Hvordan flytte fra blogg.no til WordPress

av naldy
Hvordan flytte fra blogg.no til WordPress

Den siste tiden er det mange som kontakter oss fordi de ønsker å flytte fra blogg.no til WordPress. I denne guiden viser vi deg hvordan du går frem.

Hvis du er på søster-plattformen miniblogg.no finnes det dessverre ingen automatisert metode for å flytte til WordPress.

Status blogg- & miniblogg.no

blogg.no var tidligere en bloggplattform hvor alle kunne registrere seg for å starte en blogg. Plattformen ble imidlertid avviklet og måten den drives på endret.

Da bloggplattformen ble avviklet fikk noen av bloggerne bli med over på den «nye» plattformen, mens resten ble slettet. I dag er det ikke lenger mulig å registrere seg på blogg.no.

Selskapet bak blogg.no har imidlertid lansert en ny bloggplattform som heter miniblogg.no. Bloggplattformen er gratis i den forstand at du må vise annonser på nettsiden din, og fungerer som et rekrutteringsnettverk til blogg.no.

Hos miniblogg.no fristrer selskapet med et stort nettsamfunn, men bloggplattformen er dessverre svært dårlig og alle blogger er tilnærmet like.

Hvorfor velge WordPress

Når du skal lage en blogg bør du tenke på hvilke funksjoner du trenger. Har du ambisjoner om å skille deg fra resten og skape noe eget, må du ha funksjonene som tillater det.

Har du ønsker om å tjene penger på bloggen din? Hvilkebloggplattform du velger dikterer ofte muligheten for inntekt, om du kan selge annonser, tjenester eller varer.

WordPress er den beste bloggplattformen for deg som vil skape noe i dag, være kreativ og skille deg ut fra mengden. Samtidig holder du døren åpen for at bloggen din kan bli til noe større på sikt.

Hvis du velger WordPress eier du alt innholdet, setter dine egne brukervilkår, og hvis du velger å vise annonser får du alle inntektene selv.

Hvordan flytte fra blogg.no til WordPress

Når du skal flytte fra blogg.no er det noen enkle trinn du må gjennom.

Trinn 1 – Eksportfil fra blogg.no

blogg.no tilbyr ikke flytting til andre bloggtjenester, og du kan heller ikke bruke blogg.no for å sende trafikk til en annen adresse.

Derimot kan du få tilsendt en eksportfil og flytte den selv. Dette står skrevet i brukervilkårene.

For å flytte fra blogg.no til WordPress må du derfor kontakte supportavdelingen for å få tilsendt eksportfilen. Denne er helt nødvendig for å kunne kopiere innholdet over til WordPress.

Trinn 2 – Start en blogg med WordPress

For å flytte bloggen din må du ha et sted å flytte den til. For å fullføre dette trinnet anbefaler vi deg å lese guiden hvordan lage en blogg med WordPress hvor vi tar deg gjennom hele prosessen.

Når du har startet en ny blogg med WordPress, kan du fortsette til neste trinn som forklarer hvordan du kopierer innholdet fra den gamle bloggen.

Trinn 3 – Importer innhold til den nye bloggen

Dette trinnet tar utgangspunkt i at du nå har laget deg en blogg med WordPress hvor du vil flytte innholdet fra den gamle bloggen din til.

For å kopiere over innlegg og bilder fra den gamle bloggen, må du først logge inn i WordPress kontrollpanel.

Logg inn i WordPress kontrollpanel

I WordPress kontrollpanel, klikk på Verktøy > Importer fra hovedmenyen til venstre. Velg WordPress > Kjør import.

WordPress Import

Hvis eksportfilen du fikk fra blogg.no er en ZIP-fil, må du pakke ut denne først. Åpne ZIP-filen, kopier innholdet til et sted på datamaskinen din.

Trykk på knappen «Velg fil». Velg eksportfilen fra bloggen din hos blogg.no. Trykk deretter på «Last opp fil og importer».

Importer blogg.no content.xml

På det neste skjermbildet må du fortelle hvem som skal være forfatter av de nye innleggene som importeres fra den gamle bloggen. Velg WordPress-brukeren din fra listen, eller opprett en ny bruker.

Aktiver valget «Last ned og importer filvedlegg». Dette er helt nødvendig for å få med bilder og andre vedlegg.

Trykk deretter på «Send». WordPress henter nå innleggene fra den gamle bloggen for deg.

Importer WordPress - Tildel forfattere

Importen kan ta noe tid om du har mange innlegg på den gamle bloggen. WordPress sier ifra når alt er ferdig.

Importer WordPress - Alt ferdig

Gratulerer, du har nå flyttet bloggen din fra blogg.no til WordPress!

Lær mer og bli mester i WordPress

Du har nå laget en blogg med WordPress og er klar for nye blogg-eventyr. For nybegynnere anbefaler vi å se over generelle innstillinger før du begynner bloggingen.

For å lære mer kan du lese innleggene du finner på WPologi. Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for å motta de siste oppdateringene rett i innboksen.

Har du spørsmål kan du benytte kommentarfeltet under, eller bruke kontaktskjemaet vårt. Vi svarer på alle henvendelser.

Kanskje du liker

2 kommentarer

Sandra 02/02/2020 - 22:33

Hei. Jeg fulgte denne overføringen til punkt og prikke, men ingen av tidligere bloggposter ble overført til den nye wordpress siden. Kun ALLE bildene. Noen tips?

Svar
naldy 03/02/2020 - 08:37

Har ikke noen gode tips på stående fot. Du kan forsøke å importere innholdet på nytt, se om du får inn «resten» da. Hvis du vil vi skal se nærmere på det for deg, send oss en e-post.

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.