Test av Kinsta: Når bare det beste er godt nok

av naldy
Kinsta administrert webhotell for WordPress

Leter du etter et raskt, moderne og pålitelig webhotell for WordPress? Kinsta har mange verktøy for WordPress og leverer alle hastighets- og skaleringsfordelene man kan forvente av et administrert webhotell for WordPress.

For ikke så lenge siden testet vi Kinsta administrert webhotell for WordPress, og i den forbindelse dykket vi dypt i materien for å finne ut om de er så raske, sikre og pålitelige som de reklamerer for å være.

Om Kinsta

Kinsta ble grunnlagt i 2013 med et ønske om å skape verdens beste webhotell-plattform for WordPress.

I dag er Kinsta regnet som en av de ledende tilbyderne av administrert webhotell for WordPress, bygget på banebrytende teknologi hvor det er fokus på fart, sikkerhet og stabilitet.

Kinsta WordPress hosting

Selskapet er utelukkende for de som prioriterer kvalitet fremfor pris.

Det betyr ikke at den rimeligste planen fra Kinsta som koster snaue 300,- kr pr. måned ikke er konkurransedyktig, men dette er ikke webhotell i lavpris-klassen.

Når det er sagt vil vi samtidig understreke at tjenesten de leverer er på et helt annet nivå enn det man får fra et standard webhotell som de fleste av oss er godt kjent med.

Hos Kinsta blir nemlig nettstedet ditt plassert i et servermiljø som er optimalisert for WordPress, hvor alle de administrative oppgavene gjøres for deg.

Som følge av dette kan du trygt stole på at sikkerheten for nettsiden din er ivaretatt. Kinsta tar seg av oppgaver som hastighet- og ytelsesoptimaliseringer, oppdateringer og ikke sikkerhetskopier.

Det vil spare deg for mye tid, og reduserer risikoen for at noe går galt hvis du ikke er kjent med hvordan det tekniske rundt WordPress fungerer.

Ettersom Kinsta er eksklusivt for nettsted med WordPress, har support- og brukerstøtte mye erfaring fra å hjelpe andre WordPress-brukere, og kan bidra med eksperthjelp når det trengs.

Hva får du med Kinsta?

Hvis et raskere nettsted, færre administrative oppgaver, hurtig brukerstøtte og ingen nedetid lyder tiltalende, er Kinsta trolig den beste leverandøren på markedet. La oss se nærmere på akkurat hva du får ved å velge Kinsta.

Google Cloud Platform

Noe som skiller Kinsta fra mange andre leverandører er at de benytter Google Cloud Platform.

Ved å bruke plattformen til Google kan Kinsta tilby en topp moderne infrastruktur som bla. brukes av Sony Music, Coca-Cola, Philips, Snapchat og Spotify, bare for å nevne noen.

Google Cloud Platform

Ettersom Kinsta bruker Google Cloud Platform kan du pr. i dag velge mellom 22 ulike serverlokasjoner.

Du kan ikke si at et datasenter er bedre enn et annet, derimot må du se på hvor de besøkende du har kommer fra og ta en beslutning basert på det. Det beste datasenteret er det som er i nærheten av hvor de besøkende kommer fra.

Til informasjon er plattformen skalerbar og sikrer at nettstedet ditt alltid har tilgang til de ressursene det trenger for å levere en god brukeropplevelse.

Kontrollpanel for kontoadministrasjon

For å administrere kontoen din hos Kinsta får du tilgang til et brukervennlig kontrollpanel som leverandøren selv har utviklet. Kontrollpanelet har en hovedmeny til venstre hvor det er lett å navigere mellom ulike funksjoner.

Fra kontrollpanelet kan du utføre oppgaver som opprette nytt nettsted, oppdatere utvidelser, administrere sikkerhetskopier, kontakte brukerstøtte og mye mer.

Kinsta - Brukervennlig kontrollpanel

I tillegg viser kontrollpanelet en oversikt over nettstedet ditt, hvor mange ressurser du har brukt, antall besøkende, utestående fakturaer og annen nyttig informasjon.

Enkel installasjon av WordPress

Som kunde hos Kinsta trenger du ikke bekymre deg for det tekniske rundt installering av WordPress. Glem opplasting av filer eller lange veivisere.

For å installere WordPress klikker du på «Add Site» fra kontrollpanelet. Skriv deretter inn nødvendige opplysninger, og noen sekunder senere er du i gang med et nytt nettsted.

Kinsta - Legg til nytt nettsted med WordPress
Kinsta - Opprett nytt nettsted med WordPress

Automatiske sikkerhetskopier

Daglige sikkerhetskopier er en del av tjenesten du får hos Kinsta. Hver sikkerhetskopi oppbevares i 14-30 dager, alt etter hvilken plan du har valgt.

For deg som har særlige behov, kan du aktivere en tilleggstjeneste for hyppigere automatiske sikkerhetskopier. Disse kan til eksempel kjøres hver 6. time.

I tillegg kan du til enhver tid opprette en manuell backup ved å trykke på en knapp i kontrollpanelet. Spesielt nyttig er disse før redigering av kode, eller større oppdateringer av utvidelser, temaer eller kjernen i WordPress.

Kinsta - Manuell sikkerhetskopi

Gjenoppretting av sikkerhetskopier er også enkelt. Fra menyen kan du velge om du vil gjenopprette en sikkerhetskopi for et nettsted som er liv, eller til staging (test- eller utviklermiljø).

Skulle et uhell oppstå, kan du gjenopprette hele nettstedet ved å trykke på en knapp i kontrollpanelet.

Kinsta - Gjenopprett sikkerhetskopi

Staging for WordPress (test- eller utviklermiljø)

Kinsta leverer staging til alle kunder, uansett plan. Dette et verktøy som lar deg lage en klone eller identisk kopi av et nettsted med WordPress.

Staging lar deg gjøre ferdig et nettsted, teste endringer, nye oppdateringer, temaer osv. før du sender det live ved å trykke på en knapp i kontrollpanelet.

Kinsta - Push staging to live

Verktøykasse for WordPress

Enten du er nybegynner eller har mer erfaring med WordPress, vil du fra «verktøykassen» kunne bytte mellom forskjellige PHP-versjoner, aktivere ytelsesovervåking, utføre søk- og erstatt i databasen m.m.

Kinsta - Verktøykasse for nettsted

Automatisk databaseoptimalisering

Optimalisering av databasen er en av de tingene som ofte blir neglisjert. Det mange ikke vet er at det kan være en av de viktigste faktorene for å sikre rask ytelse, spesielt for den langsiktige helsen til nettstedet ditt.

Noe av det unike med Kinsta er at hvert WordPress -nettsted kjører i en isolert konteiner. Det man bla. oppnår med dette er bedre kontroll da hvert nettsted har sin egen separate MySQL -tjener.

For å oppnå optimal ytelse- og hastighet for alle nettsted, har Kinsta et eget system som automatisk finjusterer innstillingene for MySQL -databasen basert på behovet for akkurat ditt nettsted.

Denne optimaliseringen kjøres en gang per uke og vil sikre bedre MySQL -ytelse. Hvis den automatiserte prosessen oppdager noe galt som den ikke kan fikse selv, varsler den systemadministrator hos Kinsta umiddelbart.

Selvreparerende PHP

Kinsta lar deg manuelt restarte PHP fra kontrollpanelet dersom du skulle oppleve at nettstedet henger. Selv om dette absolutt er nyttig er det en manuell prosess, og hvis PHP har mislyktes er det vanskelig for kunden å vite om det.

Derfor har Kinsta introdusert noe de kaller for selvreparerende PHP. Det fungerer slik at dersom PHP av en eller annen årsak skulle slutte å virke, vil tjeneren starte den på nytt automatisk.

I mange tilfeller er dette alt du trenger, men i sjeldne tilfeller kan det være at systemadministrator må se på saken.

Tekniske detaljer for webhotell

Før vi går videre og tester hvor raske nettsidene våre ble hos Kinsta, må vi først se på det tekniske. Under er en oppsummert liste over de tekniske detaljene.

Merk at Kinsta ikke tilbyr håndtering av e-postkontoer. Hvis du trenger e-postadresser i forbindelse med nettstedet ditt, anbefaler vi at du ser nærmere på G-Suite eller Microsoft Office 365.

 • CacheFlere typer caching er på plass, inkludert cache på servernivå og en egentutviklet utvidelse
 • Content Delivery Network – Alle planer inkluderer CDN fra KeyCDN med støtte for HTTP/2- og IPv6
 • Sikkerhet – Flere tiltak for sikkerhet, inkludert GCP-brannmur, GeoIP, DDoS, aktiv blokkering av skadelig kode, og mer
 • PHP – Bytt mellom flere PHP-versjoner (5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4) fra kontrollpanelet
 • phpMyAdmin – Tilgang til WordPress databasen gjennom nettleseren
 • HTTP/2 – Alle nettsted benytter oppdatert HTTP protokoll med kryptering
 • SSL – Gratis SSL sertifikater fra Let’s Encrypt, eller du kan installere ditt eget fra annen leverandør
 • SFTP/SSH – Sikker SFTP- og SSH tilgang til nettstedsområdet, inkludert støtte for WP-CLI
 • Automatiske oppdateringer – Sikkerhetsoppdateringer for WordPress-kjernen kjøres automatisk
 • Forbudte utvidelser – For bedre ytelse- og sikkerhet er noen utvidelser for cache, optimalisering m.m. ikke tillatt
 • Filbehandler – Tilgang til filbehandler via SFTP/SSH. Ingen nettbasert filbehandler er tilgjengelig utover det
 • Hacker-angrep – Kinsta garanterer sikkerhet på høyeste nivå. Skulle nettstedet ditt bli hacket, fikser Kinsta det gratis
 • Serverlokasjoner – Kinsta er offisiell partner hos Google Cloud Platform og tilbyr pr. i dag 22 serverlokasjoner
 • Staging – Alle planer inkluderer staging for WordPress (test- og utviklermiljø)
 • Migrering – Som kunde hos Kinsta kan du benytte deg av gratis migrering fra tidligere webhotell -leverandør
 • Automatisk databaseoptimalisering – Innstillinger for databasen justeres automatisk for bedre ytelse
 • Selvreparerende PHP – Hvis det oppstår problemer med PHP, startes den på nytt automatisk
 • Statistikk for nettsted – Se detaljert informasjon om besøkende, lagring, forbruk og analyser
 • Kontroll for nedetid – Nettstedet ditt kontrolleres automatisk hvert 2. minutt og varsler sysadmin dersom nedetid
 • Brukerstøtte – Kinsta tilbyr ingen brukerstøtte på telefon, men er tilgjengelig på e-post og live chat 24 timer i døgnet

For mer informasjon les fullstendig liste over funksjoner og muligheter hos Kinsta.

Hastighet og ytelse

Så langt har Kinsta imponert oss med et brukervennlig kontrollpanel, gode verktøy og en lang liste tekniske detaljer.

Derimot er hastighet et viktig punkt når man skal velge ny leverandør. Derfor har vi selvsagt testet hvor raske våre nettsider ble hos Kinsta.

Når vi tester hvor raskt et webhotell er, bruker vi et demo-nettsted som er laget for å replikere et moderne nettsted som har mye bilder, tekst, widgeter og menyer.

Nettstedet bruker magasin- og multifunksjonstemaet PenNews. Dette er et tema som er rikt på funksjoner, ikke spesielt raskt og må regnes som en «tungvekter».

Demo-nettsted

Detaljer for demo-nettsted:

GTmetrix-resultater

GTmetrix-resultater

GTmetrix-lokasjon: London, UK
Nettstedslokasjon: Eemshaven, NL

Fully Loaded Time: 1.1s
Total Page Size: 1.24MB
Requests: 53

Pingdom-resultater

Pingdom-resultater

Pingdom-lokasjon: Frankfurt, GE
Nettstedslokasjon: Eemshaven, NL

Load time: 573ms
Page size: 1.3MB
Requests: 53

Kinsta er i stand til å levere svært god hastighet, og er en av de raskeste leverandørene vi har testet så langt.

Pålitelighet og stabilitet

Det at nettsiden din er online til enhver tid er viktig for å sikre at lesere eller potensielle kunder ikke opplever problemer når de besøker deg.

Hos Kinsta kjører hvert nettsted i en isolert Linux-konteiner som inneholder alle komponenter det trengs for at nettstedet skal fungere som det skal (Linux, NGINX, PHP, MySQL).

Det betyr at programvaren som driver nettstedet ditt er helt privat og ikke delt, selv ikke mellom egne nettsted.

Hvert nettsted er lokalisert på en virtuell maskin i et datasenter som tilhører Google Cloud Platform. Hver maskin har opp til 96 prosessorer (CPU) og flere hundre GB minne (RAM).

Kinsta garanterer for 99.9% oppetid, noe som tilsvarer ca. 10 minutter nedetid i løpet av en uke, eller 8 timer og 45 minutter i løpet av et år.

Hos Kinsta kontrolleres hvert nettsted automatisk hvert 2. minutt for nedetid. Hvis noe er galt varsles systemadministrator for å raskt kunne reparere eventuelle feil.

Dette legger alle forutsetninger til rette for at kunder hos Kinsta aldri opplever noe form for nedetid.

Uptime Robot-resultater

Selv om Kinsta ikke garanterer mer enn 99.9% oppetid, opplevde vi ingen nedetid i løpet av testperioden vår.

Brukerstøtte

Det er ikke bare nybegynnere som kan støte på en utfordring eller et problem man ikke kan løse selv.

De fleste leverandører markedsfører at de har verdens beste brukerstøtte, men har de egentlig det? Les hvordan det gikk når vi testet brukerstøtten hos Kinsta.

Merk at Kinsta har ikke brukerstøtte via telefon, men svarer på e-post og live chat innen få minutter hele døgnet.

Live chat logg

Kinsta kjører som nevnt tidligere sikkerhetsoppdateringer automatisk. De kjører (fornuftig nok) ikke automatiske oppdateringer for utvidelser, da dette ofte skaper komplikasjoner.

Vi ønsket allikevel å aktivere automatiske oppdateringer for utvidelser, og hører derfor med supportavdelingen om de kan hjelpe oss.

Kinsta live chat logg

17:15 – I would like for my website to update plugins automaticly. How do I best proceed to achieve that?

17:18 – Hi! To do that it would need to be configured within your WordPress install directly as we don’t currently enforce updates. There are some ways to do it though, the following article shows a couple options: <URL>.

17:20 – What option would you recommend that I use on Kinsta?

17:22 – We don’t restrict how you can use WordPress, so any option you wish to use is fine

17:23 – Thank you.

Som du kan se fra chat loggen er de svært raske å svare på vår henvendelse. Det tok bare noen minutter før vi fikk en melding tilbake med mulige løsninger.

Svaret fra supportavdelingen er tilfredsstillende, selv om det kunne vært noe mer utfyllende.

Vi fikk en kobling til en artikkel som forklarer problemstillingen rundt automatiske oppdateringer, og flere mulige løsninger. Bra!

Plan- og pristabell

Kinsta tilbyr start- og pro plan, fire forretningsplaner (business) og fire bedriftsplaner (enterprise).

Kinsta - Planer og pristabell

De viktigste detaljene:

 • Starter – $30 pr. mnd. for en WordPress-installasjon, 20.000 besøk og 10 GB diskplass
 • Pro – $60 pr. mnd. for to WordPress-installasjoner, 40.000 besøk og 20 GB diskplass
 • Forretningsplaner – Fra $100 pr. mnd. for 5 WordPress-installasjoner, 100.000 besøk og 30 GB diskplass
 • Bedriftsplaner – Fra $600 pr. mnd. for 60 WordPress-installasjoner, 1 million besøk og 100 GB diskplass

Betaler du årlig får du to måneder gratis. Alle planer inkluderer en 30-dagers «fornøydgaranti», slik du kan prøve Kinsta uten økonomisk risiko.

Konklusjon

Kinsta

Omtale utført av WPologi

Hastighet
Brukerstøtte
Pålitelighet

Sammendrag

Kinsta er den ledende tilbyderen av administrert webhotell for WordPress. Tjenesten er bygget på banebrytende teknologi med fokus på fart, sikkerhet og stabilitet.

Noe av det unike med Kinsta er at hvert WordPress -nettsted kjører i en isolert Linux-konteiner som inneholder alle komponenter det trengs for at nettstedet skal fungere som det skal.

Hvis du er en utvikler, får du alle de nyttige verktøyene du trenger for å jobbe med WordPress på et høyere nivå.

Kundeservice er tilgjengelig hele døgnet og hjelper raskt med eventuelle problem som oppstår med webhotell eller WordPress.

5

Kanskje du liker

2 kommentarer

Bjarne 05/06/2019 - 12:36

Man kan ikke stikke under en stol at Kinsta er dyrere enn tradisjonelle webhotell, men jeg har ikke angret et sekund.

Svar
Stine 19/04/2019 - 15:13

Jeg flyttet bloggen min (etter mye tull his One) og har ikke angret siden. Kjempebra opplegg og lett å bruke.

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.