Google Site Kit for WordPress

av naldy

Bruker du Google Site Kit for WordPress? Hvis du driver et nettsted med WordPress, er det stor sjanse for at du allerede bruker minst en av Google sine mange tjenester. Du kan bruke Analytics for sporing, Search Console for statistikk, AdSense for annonser osv.

Google vet at omtrent 35% av alle nettsted drives av WordPress, og at mange av disse bruker Google sine tjenester. Derfor har Google nå utviklet en utvidelse for WordPress, Google Site Kit.

Hva er Google Site Kit

Google Site Kit er en utvidelse for WordPress som enkelt samler og integrerer de viktigste tjenestene fra Google.

De seks tjenestene som utvidelsen hjelper deg å integrere er:

  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Google AdSense
  • Google PageSpeed insights
  • Google Optimize
  • Google Tag Manager

Når du installerer Site Kit vil du kunne se data fra Analytics, Search Console, AdSense og PageSpeed Insights direkte i WordPress kontrollpanel, inkludert statistikk og ytelsesdata for hele eller deler av nettstedet.

Google Site Kit for WordPress

For Optimize og Tag Manager vil Site Kit installere den nødvendige integreringen, men du må fremdeles bruke Google sine nettsider for å administrere A/B -tester og eventuelle koder for Tag Manager.

Hvordan konfigurere Google Site Kit

For å komme i gang trenger du bare å installere og aktivere Google Site Kit -utvidelsen for WordPress. Utvidelsen ligger på wordpress.org og kan installeres direkte fra WordPress kontrollpanel. For mer informasjon les hvordan installere en utvidelse.

Installer Site Kit fra kontrollpanelet i WordPress

Når utvidelsen er installert og aktivert, må du autorisere WordPress -nettstedet ditt med Google-kontoen din. Klikk på knappen «Start å sette opp» og følg veiviseren.

Konfigurer Site Kit

Veiviseren ber deg skrive inn detaljer for Google-kontoen din og deretter må du autorisere WordPress -nettstedet ditt med Site Kit.

Hvis du ikke allerede har konfigurert Google Search Console for nettsiden din, kan du også la Google automatisk legge til nettstedet i Search Console som en del av denne prosessen.

Når du er ferdig med den grunnleggende konfigurasjonsprosessen for Site Kit, vil du se en melding om å gå tilbake til kontrollpanelet i WordPress.

For å koble til flere tjenester hos Google, åpner du innstillingene for utvidelsen ved å gå til Site Kit > Innstillinger. Klikk deretter på «Koble til flere tjenester» for å få tilgang til flere tjenester.

Koble til flere tjenester

For noen av tjenestene kan det hende du må gjennom en annen autentiseringsprosess for å konfigurere ting, men alt du trenger å gjøre er å klikke på noen få knapper.

Slik bruker du Google Site Kit

Når du installerer utvidelsen Google Site Kit for WordPress vil du straks kunne se et nytt menyvalg for «Site Kit» i WordPress kontrollpanel.

Kontrollpanel

Kontrollpanelet viser deg en oversikt over alle tjenestene du har koblet til. Her vil du kunne se:

  • Trafikk – Hvordan folk finner ditt nettsted
  • Søketrakt – Hvordan nettstedet ser ut i søkeresultater og hvor mange besøkende du fikk fra søk
  • Popularitet -Mest populære sider og innlegg og hvordan folk fant dem fra et søk
Site Kit Kontrollpanel

Legg merke til at du enkelt kan endre hvilken tidsperiode du ser på. Hvis du bruker AdSense vil du i tillegg kunne se hvor mye du har tjent på annonser, og helt nederst vil du kunne se hastighetsresultater fra PageSpeed Insights.

Site Kit Hastighet

Hvis du vil se informasjon om en bestemt side eller innlegg på nettstedet ditt, kan du bruke feltet «Søk etter individuell informasjon om side eller innlegg». Deretter vil du kunne se detaljert informasjon om akkurat den siden.

Søk etter individuell informasjon om side eller innlegg
Detaljert sidestatistikk

Dedikerte faner

Noen av tjenestene du kobler til får sine egne dedikerte faner under Site Kit -menyen.

Du får ikke tilgang til så mye ny informasjon her, de eneste nye dataene i til eksempel Analytics -fanen er publikumsoversikten. Det som derimot er nyttig er direktekoblinger til rapporter hos den aktuelle tjenesten.

Statistikk fra verktøylinjen

I tillegg til kontrollpanelet og dedikerte faner, kan du også se statistikk for en side eller innlegg direkte fra verktøylinjen.

Statistikk fra verktøylinjen

Konklusjon

Utvidelsen Google Site Kit for WordPress er et flott nytt alternativ for nettredaktører. Et stort pluss er at denne utvidelsen alene kombinerer mange av de populære tjenestene fra Google.

For nybegynnere gir Site Kit deg en kodefri konfigurasjonsprosess, alt du trenger å gjøre er å føle en veiviser og klikke på noen knapper.

Utvidelsen er allerede populær, tatt i betraktning at den er relativt ny har den allerede passert 100.000+ aktive installasjoner.

Den eneste ulempen er vi kan se er at du ikke kan sette opp sporing av hendelser, noe som MonsterInsights og andre populære utvidelser kan.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.