Lag en attraktiv «kommer snart» side med Elementor

av naldy

En «kommer snart» side er en fin måte å holde besøkende oppdatert på når nettstedet er klart for lansering. Du kan dermed skape litt «sus» rundt bedriften, organisasjonen eller den personlige merkevaren din – før lansering.

Det er mange fordeler med en «kommer snart» side.

Først og fremst er det en side hvor du ønsker potensielle besøkende velkommen tilbake senere, men det er egentlig bare din egen kreativitet som setter grensen for hva du kan gjøre.

Du kan til eksempel forsøke å skape litt ekstra nysgjerrighet eller samle inn e-postadresser til et nyhetsbrev du har planlagt å ha.

Kommer snart er ikke vedlikeholdsmodus

Først er det greit å understreke at en «kommer snart» side, er ikke det samme som vedlikeholdsmodus.

Vedlikeholdsmodus er noe du bruker når du trenger å utføre en rask oppdatering eller annet teknisk vedlikehold. Du bør ikke bruke vedlikeholdsmodus dersom du har planlagt at nettstedet skal være nede i en lengre periode.

«Kommer snart» derimot, kan du fint bruke dersom det er en stund til nettstedet er planlagt å være ferdig. Normalt vil du bruke en slik side mens du fortsatt utvikler eller ferdigstiller et nettsted.

Av åpenbare grunner ønsker du ikke at besøkende skal se nettstedet mens det er under konstruksjon.

Opprett en «kommer snart» med Elementor

Elementor er den mest populære sidebyggeren for WordPress. Den lar deg gjøre det mest utrolige når det kommer til det å kunne lage attraktive nettsider.

I Elementor kan du velge å lage siden du ønsker å bruke fra grunnen av, eller benytte deg av en ferdig mal. La oss komme i gang!

Lag en mal for «kommer snart» siden

Det første trinnet er å lage en mal for den nye siden i Elementor. Forutsatt at du har Elementor-utvidelsen installert, velger du Maler > Ny mal fra kontrollpanelet i WordPress.

Elementor - Lag ny mal for kommer snart

Veld at malen du vil jobbe med skal være «Side» og skriv inn en tittel for den nye malen. I skjermbildet ovenfor har vi valgt å kalle den for «Kommer snart».

Når du klikker på knappen «OPPRETT NY MAL», vil editoren i Elementor åpnes. Det første du må gjøre nå, er å endre utformingen av siden.

Klikk på det lille tannhjulet nede til venstre, og velg «Elementor lerret» fra rullegardinmenyen «Sideoppsett».

Sideoppsett - Elementor lerret

«Elementor lerret» vil vise en helt tom side, hvor hverken menyer, header eller footer fra WordPress-temaet synes. Når du har valgt riktig sideoppsett, er det klart for å lage den nye «kommer snart» siden.

Importer en ferdig mal fra Elementor

Hvis du ikke vil lage siden fra grunnen av, kan du importere en ferdig mal. For å gjøre det, klikk på knappen «Legg til mal» midt på skjermen.

Elementor - Legg til mal

I vinduet som kommer opp vil du kunne se alle tilgjengelige maler. For å lettere finne de maler som gjelder for en «kommer snart» kan du skrive inn «coming soon» i søkefeltet oppe til høyre.

Deretter velger du den som du liker best.

Importer ferdig «Coming Soon» mal i Elementor

Tilpass siden (eller den ferdige malen)

Gjør eventuelle endringer du ønsker for å ferdigstille malen eller siden din.

I eksempelet nedenfor har vi endret den engelske teksten til norsk, og skrevet inn riktig e-post og koblinger til sosiale medier.

Kommer snart siden er ferdig tilpasset

Angi malen for din «kommer snart» side

Når du er fornøyd med hvordan siden din ser ut, publiserer du den fra menyen nede til venstre (hvor du tidligere i artikkelen endret sideoppsettet).

Det som gjenstår nå, er å angi malen eller siden du har laget til å være din «kommer snart» side. Gå tilbake til kontrollpanelet i WordPress, velg deretter Elementor > Verktøy.

Velg deretter fanen for «Vedlikeholdsmodus». Det første du må gjøre er å endre «Velg modus» til «Kommer snart».

Til slutt endrer du «Velg mal» til siden du har laget for «kommer snart». Klikk på knappen «Lagre endringene» for å iverksette.

Aktiver «Kommer snart» i Elementor

For å se om det fungerer som forventet, kan du logge ut av nettstedet og åpne forsiden til nettstedet i nettleseren din.

Kanskje du liker

1 kommentar

Lene 24/06/2022 - 19:28

Takk for super veiledning, mye nyttig informasjon her.

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.