Hva er administrert webhotell for WordPress?

av naldy
Administrert WordPress hosting

Hvis du leter etter webhotell har du sikkert sett eller hørt om administrert webhotell for WordPress. Men hva er det egentlig?

Lurer du på hvorfor det er så stor prisforskjell? Er det bedre enn andre webhotell? Er det verdt kostnaden? Disse spørsmålene og mange andre får du svar på i dette innlegget.

Vi ønsker å kaste lys på hvilke fordeler og ulemper administrert webhotell medfører.

Hvis du bare ønsker å se hvilke webhotell vi anbefaler, kan du lese mer om det her.

Hva er administrert webhotell for WordPress

Alle webhotell regnes som en form for administrert tjeneste hvor leverandører administrerer alt på servernivå.

Maskinvare, nettverk, sikkerhet, konfigurasjon osv. driftes til kundens- og leverandørens beste interesse.

Et administrert webhotell for WordPress tar derimot det hele et steg videre. Det gis ikke bare administrasjon på servernivå, men også for applikasjonsnivå – applikasjonen WordPress.

Idéen er å tilby WordPress som en sømløs og problemfri opplevelse, slik at du kan bruke tiden din på selve nettstedet.

Administrert webhotell for WordPress er med andre ord et webhotell der alle de tekniske aspekter ved å kjøre WordPress administreres av leverandøren.

Serverarkitektur utelukkende for WordPress

Et tradisjonelt webhotell må kunne kjøre flere typer programvare, og kan ikke tilpasse seg mot bare en plattform. Den samme serveren må kunne kjøre Joomla, Drupal, Weebly, Nodeserver osv.

Det er ikke mulig å optimalisere en server for alt på en gang. Det er litt som en idrettsutøver, er man verdensmester i golf er man neppe verdensmester i motorsport.

Et administrert webhotell for WordPress arbeider utelukkende med WordPress. Derfor kan de skreddersy servere, operativsystem, filsystem, kontrollpanel osv. for WordPress.

Sikkerhet er en annen faktor. Det er mye enklere å bygge et sikkert system når du vet akkurat hva som kjøres og hvilke svakheter som finnes i programvaren.

Resultatet er en vesentlig raskere, sikrere og stabil server-arkitektur.

Fordeler med administrert webhotell

  • Raskt – Serverne er optimalisert for WordPress, noe som øker ytelse og antall besøkende et nettsted kan håndtere betraktelig
  • Sikkerhet – Svakheter relatert til WordPress er noe leverandøren overvåker kontinuerlig, og vil etter behov fjerne eller deaktivere utvidelser og skadelig kode før uhellet inntreffer
  • Kundeservice – I motsetning til mange andre webhotell er kundeservice eksperter på WordPress og kan gi råd om hvilke utvidelser du bør bruke, hvordan løse problemer og mye mer
  • Backup – Sikkerhetskopier utføres automatisk hver dag og kan gjenopprettes med noen få museklikk
  • Oppdateringer – Oppdateringer kan gjøres automatisk for WordPress-kjernen, utvidelser- og temaer
  • Ingen nedetid – Uansett hvor mye trafikk nettstedet får vil du sannsynligvis aldri oppleve nedetid
  • Utviklerverktøy – Staging, kloning og migrering. Disse bidrar til at du kan gjøre ferdig et nettsted, teste endringer, nye oppdateringer, utvidelser, temaer osv. før du sender de live

Ulemper med administrert webhotell

  • Pris – Noe dyrere sammenlignet med andre webhotell
  • Begrensninger – Webhotellet er utelukkende for WordPress og ofte ingen e-postfunksjon
  • Mindre kontroll – Siden andre styrer de tekniske aspektene, har du ikke noe å si om hva som blir forandret

Når trenger du administrert webhotell?

Administrert webhotell for WordPress appellerer til de som ønsker å lage et nettsted med WordPress uten å bekymre seg for den tekniske biten.

Du velger administrert webhotell for WordPress fordi du vil ha et nettsted som er raskt, kan håndtere mye trafikk, har gode verktøy for administrative oppgaver – og kundeservice som hjelper deg når du står fast.

De fleste leverandører har planer som passer til alt fra privatpersoner, bedrifter, organisasjoner og større konsern.

På grunn av enkeltheten kan det være fristende for nybegynnere å velge denne type webhotell, men er ikke noe vi anbefaler. Prisen gjør at det er mer fornuftig å velge et tradisjonelt webhotell i stedet.

Administrert webhotell for WordPress er i hovedsak for godt etablerte nettsted som har eller forventer mye trafikk.

Oppsummering

Noen webhotell har valgt å spesialisere seg i WordPress og tilby det som heter administrert webhotell for WordPress. Denne type webhotell er utelukkende for WordPress.

Alle de tekniske aspekter er optimalisert for WordPress og administreres kontinuerlig av leverandøren.

Webhotellet leveres ofte med et brukervennlig kontrollpanel hvor det er lett å installere, administrere og utvikle nettsider med WordPress.

Fordelen er at denne type webhotell vanligvis er raskere, sikrere, mer pålitelig og bedre optimalisert enn tradisjonelle webhotell. Ulempen er høyere prislapp og ingen e-postfunksjon.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.