Hjem Meninger Beste standard webhotell med e-post

Beste standard webhotell med e-post

av naldy

Styr unna de klassiske tabbene når du skal velge webhotell. Webhotellet er en av nøkkelkomponentene til et pålitelig, raskt og vellykket nettsted.

Mange av de henvendelsene vi får fra dere lesere handler om valg av webhotell og hvilke som er best. Vi forstår godt det er vanskelig å velge webhotell, derfor har vi laget denne veiledningen for deg.

Vi anbefaler bare leverandører som:

 • Vi stoler på – Leverandøren har vært pålitelig i en lenger periode
 • Bruker selv – Når vi er fornøyd føler vi oss sikker på at du også blir det
 • Har testet nøye – Avslører feil og mangler som ikke er synlig ved første øyekast

Det viktigste for oss når vi anbefaler webhotell til andre er hastighet, pålitelighet og stabilitet. Dette er helt obligatoriske faktorer for at du og dine brukere skal bli fornøyd.

Husk at hvis du har valgt en leverandør du ikke er fornøyd med, kan du ofte benytte deg av «fornøydgaranti» for å få pengene tilbake.

Hva er et standard webhotell med e-post?

Et standard webhotell med e-post er den rimeligste og mest vanlige typen webhotell. Denne type webhotell fungerer for alle typer nettsted, inkluderer tjenester for e-post, databaser, filoverføring, SSL -sertifikater, regelmessige sikkerhetskopier m.m.

For at du enkelt skal kunne administrere alle disse tjenestene, tilbyr leverandøren et kontrollpanel som åpnes i nettleseren din ved å logge på kontoen du eier.

Leverandøren lar deg enkelt opprette- og administrere profesjonelle e-postadresser og installere applikasjoner som WordPress, WooCommerce, Joomla, Drupal, Weebly osv. med noen få museklikk.

+ Fordeler

 • Pris – Standard webhotell er billig i forhold til andre alternativer
 • Pakkeløsning – Webhotellet har alt du trenger for nesten alle typer nettsted
 • Administrasjon – Leverandøren tar seg av administrasjon og vedlikehold av serveren
 • Brukervennlig – Du administrerer alle tjenester fra et brukervennlig kontrollpanel

– Ulemper

 • Ressurser – Fordi du deler ressurser med mange andre, kan det komme en tid hvor nettstedets tilstedeværelse begynner å overskride de begrensninger som er satt av leverandøren.
 • Kundestøtte – Svar fra kundeservice kan i verste fall ta opp til flere timer og er ofte begrenset til tekniske feil på selve webhotellet.

Et standard webhotell med e-post kan være et smart valg for nybegynnere eller nettsted som ikke har så mye trafikk ennå. Hvis nettstedet ditt har mange besøkende, bør du styre unna de rimeligste alternativene.

For mer informasjon les valg av hosting og ulike typer webhotell.

Webhotell i Norge eller utlandet?

Velger du et webhotell i Norge støtter du det norske næringslivet, men utover det har det liten praktisk betydning hvor den fysiske plasseringen av webhotellet er.

Det som kan nevnes i forhold til lokasjon er at du bør velge et webhotell som ikke er for «langt unna» leserne dine. En god huskeregel er å velge en leverandør som holder til i samme verdensdel som målgruppen din.

Hvis målgruppen din er fra Norge, bør du velge en leverandør i Europa. Er målgruppen din fra Singapore, er det en fordel å velge en leverandør i Asia.

Hvis du følger denne regelen vil hverken du eller leserne dine merke noen forskjell om webhotellet er lokalisert i Norge, Finland, England, Frankrike eller Nederland, bare for å nevne noen.

Beste standard webhotell med e-post

Webhotell -bransjen er svært konkurranseutsatt, noe som gjør at det er store variasjoner mellom ulike leverandører.

PRO ISP AS

PRO ISP er en av Norges raskest voksende leverandører av webhotell, domener og virtuelle servere. De har som mål å levere stabile og sikre løsninger til private og bedrifter.

Standard webhotell med e-post fra PRO ISP

Hastighet

80%

Brukerstøtte

80%

Stabilitet

99%

Selskapet holder til i Stavanger og tilbyr rimelige startplaner for nybegynnere, men også mer eksklusive planer for de som stiller høyere krav til ytelse og lastetid.

Webhotell fra PRO ISP kombinerer et av markedets ledende kontrollpanel (cPanel) med verktøy for å enkelt kunne administrere domener og installere applikasjoner som WordPress, Joomla, Drupa, Weebly osv.

Mange av tjenestene er automatiserte slik at du som kunde kan gjøre de fleste endringer på egenhånd. Hos PRO ISP vil både nybegynnere og mer erfarne kunne sette opp tjenester uten store utfordringer.

Prisen starter fra ca. 20,- kroner pr. mnd.

+ Fordeler

 • Markedets ledende kontrollpanel cPanel
 • Brukerstøtte og dokumentasjon på norsk
 • Stor kunnskapsbase med guider og artikler
 • Velg mellom Apache eller LiteSpeed
 • HTTP/2, PHP7, SSH, QUIC, WP-CLI
 • Cloudflare CDN, Softaculous, Git
 • Gratis SSL fra Comodo
 • 30 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Den rimeligste planen har begrenset lagring
 • Ekstra databaser kommer med tillegg i prisen

Hjemmeside: proisp.no

One.com

One.com ble opprinnelig startet i Danmark, men er i dag en stor og populær leverandør av webhotell for hele Europa.

Standard webhotell med e-post fra One.com

Hastighet

80%

Brukerstøtte

75%

Stabilitet

99%

Leverandøren er i hovedsak for nybegynnere, små bedrifter, bloggere og ikke-tekniske brukere. One.com har egne planer som er tilpasset WordPress og WooCommerce.

One.com har utviklet et eget kontrollpanel hvor du kan administrerer alt fra e-post til domener i et brukervennlig grensesnitt. Det er enkelt å opprette et nettsted med WordPress eller bygge egne nettsider med nettsidebyggeren.

Prisen starter fra ca. 20,- pr. mnd.

+ Fordeler

 • God ytelse og stabilitet til lav pris
 • Alle planer inkluderer mye lagringplass
 • Døgnåpen kunderservice på engelsk, dansk eller norsk
 • Brukerstøtte svarer raskt på spørsmål via chat
 • HTTP/2, PHP7
 • Gratis SSL fra Let’s Encrypt
 • 15 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Kan ikke bruke domener fra annen leverandør
 • Hovedsakelig bare for nybegynnere

Hjemmeside: one.com

HOST1

HOST1 er en norsk leverandør av webhotell og private servere som streber etter å levere rimelige løsninger med høyt fokus på personvern, service og kvalitet.

Standard webhotell med e-post fra HOST1

Hastighet

75%

Brukerstøtte

70%

Stabilitet

99%

Webhotell fra HOST1 kombinerer et av markedets ledende kontrollpanel (cPanel) med Softaculous for å enkelt kunne administrere domener og installere applikasjoner som WordPress, Joomla, Drupa, Weebly osv.

HOST1 er den eneste leverandøren som gir deg et gratis domenenavn for avtaleperioder på 12 mnd eller mer. Gjelder kun .com .org .net og .no -domener.

Prisen starter fra ca. 30,- kr pr. mnd.

+ Fordeler

 • Markedets ledende kontrollpanel cPanel
 • Brukerstøtte og dokumentasjon på norsk
 • Aksepterer betaling i form av kryptovaluta
 • HTTP/2, PHP7, SSH
 • Cloudflare CDN, Softaculous, Git
 • Gratis SSL fra Let’s Encrypt

– Ulemper

 • Den rimeligste planen har begrenset lagringsplass
 • Kunderservice har i perioder lang ventetid

Hjemmeside: host1.no

Ofte stilte spørsmål om webhotell

Svært mange av henvendelsene vi får fra dere lesere er om webhotell. Her er svar på de mest vanlige spørsmålene.

Hva er et webhotell?

Et webhotell referer til den tjenesten man leier for å kunne publisere en nettside, blogg eller nettbutikk på Internett. Alle nettsider trenger et webhotell.

Hvilke ulike typer webhotell finnes det?

Vanligvis skilles det mellom standard webhotell med e-post, administrert webhotell for WordPress, virtuell privat server, cloud- eller skybasert server og dedikert server.

Er det en fordel å velge webhotell i Norge?

Velger du webhotell i Norge får du brukerstøtte på norsk, og du støtter det norske næringslivet. Utover det har den fysiske plasseringen liten betydning.

Hvor mye koster et webhotell?

Det finnes mange ulike typer webhotell og kostnadene for de varierer basert på hvilke behov du har. Prisen for et webhotell starter gjerne på ca. 20,- kr pr. mnd. Det er ikke alltid det lønner seg å gå for de rimeligste alternativene.

Jeg har allerede kjøpt et domene. Kan jeg bruke det på det nye webhotellet?

Når du registrerer et domenenavn kan du vanligvis bruke det med alle typer webhotell.

Hvis du har domenenavn hos en annen leverandør enn du har webhotell, trenger du bare å endre domene-innstillinger for navneservere, eller peke det manuelt til IP-adressen for webhotellet.

Er det noen skjulte kostnader ved kjøp av standard webhotell?

Det er vanligvis ingen skjulte kostnader. Hvis leverandøren tilbyr deg tilleggstjenester kan du trygt takke nei. Dette er noe du kan kjøpe senere når du har behov for de, uten at vi helt kan se for oss hva disse skulle være.

Tar webhotellet sikkerhetskopier av e-postkontoer og nettstedet mitt?

De fleste tar regelmessige sikkerhetskopier av hele brukerkontoen din, inkludert e-postkontoer og nettsted. Det kan variere hvor gode rutiner som er tilstede for dette hos ulike leverandører, derfor bør du alltid utføre dine egne sikkerhetskopier.

Kan jeg endre webhotell senere?

Klart du kan. Hvis du ikke er fornøyd eller vil prøve en annen leverandør, kan du flytte akkurat når det passer deg. De fleste leverandører tilbyr å flytte det for deg gratis, eller du kan flytte nettstedet selv med til eksempel Duplicator.

Hva er lagringsplass og hvor mye trenger jeg?

Lagringsplass referer til hvor mange filer, bilder, videoer m.m. du kan lagre på kontoen din. Hvis nettsiden din hovedsakelig består av tekst og bilder, kommer du langt med 1GB. Når du er tom for lagringsplass kan du enkelt oppgradere uten at det koster deg så mye.

Jeg er misfornøyd, hvordan benytte seg av fornøydgaranti?

Hvis leverandøren din ikke svarer til forventningene, kan du vanligvis kontakte de for å få pengene tilbake. Vær oppmerksom på at fornøydgaranti ofte bare gjelder i en begrenset periode.

Er det lurt å leie webhotell månedlig eller mer langsiktig?

Dersom du kjøper langsiktig får du vanligvis mer for pengene. Før du kjøper langsiktig bør du til fordel være sikker på at du leverandøren dekker de behovene du har for hele leieperioden.

Kan et standard webhotell brukes til en nettbutikk?

En nettbutikk har i utgangspunktet ikke noen andre krav enn hva til eksempel WordPress har. Vær oppmerksom på at det ikke alltid lønner seg å gå for de rimeligste alternativene.

Hvordan installerer jeg WordPress på webhotellet?

Alle webhotell vi anbefaler har en enkel metode for å installere WordPress. Hvis du trenger veiledning les hvordan installere WordPress, eller kontakt oss så hjelper vi i gang.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.