Hjem Nybegynner Er WordPress optimalisert for SEO

Er WordPress optimalisert for SEO

av naldy
Er WordPress optimaliser for SEO

Du har kanskje hørt at WordPress allerede er optimalisert for SEO. Det er ikke helt riktig, for bare det å bruke WordPress alene gir ikke nødvendigvis noe bedre synlighet i søkeresultatene.

Søkeoptimalisering er et veldig stort tema, langt større enn hva vi dekker her. Konseptet er derimot relativt enkelt, men det tekniske og praktiske kan være vanskelig.

Det finnes en myte om at noen publiseringsløsninger (CMS) og temaer er optimaliserte for SEO. Det er bare delvis sant, for noe av det viktigste når det kommer til søkeoptimalisering er innholdet ditt.

Når det kommer til det tekniske er WordPress det man kan kalle SEO vennlig, men noen viktige ting mangler, og disse er det i de vanligste tilfellene mest praktisk å bruke en utvidelse for.

 

Hva er egentlig SEO?

SEO, også kalt søkeoptimalisering, handler om å skape bedre synlighet på søkemotorer som Google, Bing og Yahoo for å trekke besøkende til nettstedet ditt.

Google (og andre søkemotorer) rangerer nettsider basert på flere faktorer, faktorer som endrer og utvikler seg. Mange av disse faktorene er kjent, andre ikke.

Enkelt forklart kan man si at SEO deles i to kategorier.

  • On-page, innhold og elementer på ditt eget nettsted endres for å bli mer attraktivt for søkemotorene.
  • Off-page, eksterne faktorer som popularitet, relevans og autoritet økes for å gi nettstedet mer troverdighet.

 

Jeg har installert en utvidelse, da er vel alt i orden?

SEO er ikke en “fiks” som gjøres ved å installere en utvidelse alene. En utvidelse vil derimot tillate deg å enkelt velge hvordan innholdet ser ut i søkeresultatene, gi søkemotorer bedre oversikt over nettsidene dine m.m.

Søkemotoroptimalisering er en stadig prosess som må veves inn i innholdet eller markedsføringen din. Det har med å feks. bruke ord og uttrykk som forteller søkemotorer hva innholdet handler om.

Et annet element som er like viktig som godt innhold, er hvordan du formulerer overskrifter, titler og beskrivelser. En godt gjennomtenkt, beskrivende og kanskje lokkende tittel, vil lettere overtale noen til å velge ditt nettsted fremfor konkurrentens.

Det finnes ikke en WordPress utvidelse som dekker alle elementer for SEO, akkurat som at en hammer ikke kan bygge et hus alene.

Derimot er en utvidelse for SEO, og riktig konfigurasjon av den, obligatorisk for søkeoptimalisering i WordPress.

 

Utvidelser for å optimalisere WordPress for SEO

Det er to SEO utvidelser som skiller seg fra resten, All in One SEO Pack og WordPress SEO by Yoast. Begge er populære og har flere millioner aktive installasjoner. Vi har sett nærmere på hva som skiller de to.

Når du skal velge en utvidelse for søkeoptimalisering i WordPress, bør du tenke over følgende:

  • Er utvidelsen kompatibel med andre utvidelser og funksjoner på nettstedet?
  • Finnes det tilstrekkelig teknisk support? Utvikles den videre, eller er den gått ut på dato?
  • Hvor populær er den? Det sier nemlig litt om hvor mange som bidrar til ideer og feilsøking.

Hvorfor optimalisere WordPress for SEO?

  • Havne øverst i søkeresultatene (bedre rangering)
  • Konvertere nye besøkende til returnerende
  • Konvertere flere besøkende til kunder (kjøp)
  • Tiltrekke målrettet trafikk (nå interesserte lesere, kjøpere eller klienter)
  • Oppnå strategiske mål og resultat for kampanjer

 

Oppsummering

WordPress er det man kan kalle SEO vennlig. For å rangere høyere i søkeresultatene, er det viktig at selve innholdet er bra.

En utvidelse i WordPress er vanligvis beste praksis i forhold til å kunne danne et bedre grunnlag for synlighet, og at søkemotorene forstår hva ditt nettsted handler om.

Om du ønsker å lære mer om søkemotoroptimalisering, anbefaler vi å lese vår guide om WordPress SEO for nybegynnere.

Kanskje du liker

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

LIKTE DU INNLEGGET?
MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
SEND
Nyhetsbrev sendes ut ca. hver 3. måned.
close-link