en utvidelse for sikkerhetskopiering i WordPress ettersom webhotellet også tar backup.

Det er selvsagt et godt spørsmål. Svaret kan kortes ned til at de som er på et standard webhotell vanligvis trenger en utvidelse for sikkerhetskopering. Du bør ikke stole på at webhotellet kan redde deg.

Hvis du benytter en anerkjent leverandør av administrert webhotell for WordPress, har de satt av mer tid og ressurser for at sikkerhetskopier utføres regelmessig.

Det beste rådet vi kan gi er å kontakte leverandøren for å høre. Du bør også gjøre deg kjent med leverandørens rutiner og hvordan du går frem for å gjenopprette nettstedet.

Les valg av hosting og ulike typer webhotell for mer informasjon.

Beste utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress

Som en påminnelse er inkrementelle- eller trinnvise sikkerhetskopier den foretrukne metoden hvis du ikke ønsker mange unødvendig store filer. Det er dessverre ikke så mange av alternativene som har denne funksjonen.

De beste utvidelsene for sikkerhetskopiering av WordPress er:

 1. UpdraftPlus (gratis, premium)
 2. BackupBuddy (premium)
 3. Duplicator (gratis, premium)
 4. BackWPup (gratis, premium)
 5. VaultPress (premium)
 6. WP Time Capsule (premium)
 7. ManageWP (gratis, premium)

Det kan være en fordel å studere flere av utvidelsene før du tar en beslutning om hvilken som passer best for deg. Vær oppmerksom på at det er store skilnader rundt brukervennlighet og brukergrensesnitt.

UpdraftPlus

UpdraftPlus er den mest populære utvidelsen for sikkerhetskopiering av WordPress med over en million aktive installasjoner.

Sikkerhetskopiering av WordPress med UpdraftPlus

Det er en såkalt «freemium» -utvidelse hvor du kan bruke den gratis, men for å få tilgang til mer avanserte funksjoner må du oppgradere til premium. Imidlertid er gratisutgaven god nok for de fleste.

Når du oppgraderer fra gratis til premium får du alle de funksjoner man ønsker seg i en utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress. I skrivende stund utmerker premium -utgaven seg som det desidert beste alternativet på markedet.

Funksjoner du får i premium -utgaven er flytte- eller kloning av nettsted, flere lagringsalternativer, detaljert planlegging, kryptering, trinnvise sikkerhetskopier m.m.

Du kan også konfigurere UpdraftPlus til å sikkerhetskopiere filer på webhotellet som tilhører andre nettsted du har på samme webhotell og deres (eksterne) MySQL databaser.

BackupBuddy

BackupBuddy er en annen populær utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress. Det finnes dessverre ikke en gratisutgave du kan prøve først.

Sikkerhetskopiering av WordPress med BackupBuddy

Utvidelsen lar deg utføre både manuell og automatisk planlagte sikkerhetskopier av alle filer og MySQL databasen med mange lagringsalternativer. Du kan lagre sikkerhetskopier lokalt eller til populære skytjenester som Onedrive, Dropbox, Amazon S3, Google Drive osv.

BackupBuddy er en av mange utvidelser som dessverre ikke støtter inkrementelle- eller trinnvise sikkerhetskopier.

En funksjon vi liker særlig godt med BackupBuddy er at den kan sikkerhetskopiere hele installasjonsprosessen, altså en sikkerhetskopi som kan gjenopprettes uten at du trenger å installere WordPress først.

BackupBuddy tilbyr også ekstern lagring på sin egen sky Slash. Ved bruk av Slash kan databasevariasjoner, som nye eller endrede innlegg, synkroniseres fortløpende.

Duplicator

Duplicator er i utgangspunktet en utvidelse for å flytte- eller klone hele nettsted med WordPress. Fordi den gjør oppgaven så bra, er det mange som bruker den for regelmessige sikkerhetskopier.

Duplicator

Gratisutgaven fungerer utmerket for manuelle sikkerhetskopier, eller for å flytte- eller klone hele nettsted. Premium er nødvendig for funksjoner som automatisk planlagte sikkerhetskopier og ekstern lagring.

Sikkerhetskopier utført av Duplicator kan gjenopprettes uten at du trenger å installere WordPress først. Du kan derimot ikke gjenopprette bare databasen eller filer, uten at du kopierer de til webhotellet manuelt.

Duplicator har en del ekstra nyttige funksjoner knyttet til webhotell med cPanel. Når du skal gjenopprette et nettsted kan Duplicator bla. opprette databasen for deg slik hele prosessen automatiseres.

BackWPup

BackWPup er et flott alternativ hvis du leter etter en enkel og gratis utvidelse for sikkerhetskopiering i WordPress.

BackWPup

I gratisversjonen kan du planlegge automatiske sikkerhetskopier og lagre de lokalt, eller på noen få utvalgte eksterne lagringstjenester.

For flere lagringsalternativer må du kjøpe premium. Premium inkluderer i tillegg flere alternativer for gjenoppretting, systemtester, veivisere, kryptering m.m.

VaultPress

VaultPress er en del av Jetpack -familien og er et populært valg ettersom utvidelsen har en rekke andre tjenester utenom bare sikkerhetskopiering.

VaultPress

Jetpack inneholder bla. verktøy for design, sikkerhetstiltak, bildeoptimalisering, statistikk og sosiale medier. Utvidelsen er trolig mest aktuell for de som bruker andre tjenester i pakken.

Det finnes ingen gratisutgave av VaultPress. Du kan velge mellom to abonnement, hvor det rimeligste alternativet gir deg automatiske sikkerhetskopier som taes daglig. Det noe dyrere alternativet gir sikkerhetskopier i sanntid.

VaultPress er en av få utvidelser som støtter inkrementelle- eller trinnvise sikkerhetskopier.

WP Time Capsule

WP Time Capsule har en gratis prøveperiode på 30 dager. Etter det kan du velge mellom tre ulike abonnementer, hvor det i hovedsak er antall nettsted du kan bruke utvidelsen på som skiller de.

WP Time Capsule

Utvidelsen er god på sikkerhetskopiering og har mange nyttige funksjoner. Du får bla. inkrementelle- eller trinnvise sikkerhetskopier, staging- og kloning, rask gjenoppretting og automatisk sikkerhetskopi før oppdateringer.

WP Time Capsule inkluderer sin egen sky for sikkerhetskopi av databasen. Alle sikkerhetskopierte filer kan lagres på skytjenester som Dropbox, Google Drive eller Amazon S3.

ManageWP

ManageWP er langt mer enn bare en utvidelse for sikkerhetskopiering. Det er en tjeneste som gir deg muligheten til å koble sammen, administrere og lagre sikkerhetskopier av et eller flere nettsted samtidig.

ManageWP

Tjenesten inkluderer automatiske inkrementelle- eller trinnvise sikkerhetskopier til mange populære skytjenester.

ManageWP er i hovedsak for de som har flere nettsted. Fra kontrollpanelet kan du utføre mange administrative oppgaver som oppdateringer, bli varslet ved nedetid eller feil, se statistikk m.m.

Gratisutgaven inkluderer dessverre bare månedlige- og manuelle sikkerhetskopier.

Oppsummering

En god utvidelse for sikkerhetskopiering av WordPress er viktig for din egen trygghet om noe skulle gå galt. Scenarioene for en kritisk feil eller at et uhell oppstår er mange.

Dessverre slurver mange på dette området. Det kan koste deg dyrt om du skulle bli utsatt for hackere, skadelig programvare eller en uventet feil. Det eneste som kan redde deg da er en sikkerhetskopi.

Hvis du ikke er hos en anerkjent leverandør av administrert webhotell for WordPress bør du utføre dine egne sikkerhetskopier.

Kanskje du liker

2 kommentarer

Shoo 05/02/2019 - 07:04

UpDraft er kjempebra. Kan anbefales.

Svar
Stine 31/10/2018 - 01:58

Jeg har flere nettsted med WP og bruker Backupbuddy. Koster litt men den har redda meg flere ganger.

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.