Hva er forskjellen på et innlegg og en side

av naldy
Innlegg vs Side

WordPress har som standard to innholdstyper, innlegg og sider. Men hva er egentlig forskjellen? Vi forklarer hva som skiller de to, og når du bør bruke den ene fremfor den andre.

 

Sider

Sider vises som statisk innhold, og brukes gjerne for tilleggsinformasjon. Dette kan til eksempel være en personvernerklæring, brukervilkår m.m.

Sider brukes vanligvis når du skal legge inn statisk innhold på nettstedet. Det vil si innhold som alltid er aktuelt, som til eksempel siden «Hvem er WPologi».

En side er vanligvis uten publiseringsdato, og blir ikke synlig på nettstedet uten den legges til i en meny, widget eller lenkes til.

Normalt sett er ikke sider åpne for kommentarer. Sider vises heller ikke i RSS feed.

I motsetning til et innlegg som er sortert på dato, er sider oppdelt i et eget hierarki. Derfor er det mulig å ha flere undersider til en side.

 

Innlegg

Innlegg er vanligvis brukt til blogginnlegg, nyhetssaker eller oppdateringer. Innlegg sorteres i arkiv, og kan kategoriseres.

Det er vanlig at de siste innleggene vises på forsiden av nettstedet. Et innlegg viser ofte publiseringsdato, kategori og forfatter.

I de aller fleste tilfeller har innlegg et kommentarfelt hvor besøkende kan legge igjen en kommentar. Denne funksjonen kan vel og merke skrus av om ønskelig.

Innlegg blir også lagt til i RSS feeden, en funksjon som lar brukerne dine bli varslet hver gang et nytt innlegg blir publisert.

 

Innlegg vs sider

  • Sider kan ha egne maler, og være individuelt tilpasset.
  • Innlegg er datostemplet, sider er statiske (tidløse).
  • Innlegg oppfordrer til kommentarer, sider er ikke sosiale.
  • Innlegg kan sorteres på kategorier, mens sider har sitt eget hierarki.
  • Innlegg publiseres til RSS feeden, men ikke sider.

 

Konklusjon

Innlegg er ofte blogginnlegg eller nyhetssaker. Det betyr at de er veldig aktuelle når de publiseres, men kanskje ikke like aktuelle på et senere tidspunkt.

Sider er informative undersider på et nettsted. Dette er innhold som alltid er aktuelt, og legges gjerne til i navigasjonsmenyen.

For nybegynnere vil nytt innhold vanligvis publiseres i form av et innlegg. Sider brukes til fordel for statisk innhold, eller der en har behov for skreddersydde maler eller utforming.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.