Hvordan finne ID-nummer for innlegg, kategorier m.m.

av naldy
Hvordan finne ID-nummer for innlegg

Noen ganger vil du havne i en situasjon hvor du trenger å finne ID-nummer for innlegg, kategori, stikkord, kommentar eller en bruker.

ID-nummeret er et unikt nummer som identifiserer det aktuelle elementet i WordPress-databasen. Det er veldig lett å finne, og i denne guiden skal vi vise deg hvordan du gjør det.

Finn ID-nummer for et innlegg eller en side

La oss begynne med å se på hvordan du finner ID-nummeret for et innlegg eller en side i WordPress.

Det første du må gjøre er å logge inn i WordPress kontrollpanel, og klikke på Innlegg > Alle innlegg. Klikk på innlegget du ønsker å finne ID-nummeret for.

Innlegget åpnes nå i WordPress editor, og du vil kunne se ID-nummeret i adressefeltet i nettleseren. ID-nummeret for innlegget på bildet under er 143.

Finn ID-nummer for et innlegg eller en side i WordPress

Den samme metoden kan brukes for en side. Gå til Sider > Alle sider, og klikk deg inn på siden du ønsker å finne ID-nummeret for.

Finn ID-nummer for en kategori eller et stikkord

Å finne ID-nummer for en kategori er tilnærmet lik metoden for et innlegg. Gå til Innlegg > Kategorier. Klikk deretter på kategorien du ønsker å finne ID-nummeret for.

Skjermbildet for å redigere en kategori vil åpnes, og du vil kunne se ID-nummeret i adressefeltet i nettleseren. ID-nummeret for kategorien på bildet under er 13.

Finn ID-nummer for en kategori eller et stikkord

Den samme metoden kan brukes for stikkord. Gå til Innlegg > Stikkord, og klikk deg inn på stikkordet du ønsker å finne ID-nummeret for.

Finn ID-nummer for en kommentar

I likhet med de andre elementene vi har forklart ovenfor, kan du finne ID-nummeret for en kommentar. Gå til Kommentarer i WordPress kontrollpanel.

Klikk på «Endre» for kommentaren du ønsker å finne ID-nummeret for. Nå åpnes skjermbildet for «Rediger kommentar», hvor du vil kunne se ID-nummeret i adressefeltet i nettleseren.

ID-nummeret for kommentaren på bildet under er 1.

Finn ID-nummer for en kommentar

Finn ID-nummer for en bruker

Hvis du har behov for å finne ID-nummeret for en bruker, gå til Brukere > Alle brukere.

Klikk på lenken for antall innlegg brukeren har.

Antall innlegg for bruker

Du vil nå få opp en liste over alle innleggene brukeren har skrevet, samtidig kan du se ID-nummeret i adressefeltet i nettleseren.

ID-nummeret for brukeren på bildet under er 1.

Finn ID-nummer for en bruker

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.