Legg til affilierte lenker med ThirstyAffiliates

av naldy
Affilierte lenker med ThirstyAffiliates

Affilierte lenker kan være en lønnsom metode for å tjene penger på en blogg eller et nettsted. Det går ut på at du anbefaler et produkt eller en tjeneste til leserne dine, hvor du får inntekter av salget.

Hvis du ønsker å tjene penger på affiliert markedsføring, er det viktig å ha en god strategi fra begynnelsen. Hvert produkt har sin egen affiliert lenke, og etterhvert som antall produkter øker kan det fort bli mye å holde styr på.

Utvidelsen ThirstyAffiliates er laget for å hjelpe deg løse denne oppgaven.

Hva er affiliert markedsføring

Affiliert markedsføring er trolig den mest effektive måten du kan tjene penger på et nettsted.

Alle bedrifter som tilbyr produkter eller tjenester på nett, vil ha mest mulig besøkende inn på nettsiden sin. For å få dette til søker de affilierte partnere.

Potensielle partnere er alle som driver et nettsted hvor de ønsker å anbefaler produkter og tjenester til leserne sine.

Det går helt enkelt ut på at du anbefaler produkter og tjenester til leserne dine i form av en lenke til partnerens nettsted, og i gjengjeld får du kommisjon av eventuelle salg det fører frem.

WPRocket Affiliate

WP Rocket er et eksempel på en bedrift som aktivt søker affilierte partnere.

Affiliert markedsføring er poulært fordi det er lett å komme i gang med. I motsetning til tradisjonelle annonser som krever at du har mye trafikk, er affiliert markedsføring lukrativt uten at du har så stort publikum.

En utvidelse i WordPress for affiliert markedsføring

Vi tør påstå at det eneste du trenger for å tjene penger på affiliert markedsføring, er en utvidelse som kan holde orden på affilierte lenker.

Hvert produkt eller tjeneste du anbefaler har nemlig sin egen lenke eller kobling, og etterhvert som du anbefaler flere produkter, blir det mye å holde styr på.

Det som kan virke så lett i starten, blir fort komplisert når noe uventet skjer.

Den dagen et produkt du anbefaler endrer lenken sin, vil det være tidkrevende å endre den for alle innlegg hvor du har anbefalt produktet.

Da er det greit å ikke måtte grave dypt i hvert innlegg for å redigere lenker manuelt, men heller kunne administrere dette fra et sentralt sted.

I tillegg er affilierte lenker lange og uoversiktlige. Utvidelsen ThirstyAffiliates gjør det man kaller for «cloaking» eller omdirigering, som gjør at leserne ser en enklere og mer froståelig lenke.

En vanlig affiliert lenke:

https://selskap.com/?refer=92832291

En «cloaket» affiliert lenke:

https://dittdomene.com/partner/produktnavn

En adresse som ikke er «cloaket» er vanskelig å huske, ikke særlig pen, og kan oppfattes som mistenkelig for mange brukere.

Hold orden på affilierte lenker med ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates er en utvidelse (plugin) i WordPress som lar deg lage, behandle og organisere lenker eller koblinger på en effektiv måte.

Utvidelsen lar deg behandle alle de affilierte lenkene fra et sentralt sted, sortere de i kategorier, vise statistikk og varsle deg når noen klikker på de.

Det betyr at du kan endre en affiliert lenke fra kontrollpanelet, og dermed endres lenken også i alle innlegg du har satt den inn.

ThirstyAffiliates - Endre affilierte lenker

Affilierte lenker kan settes inn med noen få museklikk ved hjelp av knappene på verktøylinjen i klassisk editor, eller en egen blokk i Gutenberg.

Affilierte lenker med ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates kan også konfigureres til å sette inn affilierte lenker automatisk ved hjelp av «autolinker».

To utgaver. Gratis og premium.

ThirstyAffiliates kommer i to utgaver, gratis og premium. Gratisutgaven har ikke så mange funksjoner, men dekker det grunnleggende for å komme i gang.

Derimot er det premium-utgaven hvor ThirstyAffiliates virkelig viser sitt potensiale, og har mange nyttige funksjoner:

 • Sett inn affilierte lenker automatisk
 • Avanserte rapporter og statistikk
 • Omdirigering basert på geografisk lokasjon
 • Amazon API import
 • CSV import og eksport
 • Eksport av rapporter og statistikk
 • Planlegger for kampanjer eller handledager
 • Sender statistikk til Google Analytics
 • Raskere omdirigering med .htaccess
 • Send varsler til e-postadressen din
 • Automatisk søk og varsling for feil (broken links)
 • Kortere adresser med bit.ly og goo.gl
 • Kompatibel med Google Tag Manager

Se fullstendig oversikt over hva som skiller de to for mer informasjon.

Enkel konfigurasjon

ThirstyAffiliates virker «rett ut av boksen», men hvis du vil endre noe på standard-oppsettet finner du alle innstillinger under ThirstyAffiliates > Settings i kontrollpanelet.

Du kan til eksempel endre hvordan affilierte lenker eller koblinger skal se ut under Settings > Link Appearance. Her kan du velge om du vil bruke prefikset link, goto, refer, click og mange andre.

https://eksempel.com/link/<produktnavn>
https://eksempel.com/goto/<produktnavn>
https://eksempel.com/click/<produktnavn>

Hvis du vil kan du sortere lenker i kategorier for bedre oversikt. Du velger selv om du vil inkludere kategorien i affilierte lenker.

En affiliert lenke hvor kategori er inkludert:

https://eksempel.com/link/kategorinavn/produktnavn

Kategorer gjør adressen noe lenger, og du bør derfor vurdere hvor nyttig det eventuelt er. Et pluss med kategorier er at leseren lettere forstår måladressen.

Et alternativ vi anbefaler å aktivere fra konfigurasjonen er «nofollow» for alle affilierte lenker. Det hindrer søkemotorer å følge koblingen bort fra nettsiden din, en fordel for bedre søkemotoroptimalisering.

Legg til ny affiliert lenke

Det er helt ukomplisert å legge til affilierte lenker i ThirstyAffiliates. Gå til ThirstyAffiliates > New Affiliate Link fra menyen, skriv inn et navn for lenken og måladresse.

Affiliert Marketing med ThirstyAffiliates
 • Tittel – Brukes som siste ledd i den affilierte lenken og bør være et navn som er lett å huske. Det mest naturlige er å bruke produktnavnet
 • Destination URL – Den opprinnelige måladressen du har fått fra partnerprogrammet du lenker til
 • Attach Images – Legg til bilde, banner eller annen grafikk. Dette alternativet brukes for produkter hvor du vil vise grafiske elementer i stedet for bare tekst
 • Autolink Keywords – Stikkord du legger inn her forteller funksjonen «autolink» hvilke nøkkelord den skal lage affilierte lenker for automatisk
 • Scheduler – Planlegger. Bruk en annen lenke eller kobling i en bestemt tidsperiode. Funksjonen er nyttig for produkter som er på salg eller har tidsbegrensede kampanjer (som til eksempel på handledager som Black Friday, Halloween osv.)

Sett inn affiliert lenke

Affilierte lenker settes inn på samme vis som når du setter inn en vanlig lenke eller kobling. Merk teksten hvor du vil lenken skal være, og trykk på knappen for ThirstyAffiliates.

Skriv inn et søkeord, eller klikk på tannhjulet for å velge fra en liste over lagrede affilierte lenker.

Affiliert Marketing med ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates er også kompatibel med den Gutenberg. Merk teksten hvor du vil lenken skal være, og trykk på knappen for «Affiliate Link» fra verktøylinjen. Les hvordan bruke Gutenberg for mer informasjon.

Sett inn en affiliert lenke med ThirstyAffiliates

Konklusjon

Affilierte lenker kan være en lønnsom metode for å tjene penger på en blogg eller et nettsted. Det går ut på at du anbefaler et produkt eller en tjenese til leserne dine, hvor du får inntekter av salget.

I motsetning til tradisjonelle annonser som krever at du har mye trafikk, er affiliert markedsføring lukrativt uten at du har så stort publikum.

Det eneste du trenger for å tjene penger på affiliert markedsføring, er en utvidelse som holder orden på alle lenker eller koblinger.

ThirstyAffiliates er en utvidelse som er laget for akkurat dette, og lar deg administrere lenker og koblinger fra et sentralt sted.

Kanskje du liker

1 kommentar

Henrik 13/11/2018 - 12:35

Jeg brukte Pretty Links plugin helt frem til i år, men etter å ha prøvd gratis TA en stund gikk jeg for TA professional i stedet. Liker måten den integreres med Google Analytics, gjør det lett å se hvilke lenker som klikkes på rett fra dashbordet.

Svar

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.