Hvordan skjule en WordPress-widget på mobil

av naldy

Har du behov for å skjule en WordPress-widget på mobil?

Widgeter er ofte dynamisk innhold som typisk legges til i sidekolonnen i WordPress. Noen widgeter, ser bra ut bare på datamaskinen (med stor skjerm) men ikke så bra på mobile enheter. Det kan du løse ved å skjule den for lesere på mobil.

Responsive temaer, viser ofte widgeter og annet innhold du plasserer i sidekolonnen, nederst på mobil-utgaven av nettsiden din. Hvis du sporer besøkende fra mobil med til eksempel Google Analytics, kan du lett avgjøre om widgeter i sidekolonnen er nyttige for denne type brukere.

Brukes de ikke, er det bare en fordel å skjule WordPress-widget på mobil for å øke hastigheten for mobile brukere.

Hvordan skjule en WordPress-widget på mobil

I eksempelet nedenfor, ønsker vi å skjule stikkord-widgeten som vi vanligvis har i sidekolonnen på nettsidene våre, men du kan skjule hvilken som helst WordPress-widget du ønsker.

WPologi stikkord-widget

Hensikten er å skjule WordPress-widgeten på mobil, men ikke for de som leser nettsiden fra datamaskin. Det første du må gjøre er å installere utvidelsen Widget Options. For mer informasjon les hvordan installere en utvidelse i WordPress.

Tilpass widgeter i WordPress kontrollpanel

Når du har aktivert utvidelsen, gå til Utseendet > Widgeter i WordPress kontrollpanel. For å skjule en widget på mobil, klikk på widgeten og deretter skjerm-ikonet for flere alternativer. Velg hvilken enhet eller enheter du vil skjule widgeten for.

Ikke glem å klikke på «Lagre» til slutt.

Nå kan du gå ut, åpne nettsiden din på en mobil enhet for å se resultatet.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.