Er WordPress bra for SEO?

av naldy
Er WordPress optimaliser for SEO

Du har sikkert hørt at WordPress er bra for SEO, men hva betyr egentlig det? WordPress er verdens mest brukte bloggplattform, men hvor synlig du er på søkemotorenes resultatsider er ikke noe som kommer av seg selv. WordPress alene gir deg ikke nødvendigvis noe bedre synlighet enn andre plattformer.

Rent teknisk, er WordPress en plattform du lett kan optimalisere for god synlighet. Det er samtidig helt avgjørende at du bruker en SEO-utvidelse for å kunne konkurrere om de beste plasseringene hos til eksempel Google.

Hva er egentlig SEO?

SEO står for «Search Engine Optimization» eller søkemotoroptimalisering på norsk. SEO er et veldig omfattende tema, men den korte forklaringen er at du tar i bruk metoder eller verktøy som fører til at nettstedet leses bedre av søkemotorer, og dermed fører til at nettstedet oppnår bedre synlighet eller rangering hos søkemotorenes resultatsider.

Søkemotoroptimalisering handler om at mennesker på Internett lettere skal finne nettsiden, bloggen eller nettbutikken din når de søker etter noe du tilbyr.

Hvor høyt du rangerer på søkemotorenes resultatsider er basert på mange faktorer, men det viktigste er at innholdet du har publisert er interessant, nyttig og relevant for det brukerne søker etter.

Hvorfor du trenger en utvidelse

Ved å bruke en utvidelse i SEO, kan du enklere bestemme hvordan innholdet du publiserer skal leses og se ut i søkeresultatene. Du gir dermed søkemotorene en bedre oversikt over hvordan nettsidene dine er organisert, og hva innholdet handler om.

Hvis du bruker en av de mer populære utvidelsene, er WordPress bra for SEO. Disse utvidelsene gjør ikke bare innholdet ditt mer forståelig for søkemotorer, men de hjelpe deg å skrive bedre innhold.

Utvidelser som Yoast SEO og RankMath analyserer teksten du skriver fortløpende, og forteller deg om «sporer av» eller har glemt noe viktig i forhold til overskrifter, nøkkelord osv.

Kombinasjonen av RankMath og WordPress er bra for SEO.

En utvidelse fikser ikke alt

Søkemotoroptimalisering i WordPress er ikke noe en utvidelse alene «fikser». Det er nok mer omfattende enn som så, men hvis du kombinerer en utvidelse med innhold av god kvalitet, kommer du svært langt.

I dag er søkemotorer utrolig kritiske til innholdet du publiserer, uansett om det er innlegg til bloggen, nyheter, produkt- eller salgstekster.

LES OGSÅ: WordPress SEO for nybegynnere

Oppsummering

WordPress er bra for SEO, men vil ikke alene være nok til å rangere høyt oppe på resultatsiden. Det er helt avgjørende at innholdet du publiserer er nyttig for de som besøker deg.

Ved å bruke en av de mer populære utvidelsene for søkemotoroptimalisering, vil søkemotorer lettere kunne lese og rangere innholdet ditt.

Kanskje du liker

Skriv en kommentar

* Vennligst gjør deg kjent med vår personvernerklæring.

Vi benytter cookies for utvidet funksjonalitet, bedre nettleser-opplevelse, statistikk og målrettede annonser. OK Les mer

HOLD DEG OPPDATERT

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Sendes ut ca. hver 3. måned.