Hvordan sette inn et bilde i WordPress sidekolonne

av naldy
Bilde Sidebar Widget

Vi viser deg de vanligste metodene for å sette inn et bilde i WordPress sidekolonne. I WordPress er det enkelt å sette inn bilder egentlig hvor som helst.

Velg den metoden som passer for deg.

 

Sett inn et bilde i WordPress sidekolonne med bildewidget

Trolig er den enkleste måten å sette inn et bilde i WordPress sidekolonne, ved hjelp av den innebygde bildewidgeten. Gå til Utseende > Widgeter. Til venstre er alle tilgjengelige widgeter, og til høyre er de som er aktivert.

Her er det klikk, dra og slipp -metoden som gjelder. Velg Bilde fra listen til venstre, klikk og dra den over til sidekolonnen (slipp).

wpa dra bilde widget

Widgeten vil nå åpne seg i sidekolonnen. Klikk på Legg til bilde, velg deretter et bilde fra mediebiblioteket, eller last opp et nytt. Velg deretter Legg til i widget nede til høyre. Ikke glem å trykke på Lagre til slutt.

 

Sett inn et bilde i WordPress sidekolonne med tekstwidget

Dersom det er ønskelig å sette inn et bilde med egendefinert kode, formatering eller tekst, kan ikke bildewidget brukes. Da kan vi derimot benytte oss av tekstwidget.

Gå til Utseende > Widgeter. Til venstre er alle tilgjengelige widgeter, og til høyre er de som er aktivert.

Her er det klikk, dra og slipp -metoden som gjelder. Velg Tekst fra listen til venstre, klikk og dra den over til sidekolonnen (slipp).

Sett inn bilde

Widgeten vil nå åpne seg i sidekolonnen. Trykk på Legg til media, velg deretter et bilde fra mediebiblioteket eller last opp et nytt. Velg deretter Sett inn i innlegg nede til høyre.

Tilføy ønsket tekst m.m. Verktøylinjen gir deg grunnleggende formateringsmuligheter.

Ikke glem å trykke på Lagre til slutt.

Sett inn bilde

 

Sett inn et bilde i WordPress sidekolonne manuelt

I noen tilfeller er det nødvendig å sette inn et bilde manuelt. Om det er behov for ekstra HTML kode m.m blir de innebygde bilde- og tekst widgetene for begrenset i bruk.

Først må bildet du ønsker å bruke lastes opp til mediabiblioteket. Bruk Media > Legg til ny fra menyen.

Når opplastingen er ferdig, gå til Media > Bibliotek. Trykk på bildet i biblioteket for å vise Vedleggsdetaljer. Merk og kopier hele adressen i URL feltet.

Kopier URL

Du kan nå lukke vinduet «Vedleggsdetaljer«.

Gå til Utseende > Widgeter. Til venstre er alle tilgjengelige widgeter, og til høyre er de som er aktivert.

Her er det klikk, dra og slipp -metoden som gjelder. I listen til venstre, klikk og dra boksen Egendefinert HTML over til sidekolonnen (slipp).

Egendefinert HTML

Widgeten vil nå åpne seg i sidekolonnen. For å sette inn bildet med HTML kan du bruke følgende kode:

<img src="Lim inn adressen (URL) til bildet her" alt="Beskrivelse">

Kort forklart brukes img koden for å sette inn et bilde med HTML. Denne trenger to attributter. Den første er src som forteller adressen til bildet. Lim inn adressen (URL) du kopierte fra Vedleggsdetaljer.

Den neste attributtet er alt, denne definerer en alternativ tekst til bildet. Skriv en kort beskrivelse (stikkord) av bildet.

Ikke glem å trykke på Lagre til slutt.

 

Sett inn et bilde i WordPress sidekolonne med en utvidelse (plugin)

En annen måte å sette inn et bilde er å bruke en utvidelse (plugin). De grunnleggende bilde og tekst widgetene har sine begrensninger, og HTML er ikke særlig brukervennlig. Det kan være enklere å bruke en utvidelse.

Det finnes en rekke utvidelser for å sette inn et bilde i WordPress sidekolonne. Vi har valgt å bruke Image Widget fra WordPress.org.

Først må utvidelsen installeres. Gå til Utvidelser > Legg til ny, skriv inn Image Widget i søkefeltet oppe til høyre. Finn Image Widget i resultatlisten, trykk på Installer nå, deretter Aktiver.

Image Widget

Gå til Utseende > Widgeter. Til venstre er alle tilgjengelige widgeter, og til høyre er de som er aktivert.

Her er det klikk, dra og slipp -metoden som gjelder. Velg Image Widget fra listen til venstre, klikk og dra den over til sidekolonnen (slipp).

Image Widget

Widgeten vil nå åpne seg i sidekolonnen, velg Select an Image. Velg bildet fra mediebiblioteket eller last opp et nytt.

I konfigurasjonen for Image Widget kan man sette inn tittel, alternativ tekst, justere størrelse m.m. Husk å trykke på Lagre (Save) til slutt.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.