Hvordan legge til abonnementer i WooCommerce

av naldy

Ved å legge til abonnementer i WooCommerce, kan du tilby kunder et medlemskap hvor de bare betaler for en periode av gangen – til eksempel månedlig, årlig eller kvartalsvis.

Abonnementer i WooCommerce er opprinnelig en tilleggstjeneste (som du må betale for), men i dette innlegget skal jeg i tillegg vise deg et gratis alternativ.

LES OGSÅ: Hvordan starte en nettbutikk med WooCommerce.

Hvorfor abonnementer?

Det er mange fordeler ved å legge til abonnementer i WooCommerce. For det første hjelper det deg å automatisere faktureringsprosessen. Du trenger ikke lenger fakturere kundene dine manuelt hver måned.

En annen umiddelbar fordel, er at du kan selge tilgang til produkter eller tjenester over tid, istedenfor å tilby bare enkeltkjøp.

Abonnementer i WooCommerce med den offisielle utvidelsen

Den måten som anbefales for de fleste, og trolig den enkleste, er å bruke den offisielle utvidelsen fra utviklerne av WooCommerce. Denne er veldig fleksibel og integreres sømløst i WooCommerce.

Legg til abonnementer i WooCommerce

Utvidelsen lar deg legge til abonnementer for både digitale og fysiske produkter.

+ Fordeler

  • Flere faktureringsplaner for å dekke alle behov
  • Integrasjon med mer enn 25 betalingsportaler
  • Automatisk gjenoppretting av mislykkede abonnementsbetalinger
  • Gi abonnenter muligheten til å administrere sin egen plan
  • Innebygde varsel om fornyelse og automatiske e-postmeldinger
  • Detaljerte rapporter lar deg holde oversikt over inntekter

– Ulemper

  • Kontrollpanelet kunne vært mer oversiktlig
  • Utvidelsen har noe høy pris ($199 pr. år)

Legg til abonnementer i WooCommerce med YITH

Hvis du er på et stramt budsjett eller bare ønsker et gratis alternativ, kan du legge til abonnementer i med utvidelsen YITH WooCommerce Subscription.

YITH abonnement i WooCommerce

Når du har installert utvidelsen, vil du få et nytt menyelement kalt «YITH» i kontrollpanelet. Gå til YITH > Subscriptions og velg fanen «Settings». Se til at valget «Enable Subscription» er aktivert.

Etterpå, kan du gå til produktet du ønsker å aktivere abonnement for i WooCommerce. Legg merke til boksen som lar deg velge at produktet eller tjenesten du endrer er et abonnement.

WooCommerce abonnement

Hvis du aktiverer valget «Subscription» vil alternativer for abonnement i WooCommerce bli synlig. Her kan du endre intervallet, til eksempel at abonnementet selges i perioder på 1 måned om gangen.

Velg intervall for abonnement i WooCommerce

Oppsummering

Ved å legge til abonnementer, kan du tilby kunder et medlemskap hvor de betaler bare for en periode av gangen.

Abonnementer i WooCommerce er opprinnelig en tilleggstjeneste (som du må betale for), men i dette innlegget har du lært hvordan du eventuelt kan bruke YITH WooCommerce Subscription for et gratis alternativ.

Likte du dette innlegget? Fortell oss om det i kommentarfeltet nedenfor. Husk at du kan melde deg på nyhetsbrev for å holde deg oppdatert med siste nytt (sendes ut ca. hver 3. måned).

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.