Hvordan skjule verktøylinjen i WordPress

av naldy

Verktøylinjen i WordPress er vanligvis synlig for alle som er logget inn på nettstedet ditt. Har du noen gang ønsket å deaktivere den? Ved å gjøre noen enkle grep kan du til eksempel deaktivere den for alle brukere utenom administratorer.

WordPress har allerede et alternativ for å deaktivere verktøylinjen fra Brukere > Profil. Eventuelt kan du endre innstillinger for de registrerte brukerne dine, men det kan være tidkrevende hvis du har mange brukere.

Hva er verktøylinjen?

Verktøylinjen eller også kalt «admin bar», er den svarte linjen som vises øverst på skjermen når du er logget inn i WordPress. Den er der for å gjøre noen valg enklere tilgjengelig for deg. Hvilke snarveier som vises endres i forhold til den innloggedes rolle og tillatelser i WordPress.

Verktøylinje eller admin bar i WordPress

For mange er den bare i veien – og brukes sjelden.

Det er ingenting i veien for at du kan deaktivere den helt, eller bestemme at den bare skal være synlig for administratorer – eller andre brukergrupper i WordPress.

Skjul verktøylinje for en bruker

WordPress lar hver bruker deaktivere verktøylinjen ved å endre brukerprofilen. Som administrator kan du gå inn og endre innstillinger for brukerne dine.

Hvis du som administrator ønsker å deaktivere verktøylinjen for en av brukerne dine, kan du gå til oversikten Brukere > Alle brukere og velge «Rediger» for den aktuelle brukeren.

Deaktiver verktøylinjen fra brukerens profil

Husk å trykke på knappen «Oppdater profil» for å lagre endringer.

Skjul verktøylinjen for spesifikke brukerroller

Denne metoden lar deg raskt skjule verktøylinjen for spesifikke brukerroller. Du kan til eksempel velge å skjule den for abonnenter, bidragsytere og forfattere – men fremdeles være synlig for redaktører og administratorer.

Den enkleste måten å få dette til på, er å installere utvidelsen Hide Admin Bar Based on User Roles. Les hvordan installere en utvidelse i WordPress for mer informasjon.

Etter du har aktivert utvidelsen, går du bare til siden Innstillinger > Hide Admin Bar Settings.

Skjul verktøylinjen i WordPress for spesifikke brukerroller.

Her kan du velge hvilke brukerroller du vil skjule verktøylinjen for.

Til slutt må du velge «Save Changes» for å lagre endringer.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.