Omtale av Astra: Flott WordPress-tema med mange design

av naldy

Astra er et populært, allsidig og vakkert WordPress-tema som leveres med mer enn 70 ferdige design. Du kan bruke temaet til blogger, bedrifter, nettbutikker, kurssider, porteføljer og mye mer.

Gratisversjonen av Astra er installert på mer enn 1 million nettsted, og er særlig populær fordi det har støtte for de mest kjente sidebyggerne for WordPress som Elementor, Beaver Builder, Brizy og Gutenberg.

Når du skal starte en ny nettside, blogg eller nettbutikk, er trolig valg av tema det viktigste valget du gjør. Astra er en god kandidat for både nybegynnere og mer erfarne brukere, og passer til nesten alle typer nettsted.

Utviklerne bak Astra

Astra er utviklet av Brainstorm Force, et utviklerselskap for WordPress som har mer enn 60 ansatte.

Brainstorm Force har god forståelse av hvordan populære WordPress-sidebyggere fungerer, og de har bla. publisert utgivelser som Ultimate Addons for Beaver Builder og Ultimate Addons for Elementor.

Utviklerne Brainstorm Force

Selskapet står også bak nyhetsbrev- og leadgeneratorutvidelsen Convert Pro, Schema Markup utvidelsen Schema Pro og Portfolio utvidelsen WP Portfolio.

Brainstorm Force er generelt veldig aktive i WordPress-felleskapet. De deltar blant annet på WordCamps og WordPress-utvidelsene deres oppdateres regelmessig.

Hva tilbyr Astra?

Astra er er et svært tilpassbart WordPress-tema som har mange gode funksjoner.

Temaet er lett å laste, utviklerne sier at nettsted som bruker Astra med standard WordPress-data sal lastes inn på under et halvt sekund. Utviklerne har gjort en rekke tiltak for å oppnå akkurat dette, som blant annet å deaktivere jQuery og redusert totalstørrelsen på alle ressurser til under 50 kilobyte.

En ting som skiller Astra fra mange andre design, er den gode støtten for populære sidebyggere i WordPress. Temaet integreres vakkert med sidebyggere som Elementor, Beaver Builder, Brizy, Gutenberg, WPBakery, Divi Builder og Thrive Architect.

Sidebyggeren Beaver Builder

Nå skal det nevnes at selv om du kan bruke alle sidebyggerne som er nevnt ovenfor, dersom du vil importere et ferdig design fra Astra, er disse kun tilgjengelig for Elementor, Beaver Builder, Brizy og Gutenberg.

God støtte for sidebyggere er et viktig salgsargument for Astra. Det er dessverre alt for mange WordPress-temaer som ikke er optimalisert for bruk av disse.

Når du aktiverer Astra, vil du kunne se noen ekstra innstillinger når du redigerer innlegg, sider eller andre innleggstyper. Her kan du endre vanlige sideinnstillinger, for eksempel hvor sidekolonnen vises og om innholdet er i «boks» eller full bredde.

Funksjoner som topptekst, bunntekst, sidetittel, fremhevet bilde m.m. kan også deaktiveres fra samme meny. Det som er bra med dette oppsettet, er at du enkelt kan tilpasse hvordan alt ser ut.

Astra har også gjort det svært enkelt å tilpasse designalternativer. Alle, enten du er nybegynner eller har mer erfaring, vil kunne oppnå gode resultater.

Et problem mange WordPress-brukere ofte møter, er at det kan være vanskelig å endre et tema akkurat slik du ønsker. Dette er nesten et ikke-tema dersom du bruker Astra, det kan nesten ikke bli enklere enn dette.

Astra Starter Templates

Hos Astra kan du velge fra mer enn 70 ferdige design, inkludert alternativer for blogger, bedrifter, nettbutikker, kurssider, porteføljer og mye mer.

Astra er utviklet slik at både nybegynnere og mer erfarne WordPress-brukere kan lage profesjonelle nettsted uten å bruke kode.

Astra Starter Templates

Kroker og filtre lar utviklere sette inn innhold enkelt, mens ikke-utviklere kan bruke gratisutvidelsen Astra Hooks for å sette inn unikt innhold.

For de som ønsker å starte nettbutikk eller kurssider, er det gledelig at temaet har full støtte for bla. WooCommerce og LearnDash.

Astra er åpen kildekode, så hvis du vil undersøke temakoden, kan du gjøre det på GitHub.

Astra er lett å tilpasse

Astra kan lastes ned fra wordpress.org, eller direkte fra kontrollpanelet i WordPress under Utseende > Temaer.

Du trenger ikke installere noen utvidelser for at temaet skal fungere, men vil du importere et ferdig design, trenger du utvidelsen Astra Starter Templates.

Tilpass temaet med Astra Options

Når du har installert og aktivert temaet, vil menyvalget Utseende > Astra Options bli synlig. På denne siden finner du koblinger til alle viktige alternativer for å tilpasse temaet, samt koblinger til dokumentasjon og ekstra utvidelser for flere funksjoner i Astra.

Du finner de fleste tilpasningsalternativer for Astra under Utseende > Tilpass, noe som betyr at du kan forhåndsvise endringer du gjør i sanntid. Her kan du også veksle mellom forhåndsvisning av hvordan nettstedet ser ut på datamaskin, nettbrett og mobil.

Endre alternativer i tema-tilpasseren

Alternativene er fordelt i logiske seksjoner, hvor hver seksjon har tilhørende underseksjoner. Dette er veldig fint organisert slik at det er enkelt å finne innstillingene du vil endre.

Hvis du har problemer med å finne frem, kan du bruke utvidelsen Customizer Search. Denne lar deg søke etter alternativer som finnes i Tilpass-menyen.

Tilpasningsmulighetene i Astra er mange. Til eksempel for blogginnlegg, kan du endre strukturen og velge hvilken metainformasjon du vil inkludere. Farger og typografi kan selvsagt også endres.

Tilpass layout for enkeltinnlegg

Vær oppmerksom på at skjermbildene viser bare noen av alternativene som er tilgjengelig i gratisutgaven av Astra. Hvis du oppgraderer til premiumutgaven, eller installerer en av mange utvidelser som er tilgjengelige for temaet, vil du få mange flere muligheter.

Importer ferdige design

Når du installerer utvidelsen Astra Starter Templates, vil menyvalget Utseende > Starter Templates blir synlig.Du blir bedt om å vele hvilken sidebygger du vil bruke: Elementor, Beaver Builder, Gutenberg eller Brizy.

Det er de samme ferdige malene som brukes uansett hvilken sidebygger du velger, men noen små variasjoner på selve designet vil forekomme. Dette er fordi sidebyggerne har hver sin måte å sette sammen et design.

Astra Template: Cake Shop

Vær oppmerksom på at hvis du velger et design som bruker for eksempel Gutenberg, må du ha sidebyggeren Gutenberg installert for at det skal fungere ordentlig.

Hvis du synes det er vanskelig å finne frem, kan du sortere etter hovedkategorier som blogg, bedrift, nettbutikk, annet, gratis og agency.

Maler som er merket med «Agency», er design som er forbeholdt de som har premiumutgaven av Astra. Når du velger et design, vises en forhåndsvisning hvor du kan bla gjennom de ulike sidene som medfølger for en følelse av hva designet kan gjøre.

Astra Template: Yoga Studiu

Du vil kunne se hvilke utvidelser som kreves for at designet du har valgt skal fungere riktig. Dette er helt ukomplisert, og inkluderer utvidelser du vanligvis ville installert allikevel, som til eksempel WP Forms eller Contact Form 7.

Før du importerer et ferdig design vil en generell advarsel vise. Advarselen er en påminnelse om at du ikke bør utføre import på et aktivt nettsted, hvor du har besøkende eller har publisert mye innhold allerede.

Astra Template: Health Coach

Hvis drømmedesignet ikke er gratis, vil du for en moderat sum av $59 få fri tilgang til alle design og funksjoner.

Se utviklerens nettsider for en oppdatert oversikt over ferdige design til Astra.

Utvid Astra med (gratis) utvidelser

På siden Utseende > Astra Options kan du se en liste over gratis utvidelser som gir temaet flere funksjoner og muligheter. Noen av disse er spesielt utviklet for Astra, mens andre er generelle utvidelser for WordPress.

Utvid Astra med utvidelser

Gratisutvidelsene Astra Hooks og Astra Theme Visual Hooks er i hovedsak ment for utviklere, disse legger til mange nye muligheter for å sette inn innhold, kortkoder eller skript i tilpasseren.

Som nevnt tidligere, lar Astra deg endre hvilken metainformasjon du vil inkludere. Utvidelsen Astra Bulk Edit bidrar til å redusere tiden det tar å gjøre justeringer for disse innstillingene, den lar deg endre på hundrevis av sider om gangen, hvis du ønsker det.

Home Page Banner er en fin utvidelse som legger til et alternativ for banner eller sidehode rett i tilpasseren for WordPress. Den lar deg endre stil, bildebakgrunn, tekst, ramme m.m.

Utvidelser som Custom Fonts og Custom Adobe Fonts (Typekit) kan brukes til å installere egendefinerte fontfiler og Typekit-skrifter.

I listen finner du også Astra Customizer Reset. Utvidelsen legger til et alternativ i temaet for å tilbakestille alle innstillinger.

Ultimate Addons for Gutenberg

Hvis du bruker Gutenberg som er den nye blokkeditoren for WordPress, vil du kanskje prøve utvidelsen Ultimate Addons for Gutenberg. Denne legger til ekstra blokker i sidebyggeren, som infoboks, prislister, infoboks, knapper, tidslinje og mange flere.

Lightweight Sidebar Manager er en annen nyttig utvidelse for Astra. Utvidelsen forenkler prosessen med å lage nye sidekolonner og administrere dem.

Premiumutgaven: Astra Pro

Det er ikke vanskelig å se hvorfor Astra er så populær. Det er et enkelt tema å bruke, har et stort utvalg av ferdige design og du kan utvide med flere funksjoner helt gratis i form av utvidelser.

Gjør mer med Astra Pro

Men hvis du vil låse opp alle funksjoner og muligheter i Astra, må du oppgradere til premiumutgaven Astra Pro.

I tillegg til å motta prioritert brukerstøtte fra utviklerne, tilbyr Astra Pro mange nye funksjoner via moduler. Hvis du kjøper en lisens, vil du også få tilgang til hele biblioteket av ferdige maler.

I skrivende stund er totalt 18 ekstra moduler inkludert i Astra Pro. De fleste av disse utvider og forbedrer funksjonaliteten som er tilgjengelig i temaet, og du kan aktivere og deaktivere moduler etter eget ønske.

Astra Pro Better Typography

Til eksempel gir modulen farger & bakgrunn mulighet for å endre omtrent hvilken som helst del av designet, mens typografi-modulen lar deg tilpasse styling og skrifttyper.

Astra Pro Colors & Background

Modulen Spacing legger til flere alternativer for marger og mellomrom.

Hvis du ønsker å endre bloggen din eller styre hvordan arkiver fungerer, bør du aktivere modulen blog pro. Denne lar deg til eksempel vise en forfatterboks under hvert innlegg, foreslå eldre innlegg, og justere mellomrom for fremhevet bilde.

Astra Pro legger til mange ekstra layoutalternativer også. Sidehode på mobil lar deg vise en tilpasset topptekst på mindre skjermenheter som nettbrett og mobiltelefoner.

Astra Pro Multiple Header and Foter Designs

Modulen sidehodeseksjoner, legger til en ny seksjon over og under overskriften som er nyttig for å legge til bannere og annet innhold. Du kan også bruke klebrig sidehode til å vise en fast topptekst øverst på siden.

En av de kuleste modulene er navigasjonsmeny som lar deg forvandle de kjedelige navigeringsmenyene til mer komplekse megamenyer.

Du kan vise menyelementer i kolonner, bruke farger, bakgrunnsbilder, etiketter og mye mer. Disse tilleggsfunksjonene kan vise flere koblinger i samme meny og forbedre engasjementet fra leserne dine.

Modulen egendefinert layout gir deg muligheten til å lagre egendefinerte oppsett for topptekst, bunntekst, 404-sider m.m. Oppsettet kan lagres og enkelt legges til på andre områder av nettstedet ditt.

Astra Pro Site Layouts

I motsetning til denne, er modulen sidelayout som gir deg mer kontroll over WordPress-temaets bredde og innholds konteinere.

En annen nyttig modul er scroll til toppen. Denne lar deg lege til en scroll til toppen -knapp nederst på siden. Du får full kontroll over utformingen og ikonstørrelse, samt hvilke enheter den skal vises på.

Footer-widget tilbyr ulike oppsett for bunntekstområdet.

I tillegg er integrasjonsmoduler tilgjengelig for WooCommerce, LearnDash, Easy Digital Downloads og LifterLMS. Aktiverer du en av disse, får du mer kontroll over hvordan utvidelsene integreres med nettstedets layout og styling.

Astra Pro More Awesome

Den siste modulen er whitelabel. Den kan du bruke for å merke Astra som ditt eget produkt, noe som er nyttig for de som designer eller utvikler nettsider for andre. Da hindrer det brukerne å se eller vite hvilket WordPress-tema nettsiden er laget på.

Oppsummering

Det er ikke uten grunn at Astra er på listen vår over de beste gratis- og premium WordPress-temaene. Dette er trolig et av de beste gratistemaene du finner på markedet.

Temaet lar deg enkelt komme i gang ved å importere en profesjonell nettstedsmal som du kan tilpasse slik du vil. Har du behov for flere funksjoner eller muligheter, finnes det et stort utvalg av gratis utvidelser til temaet.

Til tross for at gratisversjonen er solid, kan vi trygt anbefale WordPress-brukere som driver et profesjonelt nettsted å kjøpe premiumutgaven. Det er først da du får se hele potensialet til dette allsidige temaet.

Astra Pro låser opp hundrevis av nye alternativer til en moderat pris av $59 eller ca. 500,- kroner.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.