Hvordan tilbakestille en utvidelse eller tema

av naldy
Tilbakestille en utvidelse (eller tema) i WordPress

Hvis du har oppdaget at noe er ikke virker som det skal etter en oppdatering, kan en løsning være å tilbakestille oppdateringen.

Dette kalles versjonskontroll, et system som holder styr på forandringer i utvidelser og temaer, slik at du kan finne tilbake til spesifikke versjoner senere.

Hvorfor bruke versjonskontroll

En god praksis er å alltid bruke den nyeste versjonen av WordPress, utvidelser og temaer. Oppdateringer bidrar til å beskytte nettstedet mot uønskede angrep, skadelig programvare, hackere og andre sikkerhetstrusler.

Men noen ganger kan oppdateringer ødelegge noe eller forårsake uventede feil. En god praksis er å utføre en sikkerhetskopi først, da kan du tilbakestille hele nettstedet når behovet er der.

Noen ganger er det allikevel greit å kunne angre på en oppdatering.

Tilbakestille en utvidelse i WordPress

Det første du må gjøre er å installere og aktivere utvidelsen WP Rollback. Gå deretter til listen over installerte utvidelser (Utvidelser > Installerte utvidelser).

Du vil nå se et alternativ for Rollback under hver utvidelse.

Utvidelser > Installerte utvidelser > Rollback

Hvis du får behov for å tilbakestille en av utvidelsene du har installert, trykker du bare på «Rollback» for den utvidelsen det gjelder.

WP Rollback - Velg versjon

Velg versjonen du ønsker å bruke, klikk deretter på «Rollback». Den valgte versjonen lastes da ned og erstatter din nåværende.

Tilbakestille et tema til forrige versjon

WP Rollback kan også tilbakestille temaer du har installert fra wordpress.org.

For å tilbakestille et tema, gå til Utseende > Temaer. Klikk på detaljer for temaet du ønsker å tilbakestille. Velg «Rollback».

WP Rollback - Installerte temaer

Velg versjonen du ønsker å bruke, klikk deretter på «Rollback». Den valgte versjonen lastes da ned og erstatter din nåværende.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.