Slik sporer du 404 feil og omdirigerer dem i WordPress

av naldy
Spor og omdiriger 404 feil

Grunnen til at lesere får 404 feil kan være mange, som for eksempel at du har flyttet på noe, endret permalenker, gitt nytt navn på en kategori osv.

Hvis du har endret noe som påvirker adressestrukturen på nettstedet, vil lesere som prøver å få tilgang til den gamle adressen få feilmelding 404 eller «siden finnes ikke».

Ødelagte koblinger gir leseren et dårlig inntrykk, nettstedet mister troverdighet og er direkte skadelig for søkeoptimalisering.

For å rette 404 feil på nettstedet må du omdirigere besøkende fra gammel til ny adresse. En omdirigering kan gjøres i .htaccess-filen på webhotellet, men det kan være komplisert for ikke bare nybegynnere men også mer erfarne nettredaktører.

En enklere og mer brukervennlig løsning er å spore 404 feil og omdirigere dem med en utvidelse.

Hvordan spore og omdirigere 404 feil

Det første du må gjøre er å installere utvidelsen Redirection. Gå til Verktøy > Redirection etter at du har aktivert utvidelsen.

installer utvidelse redirection

Hvis du aktiverer sporing av 404 feil vil utvidelsen vise deg hvilke adresser brukerne åpner som ikke finnes lenger. Disse bør du studere nærmere og vurdere om de bør omdirigeres.

En vanlig problemstilling er om andre nettsider lenker til eldre innlegg som du ikke lenger har. Du kan enkelt omdirigere dem til et annet sted ved å velge «Add Redirect».

Omdiriger sider med 404 feil
Omdiriger en gammel kategori til ny kategori

Redirection vil kunne også kunne spore endringer du gjør som påvirker adressestrukturen i WordPress. Dette er noe du som nettredaktør må være varsom med, men noen ganger er slike endringer helt nødvendig.

Har du spørsmål kan du benytte kommentarfeltet under, eller bruke kontaktskjemaet vårt. Vi svarer på alle henvendelser.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.