Hjem Guider Optimaliser WordPress SEO med All in One SEO Pack

Optimaliser WordPress SEO med All in One SEO Pack

av naldy
All in One SEO

WordPress SEO med All in One SEO Pack er en kraftfull kombinasjon for å rangere høyere i søkeresultatene. Vi viser deg hvordan installere, konfigurere og bruke All in One SEO Pack.

All in One SEO Pack (også kalt Alt-i-ett SEO Pack) er en av de mest populære utvidelsene for WordPress SEO. Den er enkel i bruk, virker rett ut av boksen, har avanserte funksjoner og et API for utviklere.

Litt om verktøyene og funksjonene du finner i All in One SEO Pack.

 

Gratisversjon

 • Hindrer duplikat innhold som typisk er et problem i WordPress.
 • Virker direkte ut av boksen for nybegynnere, ingen konfigurasjon nødvendig.
 • Avanserte brukere kan skreddersy alt for optimale SEO resultater.
 • Den eneste gratis-utvidelsen med SEO integrasjon for e-handel (inkl. WooCommerce).
 • Generer META tagger automatisk.
 • Støtte for XML sitemap. Varsler automatisk søkemotorer om endringer.
 • Google AMP støtte (accelerated mobile pages).
 • Støtte for Google Analytics.
 • Integrert støtte for sosiale medier
 • Støtte for SEO for tilpassede innholdstyper.
 • Avanserte kanoniske adresser.
 • Omdiriger vedleggs-sider til hovedinnlegget.

 

Professional ($68 pr. nettsted)

 • En versjon høyere enn gratisutgaven.
 • Avansert støtte for WooCommerce.
 • SEO for kategorier, stikkord og egendefinerte taxonomier.
 • SEO modul for video.
 • Tilgang til prioritert brukerstøtte.
 • Tilgang til kunnskapssenter.

 

Konfigurer WordPress SEO med All in One SEO Pack

Standardutgaven av All in One SEO Pack er gratis. Det finnes også en premium versjon av All in One Pack som bla. har nettstedskart for video, eCommerce og netthandel (inkl. WooCommerce) m.m. I tillegg får du prioritert brukerstøtte og tilgang til kunnskapssenter.

Om du er en nybegynner i WordPress, anbefaler vi gratisversjonen. Dersom du driver profesjonell blogg, video blogg, e-handel, nettbutikk (med eller uten WooCommerce) anbefaler vi deg å se nærmere på All in One Pack Pro.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere All in One SEO Pack. For mer informasjon, se vår veiledning om hvordan installere en utvidelse i WordPress.

Installer All in One SEO Pack

Når All in One SEO Pack er aktivert, dukker en SEO -verktøylinje og meny til syne.

Gå til Alt-i-ett SEO > Generelle innstillinger i WordPress kontrollpanel, og en haug av innstillinger vil komme frem. En kort forklaring vises ved å trykke på spørsmålstegnene ved siden av hver innstilling.

Ekstra informasjon

Hjemmesideinnstillinger

Fyll inn hjemmesidetittel og hjemmesidebeskrivelse. Sistnevnte bør være en kort beskrivelse av nettstedet, og bruk gjerne nettstedets viktigste søkeord i beskrivelsen.

Det er ikke anbefalt at feltet står tomt, da vil All in One SEO bruke standard nettsted-tittel (fra Innstillinger > Generelt).

All in One SEO Innstillinger

 

Hvis du bruker en statisk forside på nettstedet ditt, aktiver bruk statisk forside istedet.

 

Tittelinnstillinger

Tittelinnstillinger lar deg sette en standard tittelmal for ulike innholdstyper på nettstedet ditt.

Vi anbefaler å velge aktivert for skriv om titler. Etterpå kan hver tittel redigeres basert på innlegg, sider, arkiver m.m. Vi anbefaler å la innstillingene være som de er for best resultat.

Tittelinnstillinger

 

Tilpassede innleggstypeinnstillinger

Her bør du aktivere SEO for tilpassede innleggstyper.

Tilpassede innleggstyper

Om du til eksempel bruker utvidelser for forum, WooCommerce m.m vil du kunne se flere egendefinerte innleggstyper i listen. Aktiver SEO for produkter, og andre innleggstyper som er relevant for ditt nettsted.

For eksempelet vårt (ovenfor) har vi ikke annet enn de innleggstypene som er standard, og har derfor valgt “Innlegg” og “Sider” som relevante for oss.

 

Visningsinnstillinger

Søylemerker lar deg se tilleggsopplysninger for SEO i WordPress kontrollpanel. Om du til eksempel aktiverer “Innlegg” under “Vis søylemerker for tilpassede innleggstyper“, vil du få opplysninger for SEO i listen over alle innlegg (Innlegg > Alle innlegg).

Vi anbefaler å bruke søylemerker for innlegg og sider. Om du har andre innleggstyper (som til eksempel varer i WooCommerce) bør du aktivere for disse også.

Visningsalternativer

 

Webmaster-verifisering

For å verifisere et nytt nettsted i Google, Bing eller Pinterest, kan feltene Webmaster verifisering brukes. Slike verifikasjons koder bekrefter at du er rettmessig eier av nettstedet.

Webmaster-verifisering

Om du ikke allerede er registrert hos Google Search Console og Bing Webmaster Tools, anbefaler vi du gjør dette nå. Her kan du registrere nettstedet ditt for indeksering. Når et nettsted er registrert vil du kunne se opplysninger om rangering, søketreff og eventuelle feil.

 

Googleinnstillinger

Registrer din Google Plus profil for å legge til Google-verifisert forfatterskap. Merk at Google har sluttet å bruke forfatterprofiler i søkeresultatene, så dette alternativet er kun for flittige Google+ brukere.

Google innstillinger

Legg inn Google Analytics ID om du ønsker å bruke All in One SEO Pack for sporing. Om du benytter en annen utvidelse for sporing, eller har lagt til sporingskoden manuelt, kan du se bort ifra dette alternativet.

 

Noindex-innstillinger

Om nettstedet ditt kun har en forfatter, anbefaler vi å aktivere noindex for forfatterarkiver. I tillegg bør du aktivere noindex for datoarkiver.

Disse innstillingene brukes for å forhindre duplikater.

Noindex innstillinger

Avanserte innstillinger

Under avanserte innstillinger er det mulig å legge til egendefinerte koder, ekskludere spesifikke sider etc. Vi har aktivert autogenerer beskrivelser, men for nybegynnere anbefaler vi å la disse innstillingene stå som de er.

Avanserte innstillinger

Nøkkelordinnstillinger

Det er delte meninger om nøkkelord har noen nytte lenger, og er deaktivert som standard. Om du allikevel ønsker å bruke nøkkelord kan de aktiveres her.

Nokkelord-innstillinger

 

Vi bruker fremdeles meta nøkkelord, men det har liten til ingen gevinst for SEO.

 

Funksjonsinnstillinger

Noen innstillinger og ekstra funksjoner i All in SEO Pack må legges til manuelt. Grunnen er at ofte brukes andre utvidelser for disse funksjonene. Vi anbefaler å aktivere XML-sidekart dersom du ikke har en annen utvidelse for dette fra før.

Funksjonsinnstillinger

XML sidekart

Når XML sidekart er aktivert, kommer en ny meny til syne i WordPress kontrollpanel. Gå til Alt-i-ett SEO > XML-nettstedskart.

XML nettstedskart

Aktiver tillat sidekartindekser fra innstillingene. Husk å lagre (knappen heter oppdater) endringene. Kart over nettstedet er nå tilgjengelig fra adressen https://dittdomene.com/sitemap.xml, og bør registreres i Google Search Console og Bing Webmaster Tools. 

 

Tilpass SEO for innhold med All in One SEO Pack

Nå som vi er ferdige med konfigurasjon av selve utvidelsen, skal vi se litt nærmere på hvordan All in One SEO Pack brukes når du skriver innhold til nettstedet ditt.

All in One SEO Pack vil nå komme til syne under tekst-behandleren for innhold i WordPress (Innlegg > Legg til nytt). Når du skriver innhold er det verdt å bruke litt tid for å velge en god tittel og metabeskrivelse. Denne informasjonen vises i søkeresultatene, og skal trekke nye lesere til nettstedet ditt.

Skriv innlegg med All in One SEO Pack

 

Helt til slutt

Om du har fulgt denne veiledningen vil du nå være ferdig med konfigurasjonen av All in One SEO Pack.

Husk at gode resultater i søkemotorene kommer først og fremst av godt skrevet innhold.

Hva er ditt beste tips for SEO?

Kanskje du liker

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

LIKTE DU INNLEGGET?
MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
SEND
Nyhetsbrev sendes ut ca. hver 3. måned.
close-link