Hva er et WordPress tema

av naldy
Hva er et WordPress tema

Temaer er en sentral del av WordPress, og definerer nettstedets utseende, og hvordan innholdet skal vises. Temaer kan også (ofte) inkludere ekstra funksjoner og widgeter.

WordPress håndterer kommunikasjon og samhandling med databasen, og det meste av funksjonalitet som er innebygget i WordPress ligger usynlig under overflaten, foruten det visuelle kontrollpanelet man ser som innlogget bruker.

 

Hva er et WordPress tema

Det WordPress ikke gjør av seg selv er å presentere innholdet visuelt på nettstedet. For den visuelle presentasjonen av nettstedet trenger WordPress et tema.

Fra grunnen av kommer WordPress med flere standardiserte temaer du kan velge mellom, de mest vanlige er Twenty Seventeen og Twenty Ninteen.

I tillegg til disse kan du velge fritt fra en rekke andre temaer fra (Utseende > Temaer > Legg til nyttwordpress.org, eller kjøpe premium temaer fra anerkjente utviklere. Les mer om når du bør vurdere å kjøpe et premium tema.

Utseende > Temaer > Legg til nytt

Det er også mulig å tilpasse et WordPress tema gjennom en innebygd funksjon (Utseende > Tilpass), eller skrive kode for å skreddersy temaet ytterligere.

Førstnevnte kan hvem som helst gjøre, men sistnevnte krever noe kunnskap om programmering (CSS, HTML og PHP).

Temaet har ansvar for en rekke viktige ting, som for eksempel håndtering av hvordan sider, innlegg, widgeter og menyer skal plasseres.

Farger, fonter, farger, oppsett og effekter styres av temaet.

Temaer må være bygget slik at det er kompatibelt med WordPress, men designere og utviklere har stor frihet og få begrensninger på hva som kan skapes.

Temaet har en sentral rolle for hvordan nettstedet skal se ut, og ved å skifte tema kan hele nettstedet forvandles til noe helt annet.

Innholdet vil derimot ikke endres ved å skifte tema. Innholdet er separate data som håndteres av WordPress kjernen, og er lagret i en database.

Det er derfor helt trygt å prøve et nytt tema, eller endre design senere om du skulle ønske det.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.