Grunnleggende kurs i Elementor er nå tilgjengelig hos eStudium. Dette er kurset for deg som har lyst å lære hvordan du bygger moderne nettsider i verdens mest populære sidebygger for WordPress.
Introduksjon
eStudium sitt grunnleggende kurs i Elementor heter Elementor: Basis.
Kurset lærer deg alt det grunnleggende du trenger for å lage akkurat det nettstedet du ønsker deg, men også hvordan du generelt bygger vellykkede nettsted som kan oppnå fantastiske resultater.
Du lærer ikke bare hvordan installere og bruke sidebyggeren, men også hvordan planlegge det viktigste før du setter i gang med å lage nettsider. Til eksempel hva du gjør for å finne inspirasjon til utseende, valg av fonter, farger, layout, sidestruktur og mye mer.
Bra kurs som har god helhetlig oppbygging som ikke bare tar for seg konkrete teknikker, men instruktøren formidler tanken bak de ulike valgene også. Supernyttige greier dette her.
Ole Arne N.
Hvem er kurs i Elementor for?
Kurs i Elementor er ment for deg som ønsker å lage moderne nettsider til deg selv eller bedriften, men også for webansvarlige som skal drive eller oppdatere en eksisterende side.
Kurset tar som utgangspunkt at du allerede har et nettsted med WordPress installert på din egen datamaskin, eller på et webhotell med eget domenenavn. Utover det, trenger du ingen forkunnskaper, men det er en fordel at du har generell kunnskap til hvordan WordPress fungerer.
Hvis du aldri har brukt WordPress før, vil det nok være klokt å fullføre kurset WordPress for Nybegynnere først.
Produktvideo
Hva lærer du i kurset?
- Fordeler med sidebyggere, når og hva du kan bruke den til.
- Installere Elementor og Elementor Pro på ditt eget WordPress-nettsted.
- Hvordan forberede deg og finne inspirasjon til flotte, moderne og fantastiske design.
- Valg av farger og hvordan du kan lage en fargepalett for å bruke på nettsiden din.
- Regler og gode praksiser for valg av skrifttyper og fontkombinasjoner.
- Hvordan du går frem for å få laget en logo for nettstedet og merkevaren din.
- Gode praksiser for bruk av bilder og hvordan finne flotte bilder til nettstedet ditt.
- Å forberede WordPress slik at alt er klart for å bygge et nytt nettsted med Elementor.
- Hvilke WordPress-temaer du kan velge (som virker med sidebyggeren).
- Når du bør velge Elementor eller Elementor Pro, og hva som skiller de to utgavene.
- Grunnleggende konfigurasjon av Elementor i WordPress kontrollpanel.
- Hvordan brukergrensesnittet i Elementor fungerer.
- Hvordan du endrer nettstedsinnstillinger for å bruke stilen du ønsker.
- Hva en seksjon, indre seksjon og kolonner er – og hvordan bruke dem.
- Gode praksiser og teknikker for bruk av marger og padding (avstand rundt).
- Hvordan du kan lage, eksportere og importere maler og ferdige nettsted.
- Generell bruk av seksjoner, kolonner og elementer (innholdswidgeter).
- Å lage en egen «Kommer snart» -side og aktivere vedlikeholdsmodus mens du bygger.
- Hvordan bruke temabyggeren til å lage din egen header og footer.
- Hvordan du bygger en moderne, stilren forside til en virksomhet.
- ..og mye mer!
Se oversikten hos eStudium for mer informasjon.
Oppdelt i leksjoner som går i dybden
Dette grunnleggende kurset i Elementor er delt opp i 6 leksjoner eller kapitler.
- Introduksjon
- Før du begynner
- Installer Elementor
- Grunnleggende
- Bygg et nettsted
- Avslutning
Det ser kanskje ikke så omfattende ut ved første øyekast, men hver leksjon er delt opp i flere emner. Hvert emne går i dybden for å gradvis utvikle kunnskapen din og danne en varig forståelse for å lage nettsider.
Totalt består kurset av ca. 30 videoer. Instruktøren er flink til å forklare hva som er tanken bak mange av valgene, og deler gode tips til de som ikke har tidligere erfaring fra å lage nettsider.
Hva er Elementor?
Elementor er en gratis sidebygger du kan installere som en utvidelse eller plugin til WordPress. Sidebyggeren har et enkelt men kraftfullt grensesnitt, som gjør deg i stand til å bygge morderne og profesjonelle nettsider i løpet av kort tid.
Sidebyggeren er laget for å være enkel for nybegynnere, samtidig er den avansert nok for å tilfredsstille behovene til mer erfarne WordPress-brukere.
Når du installerer Elementor:
- Kan du lage nye sider og innlegg med hvilken som helst stil, layout og funksjonalitet. Du er ikke begrenset til hva ditt nåværende WordPress-tema tilbyr.
- Får du en helt egen sidebygger som er separat fra den innebygde editoren. Du kan enkelt veksle mellom den innebygde editoren og Elementor etter hva du har behov for å lage.
Fordeler med sidebygger
For noen år tilbake, ble konseptet med å bruke sidebyggere sett på som litt negativt. Det var ikke helt akseptert, et synspunkt som gjerne kom fra utviklere og webdesignere som følte seg truet av sidebyggerkonseptet generelt.
I dag derimot, bruker nesten alle en sidebygger og Elementor er den beste på markedet.
WordPress har også valgt retning sidebygger ved at de introduserte den nye innebygde editoren Gutenberg, men den er fremdeles et godt stykke unna det du kan gjøre med en profesjonell sidebygger.
Den mest åpenbare fordelen med å bruke en sidebygger er at den lar deg bygge sider visuelt fra «forsiden» eller «front end». Tiden hvor du måtte veksle mellom editor og forhåndsvisning er heldigvis på vei bort.
Men den aller største fordelen med en sidebygger som Elementor, er nok at den gjør det mulig for alle å bygge flotte, moderne nettsted.
LES OGSÅ: Lag attraktive nettsider med Elementor for WordPress
Lage nettsider uten koder
I Elementor kan du opprette, administrere og tilpasse nettsider uten kunnskap om koder som HTML, CSS eller JavaScript. I sidebyggeren handler det i hovedsak om dra- og slipp metoden.
Til venstre i brukergrensesnittet har du en verktøykasse full av innholdselementer du kan plassere hvor som helst på nettsiden din, og deretter tilpasse innholdet i de ved hjelp av en brukervennlig meny.
Arbeidet med utforming av en ny nettside blir dermed ganske enkelt.
Kort forklart fungerer det slik at for å sette in en overskrift eller tittel på nettsiden, drar du bare innholdselementet «Overskrift» dit du vil plassere den. For å sette inn tekst eller et bilde, drar du bare innholdselementet «Tekstbehandler» eller «Bilde» dit du ønsker det skal være.
Med eller uten ferdige maler
Du velger selv om du vil lage nettsider fra grunnen av, eller om du vil benytte ferdige maler fra biblioteket. Elementor har et helt bibliotek av ferdige maler for seksjoner (deler) eller for hele nettsider.
Når du bruker ferdige maler, endrer du de bare til å bli din egen ved å bytte ut tekst, bilder eller andre ting som setter et eget preg på dem.
I tillegg, kan du lagre det du bygger selv som en mal du kan bruke senere.
Jobb raskere
Den innebygde editoren i WordPress (Gutenberg) er en såkalt backend editor. For å se hvordan en side eller et innlegg ser ut, må du dermed stadig veksle mellom editor og forhåndsvisning.
Elementor derimot, er en frontend editor. Den lar deg se hvordan siden din blir uten å veksle frem og tilbake. Det du ser på skjermen er slik det vil se ut når noen besøker nettsiden din.
Hva er eStudium?
eStudium ble etablert under COVID-pandemien i 2020, hvor hjemmekontor ble et effektivt virkemiddel for å redusere smittespredning. I dag består eStudium av en liten gruppe mennesker som jobber med nettkurs på hel- og deltid.
Kursportalen ønsker å levere gode, oppdaterte kurs som gir praktiske ferdigheter til private, små- og mellomstore bedrifter eller organisasjoner.
Digitalt klasserom
Hos eStudium vil du kunne oppleve et nytt nivå av interaktivitet og følelsen av å være i et digitalt klasserom.
Slik det er i livet ellers, når du tar utdanning eller deltar på kurs, kan du rekke opp hånden for å stille spørsmål, kommunisere eller dele erfaringer.
Det er selvsagt ikke mulig å kunne tilby for en digital kursportal, men hos eStudium vil du derimot kunne delta i et tilnærmet digitalt klasserom hvor du kan kommunisere med instruktør eller andre deltakere.
Vi har testet plattformen, og liker at klasserommet eller gruppen du blir medlem av, er innen en noe bredere sjanger og ikke begrenset til bare det kurset du deltar på.
Hvis du til eksempel tar et kurs i WordPress, blir du medlem av en gruppe som heter «Webdesign- og utvikling». Det betyr at du kan stille spørsmål, dele erfaringer eller diskutere emner som handler om et litt bredere tema.
Brukerstøtte
Noen trenger alltid mer veiledning enn andre. En typisk utfordring når du tar kurs online, er at leverandøren gjerne henviser deg til en Facebook-gruppe eller ber deg søke etter hjelp på egen hånd.
Slik er det heldigvis ikke hos eStudium. Har du spørsmål, kan du enkelt sende en melding til instruktørene, eller poste et innlegg i forumet. Vår erfaring er at de strekker seg langt for å hjelpe deg der de kan.
Fordeler ved nettbaserte kurs
Et nettkurs gir deg en god balanse mellom arbeid og studier. Du kan lære deg nye ferdigheter i en ellers hektisk hverdag, og du bestemmer selv hvor mye du vil studere hver uke.
Samtidig er det en fordel at digitale kurs lærer deg konkrete ferdigheter, noe som er positivt for både deg og mulige arbeidsgivere.
Digitale kanaler er stadig i endring, og de fleste av oss opplever nok at det ikke er så lett å «henge med». Dette gjør nettkurs verdifulle, og ser til at kunnskapen din er oppdatert og relevant til utfordringene du møter i dag.
Er du i tillegg litt kostnadsbevisst, er nettkurs en smart løsning. Du betaler bare for det du ønsker å lære, og slipper kostnader for ting du ikke trenger. For oss i WPologi er det gledelig å se at eStudium (i motsetning til andre leverandører) har valgt moderate priser for kursene de tilbyr.
Kursbevis
Kunnskap betyr dessverre lite på arbeidsplassen hvis utdanningen er utdatert eller irrelevant. Innovasjon oppmuntres og verdsettes høyt hos de fleste, spesielt i en tid hvor teknologiske fremskritt endrer ansikt i stadig raskere tempo.
Når du fullfører et kurs hos eStudium, får du et kursbevis som kan dokumentere at du har utført opplæring. Et bevis på oppnådd kunnskap er noe du kan være stolt av!