Hvordan legge til et fremhevet bilde i WordPress

av naldy

Fremhevet bilde er en populær funksjon i mange WordPress -temaer som gjør at innlegg og sider blir penere eller mer appellerende for leserne dine.

Noen kaller fremdeles fremhevede bilder for minatyrbilder, noe som stammer fra da funksjonen opprinnelig ble innført i WordPress 2.9. I nyere versjoner fikk funksjonen nytt navn.

Kilde: developer.wordpress.org

Hva er et fremhevet bilde?

Et fremhevet bilde er en temafunksjon som mange temaer har innebygd. Bildet viser ofte ved siden av tittel og sammendrag for innlegg eller sider.

fremhevede bilder forside

Ovenfor er tatt fra forsiden på WPologi hvor du finner en liste over alle innleggene vi har publisert. I temaet vi bruker vises de fremhevede bildene som «miniatyrer», sammen med tittelen og et kort utdrag av teksten.

Fremhevet bilde på toppen av innlegg

Når du leser et innlegg på våre nettsider, vises en litt større utgave av bildet på toppen av innlegget.

Hvordan legge til et fremhevet bilde?

For å legge til et fremhevet bilde må du som vi har nevnt allerede, benytte et tema som har denne funksjonen. For å sjekke om temaet ditt har mulighet for å sette inn fremhevet bilde, kan du se etter i menyen til høyre.

Bestem fremhevet bilde i Gutenberg

Klikk på valget «Bestem fremhevet bilde» fra fanen «Dokument». Last opp et nytt bilde eller velg et fra mediebiblioteket.

For best resultat bør bildet være stort nok til å dekke hele området temaet ditt bruker for fremhevede bilder. Ovenfor har vi brukt et bilde som er optimalisert for bruk på nett i en oppløsning på 1170×780 piksler.

Det er ikke nødvendigvis optimal oppløsning for deg, så her bør du til fordel prøve deg litt frem for å finne best resultat.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.