Hvordan se etter sikkerhets-oppdateringer til WordPress

av naldy
Sikkerhet

Sikkerhetsoppdateringer kan bidra til å beskytte nettstedet ditt mot uønskede angrep, skadelig programvare, hackere og andre sikkerhetstrusler. Vi viser deg hvordan se etter sikkerhetsoppdateringer til WordPress.

 

Hvorfor bør du se etter sikkerhetsoppdateringer?

Sikkerhet bør være av høyeste prioritet for enhver eier av et nettsted. Det er den sikreste måten å beskytte deg mot sikkerhetstrusler.

WordPress vil varsle om oppdateringer for kjernen, temaer og utvidelser. Her er det ene like viktig som det andre. Du bør oppdatere regelmessig, ikke bare for sikkerheten, men også for å unngå konflikter mellom nye og gamle versjoner.

 

Hvordan se etter sikkerhetsoppdateringer til WordPress

Oppdateringer er et eget valg i WordPress kontrollpanel. Velg Kontrollpanel > Oppdateringer fra menyen til venstre.

Vi anbefaler å utføre en fullstendig sikkerhetskopi før du installerer oppdateringer. Da kan du gjenopprette nettstedet om noe skulle gå galt.

WordPress søker etter oppdateringer med jevne mellomrom, men du må selv installere de. Øverst (Kontrollpanel > Oppdateringer) viser WordPress deg når siste søk etter oppdateringer ble gjort.

Et tydelig varsel vil vise om du er på en eldre versjon av WordPress.

Et alternativ for å re-installere siste versjon av WordPress er også tilgjengelig på samme sted. De fleste kan se bort ifra dette alternativet, funksjonen er i hovedsak tiltenkt de som gjenoppretter WordPress fra en eldre sikkerhetskopi.

Litt lenger ned på siden vises en oversikt over oppdateringer for utvidelser og temaer. Du må selv velge hvilke som skal oppdateres. Du kan installere en eller flere oppdateringer samtidig. Klikk på Oppdater utvidelser (eller Oppdater temaer) for å starte oppdatering.

wordpress aktiver oppdater

Når oppdatering er ferdig, er det lurt å sjekke at nettstedet fungerer som normalt.

Dersom du administrerer flere WordPress nettsted, kan oppgaven med å oppdatere alle nettsted fort bli tidkrevende. For å forenkle den prosessen bør du se nærmere på verktøyet InfiniteWP.

Hvor ofte installerer du oppdateringer?

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.