Beste standard webhotell med e-post

av naldy

Styr unna de klassiske tabbene når du skal velge webhotell for WordPress. Webhotellet er en av nøkkelkomponentene til et pålitelig, raskt og vellykket nettsted.

Svært mange henvendelser fra dere lesere er om valg av webhotell for WordPress. Problemer med webhotell kan være utrolig frustrerende og i verste fall blir du stående fast når du skal lage din egen nettside, blogg eller nettbutikk.

For å gjøre det litt lettere for deg har vi laget en oversikt over hva du må tenke på, og hvilke leverandører vi anbefaler.

Vi anbefaler bare leverandører vi:

 • Stoler på: Leverandøren har vært til stede og pålitelig i en lang periode.
 • Bruker selv: Når vi er fornøyde, føler vi oss trygg på at du også blir det.
 • Har testet nøye: Avslører feil og mangler som ikke er synlig ved første øyekast.

De viktigste faktorene som legges til grunn er hastighet, brukerstøtte og pålitelighet. Disse mener vi er helt obligatoriske for at du og dine brukere skal bli fornøyde.

Hva er et standard webhotell med e-post?

Et standard webhotell med e-post er det rimeligste og mest vanlige webhotellet. Dette er et webhotell som inkluderer tjeneste for e-post og kan benyttes til andre ting enn bare WordPress.

For å administrere tjenestene tilbyr leverandøren et kontrollpanel (som du åpner i nettleseren din) hvor du til eksempel kan opprette- og administrere e-postadresser, installere applikasjoner som WordPress, Joomla, Drupal osv.

+ Fordeler

 • Pris – Standard webhotell er den rimeligste løsningen for de fleste nettsted.
 • Pakkeløsning – Webhotellet støtter mange typer nettsted og inkluderer tjenester for e-post.
 • Brukervennlig – Leverandøren tilbyr et kontrollpanel hvor du kan administrere alle tjenester.

– Ulemper

 • Ressurser – Du deler ressurser med mange andre, og du kan derfor oppleve at du trenger raskere nettsider eller at nettstedets tilstedeværelse på webhotellet vil overskride de begrensninger som er satt av leverandøren.
 • Brukerstøtte – Kundeservice er ikke de raskeste, og er ofte begrenset til tekniske feil eller vanskeligheter med selve webhotelltjenesten (server, e-post, domener etc.)

Standard webhotell er et klokt valg for de som ønsker å samle alle tjenester på et sted. Webhotellet passer best til nettsted som ikke krever mange ressurser, eller ikke har så mye trafikk.

Hvis du driver nettbutikk eller et nettsted som har mange besøkende, bør du styre unna de rimeligste alternativene.

Webhotell i Norge eller utlandet?

Når du velger et webhotell i Norge, støtter du det norske næringslivet, men utover dette har det liten praktisk betydning hvor den fysiske plasseringen av webhotellet er. Du bør derfor velge den leverandøren som tilbyr de beste tjenestene til en konkurransedyktig pris.

Det som kan nevnes i forhold til lokasjon, er at du til fordel bør velge et webhotell som ikke er for langt unna målgruppen din. En god regel er å holde deg innenfor samme verdensdel.

Når målgruppen din er fra Norge, velger du en leverandør i Europa. Er målgruppen din i Singapore, velger du en leverandør i Asia osv. Følger du denne regelen, vil det ikke spille noen rolle i hvilket land webhotellet er plassert.

LES OGSÅ: Valg av hosting og ulike typer webhotell

Beste standard webhotell med e-post

Standard webhotell er et klokt valg for de som ønsker å samle alle tjenester på et sted. Webhotellet passer best til nettsted som ikke krever mange ressurser, eller ikke har så mye trafikk.

Hvis du driver nettbutikk eller et nettsted som har mange besøkende, bør du styre unna de rimeligste alternativene.

PRO ISP AS

PRO ISP er en av de største leverandørene av webhotell, domener og virtuelle servere i Norge. Selskapet leverer stabile og sikre løsninger til både privat- og bedriftsmarkedet.

Webhotell for WordPress fra PRO ISP
HASTIGHET
0%
BRUKERSTØTTE
0%
STABILITET
0%

Selskapet holder til i Stavanger og tilbyr rimelig startplaner for nybegynnere, og mer eksklusive planer for de som stiller høyere krav til ytelse og lastetid.

Webhotell fra PRO ISP benytter det markedsledende kontrollpanelet cPanel som har verktøy for å enkelt kunne administrere domener, e-post og installere applikasjoner som WordPress, Joomla, Drupal osv.

Hos PRO ISP vil både nybegynnere og mer erfarne brukere enkelt kunne administrere det meste uten store utfordringer. Brukerstøtte er tilgjengelig via e-post, chat og telefon.

Prisene starter fra 19,- kroner pr. mnd.

+ Fordeler

 • Brukervennlig kontrollpanel fra cPanel
 • Brukerstøtte og dokumentasjon på norsk
 • Stor kunnskapsbase med guider og artikler
 • Velg mellom Apache eller LiteSpeed (anbefalt)
 • HTTP/3, PHP7, SSH, QUIC, WP-CLI
 • Cloudflare CDN, Softaculous, Git
 • Gratis SSL-sertifikater fra Comodo
 • 30 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Den rimeligste planen er noe begrenset ift. ressurser
 • Ekstra databaser kommer med tillegg i prisen

Hjemmeside: proisp.no

One.com

One.com startet opprinnelig i Danmark, men nå er de en stor og populær leverandør av webhotell i Europa. Selskapet er tilrettelagt for nybegynnere, små bedrifter, bloggere og ikke-tekniske brukere.

Webhotell for WordPress fra One.com
HASTIGHET
0%
BRUKERSTØTTE
0%
STABILITET
0%

I motsetning til mange andre leverandører har One.com valgt å utvikle sitt eget kontrollpanel. Her kan du administrere alt fra e-post til domener i et brukervennlig grensesnitt. Det er enkelt å opprette et nytt nettsted med WordPress eller bygge egne nettsider med (en noe begrenset) nettsidebygger.

Prisene starter fra 20,- pr. mnd.

+ Fordeler

 • Greie hastigheter og god stabilitet
 • Alle planer inkluderer rikelig med lagringsplass
 • Døgnåpen kundeservice på engelsk, dansk eller norsk
 • Brukerstøtte svarer raskt på spørsmål via chat
 • HTTP/3, PHP7
 • Gratis SSL fra Let’s Encrypt
 • 15 dagers «fornøydgaranti»

– Ulemper

 • Begrensinger for domener hos annen leverandør
 • I hovedsak for nybegynnere eller små nettsted

Hjemmeside: one.com

HOST1

HOST1 er en norsk leverandør som ble etablert i 2009. Selskapet streber etter å levere rimelige webhotell hvor de har et høyere fokus på personvern, service og kvalitet.

Webhotell for WordPress fra HOST1
HASTIGHET
0%
BRUKERSTØTTE
0%
STABILITET
0%

Alle webhotell hos HOST1 bruker det markedsledende kontrollpanelet cPanel med verktøy for å enkelt kunne administrere domener, e-post og installere applikasjoner som WordPress, Joomla, Drupal osv.

HOST1 er den eneste leverandøren på listen som gir deg et gratis domenenavn for avtaleperioder på 12 måneder eller mer. Gjelder kun .com .org .net og .no -domener.

Prisen starter fra 29,- kr pr. mnd.

+ Fordeler

 • Brukervennlig kontrollpanel fra cPanel
 • Brukerstøtte og dokumentasjon på norsk
 • Aksepterer betaling i form av kryptovaluta
 • HTTP/2, PHP7, SSH
 • Cloudflare CDN, Softaculous, Git
 • Gratis SSL fra Let’s Encrypt

– Ulemper

 • Flere av planene er noe begrenset ift. ressurser
 • Brukerstøtte har i perioder lang ventetid

Hjemmeside: host1.no

Ofte stilte spørsmål

I listen nedenfor finner du svar på noen av de spørsmålene vi ofte får fra leserne våre.

Har du andre spørsmål om webhotell, eller trenger hjelp med nettsiden, bloggen eller nettbutikken din? Da hører vi gjerne fra deg. Du kan bruke kommentarfeltet nedenfor, eller sende e-post via kontaktskjemaet. Vi svarer på alle henvendelser.

Hva er et webhotell?

Et webhotell referer til den tjenesten du leier for å kunne publisere en nettside, blogg eller nettbutikk på Internett. Alle nettsider trenger et webhotell.

I grove trekk skilles det mellom et standard, administrert og selvadministrert webhotell.

Hos et standard webhotell administrerer du tjenestene du vil bruke fra et kontrollpanel, men hos et administrert webhotell tar leverandøren seg av nærmest alt det tekniske.

Selvadministrert webhotell er forbeholdt de som ønsker å starte med en helt tom server, hvor kunden må installere programvare, drifte og administrere alle nødvendige komponenter til webhotellet selv.

Når du velger et webhotell i Norge støtter du det norske næringslivet, men utover dette, har det liten praktisk betydning hvor den fysiske plasseringen av webhotellet er.

En god praksis er å velge et webhotell som er i samme verdensdel som målgruppen din. Dersom målgruppen din primært er fra Norge, velger du en leverandør i Europa. Er målgruppen din i Singapore, velger du en leverandør i Asia osv.

Du kan flytte til en annen webhotell-leverandør akkurat når det passer deg. Er det ønskelig, vil de fleste leverandører hjelpe deg å flytte ditt eksisterende nettsted over til dem (kostnadsfritt). Alternativet er at du flytter nettstedet selv fra en backup eller med Duplicator.

Hvor mye lagringsplass du har avgjør hvor mange filer, bilder, videoer osv. du kan lagre på lokalt på nettstedet. Hvis nettstedet ditt primært består av tekst og bilder, kommer du ganske langt med 1GB.

Hvis du går tom for lagringsplass, kan du enkelt oppgradere (uten at det koster så mye).

Fornøydgaranti er noe mange leverandører tilbyr, men vær oppmerksom på at den ofte bare gjelder i en begrenset periode.

Hvis leverandøren din ikke svarer til forventningene, kan du benytte deg av fornøydgarantien ved å kontakte dem og be om pengene tilbake. Du trenger ikke forklare hvorfor du er misfornøyd (uten at du selv ønsker det).

Hvis du velger å kjøpe langsiktig får du ofte mer for pengene, men før du eventuelt kjøper langsiktig bør du teste tjenesten, og være sikker på at leverandøren dekker behovene du har for hele leieperioden.

En nettbutikk har i utgangspunktet de samme kravene som en blogg eller nettside har. Vær derimot oppmerksom på at når du skal selge noe, vil stabile og raskere nettsider øke brukervennligheten og antall salg.

På helt generelt grunnlag kan det være lurt (for nettbutikker og nettsted med mange besøkende) å styre unna de rimeligste alternativene.

Noen leverandører er vanskeligere enn andre, men alle de webhotellene vi anbefaler har en enkel metode for å installere WordPress.

Husk at hos de fleste leverandørene kan du kontakte kundeservice for assistanse om du står fast eller opplever problemer med tjenesten.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.