Hvordan unngå at utvidelser krasjer nettsiden din

av naldy

Utvidelser lar deg legge til funksjoner i WordPress med bare noen få museklikk. For mange utvidelser derimot, eller en utvidelse som ikke er kompatibel med nettsiden din, kan forårsake at nettstedet krasjer.

For å unngår komplikasjoner, er det lurt å utøve en viss forsiktighet og tenke nøye over hvilke utvidelser du installerer. Det er ikke alle utvidelser som passer for alle typer nettsted.

De mest vanlige problemstillingene for utvidelser er:

  • Noen utvidelser krasjer etter en WordPress -oppdatering
  • Utvidelser er ikke kompatible med egendefinert og tilpasset kode eller temaer
  • Krever for mange ressurser og gjør nettstedet tregt

Noen enkle forhåndsregler

Det kan være vanskelig å diagnostisere om en utvidelse vil krasje nettsiden din før du har installert og aktivert den. Før du installerer en utvidelse kan du se etter følgende:

  1. Sjekk hvor mange aktive brukere en utivdelse har
  2. Se hvor høy rating den har og hvilke omtaler den får
  3. Se når utvidelsen sist ble oppdatert og om den støtter nyeste WordPress
WordPress.org

En utvidelse som er nylig oppdatert og har mange aktive installasjoner, er tegn på en godt vedlikeholdt og trygg utvidelse.

Hvis webhotell-leverandøren din tilbyr test- og utviklermiljø som staging og kloning, er dette en glimrende måte å teste utvidelser før du installerer de på et live nettsted. Les beste webhotell for WordPress for mer informasjon.

Begrense antall utvidelser

Overdreven bruk av utvidelser kan være en mulig årsak til at nettsiden din krasjer, eller at nettstedet laster tregt.

Det finnes ikke noen fasit på hvor mange som er for mange, men du bør begrense antall utvidelser til bare de du faktisk trenger.

Det er nok med en dårlig kodet utvidelse for å skape en konflikt med WordPress-kjernen, temaet du har valgt, eller andre utvidelser du har installert.

Dersom du begrenser antall utvidelser du har installert, vil du redusere sjansen for at det oppstår komplikasjoner, og sannsynligheten for at nettsiden din krasjer.

Velg et kompatibelt, pålitelig tema

Det ikke alle tenker på er at utvidelser av ulike slag, krever en sømløs integrasjon i WordPress for å fungere som forventet på nettstedet.

Ved å velge et kompatibelt, pålitelig tema, kan du være trygg på at utvidelser og koden i temaet ikke kommer i konflikt.

Når du velger tema, bør du derfor ta høyde for mange av de samme forhåndsreglene som når du velger utvidelser. Sjekk at temaet du velger har gode omtaler, er nylig oppdatert og kompatibelt med nyeste WordPress.

Styr unna store temaer som er proppfulle av funksjoner du svært sjelden trenger.

Utfør sikkerhetskopier regelmessig

Sikkerhetskopiering er en vesentlig del av å eie et nettsted. Det er ingen hemmelighet at mange slurver på dette området, men det kan koste deg dyrt.

Hvis du ikke sikkerhetskopierer nettstedet ditt, risikerer du at du ikke kan gjenopprette det som går tapt om noe går i stykker.

Sikkerhetskopiering er noe du bør gjøre regelmessig, og alltid før du installerer nye utvidelser eller gjør vesentlige endringer.

I beste fall har webhotellet en sikkerhetskopi som kan redde deg, men det er ikke noe du bør stole blindt på. Vår erfaring er at slike sikkerhetskopier ikke er tilstrekkelig når uhellet er ute.

Automatisk sikkerhetskopi med UpdraftPlus

Utvidelsen UpdraftPlus lar deg kjøre en automatisk sikkerhetskopi før oppdatering.

Det er enkelt å utføre en manuell sikkerhetskopi av nettstedet ditt, men for regelmessig backup bør du heller bruke en utvidelse som kjører automatisk og kan lagre filene til skyen. For mer informasjon, les innlegget beste utvidelse for sikkerhetskopier.

Om uhellet er ute

Selv med en god praksis for å unngå at utvidelser krasjer nettsiden din, kan uhell skje. Dersom du opplever feil på nettsiden din etter at du har installert ny-, eller oppdatert en eksisterende utvidelse, bør du først forsøke å deaktivere utvidelsen.

Den enkleste måten å deaktivere en utvidelse i WordPress er fra kontrollpanelet. Hvis du ikke klarer å logge inn i WordPress kontrollpanel, må du benytte andre metoder. For mer informasjon les hvordan deaktivere utvidelser i WordPress.

En deaktivert utvidelse betyr bare at den er «avskrudd» og ikke aktiv lenger. For å fjerne utvidelser helt, må du avinstallere eller slette de.

For feil som oppstår etter oppdatering av en utvidelse du har brukt lenge, kan du forsøke å installere en tidligere versjon eller kontakte utvikleren for hjelp.

Vær oppmerksom på at utdaterte utvidelser kan være en sikkerhetsrisiko for nettsiden din, og bør være en midlertidig løsning.

Et godt tips for å holde deg oppdatert med aktuelle sikkerhetsproblemer, sårbarheter m.m. er å registrere deg for å motta nyhetsbrev fra Sucuri.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.